woensdag 27 november

Lezing over humanisme
09:30, Ammerstol. H. Zanenhuis, Dr. Hugenholzstraat 4
Oud-docent Geertje de Vries komt vertellen over het onderwerp humanisme. Opgeven is niet nodig.

Familiefilm: Superjuffie!
14:30, Haastrecht, Theater Concordia
Superjuffie! gaat over juf Josje. Ze lijkt een heel gewone juf, maar als er iemand in gevaar is, dan neemt ze een hap van een schoolbordkrijtje en verandert ze in Superjuffie. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, redt de dieren en kan ook nog met ze praten. Kaarten (4,50 euro voor kinderen en 8 euro voor volwassenen) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht. Op vertoon van je jeugdpaspoort Krimpenerwaard krijgen kinderen 10 procent korting.

Bingoavond (18+)
19:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Gezellige bingoavond met leuke prijzen. Een boekje met tien kaarten kost 10 euro, inclusief een kopje koffie.

donderdag 28 november

Workshop over apps
14:00, Ammerstol, H. Zanenhuis, Hugenholtzstraat 4
Tijdens deze workshop leren deelnemers waar en hoe je handige en leuke apps vindt op je smartphone. Er zijn enkele trainers die graag helpen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via: 0180-669999.

Familie Sinterklaas Show
18:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Sinterklaasshow met goochelact, twee Pieten en ballonnen vouwen. Kinderen zingen liedjes en mogen het podium op om Sinterklaas een tekening te geven. Ook Peppa Pig is er bij. De zaal gaat om 18.00 uur open voor kleine Pietjes/Sinterklaasjes, hun ouders, opa's, oma's en andere bezoekers. Tickets à 5 euro zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Avond over zwemles
19:15-21:15, Krimpen aan den IJssel, De Specialiteit, Patrijzenstraat 63
Zwemschool Alles is Anders nodigt ouders, verzorgers, opvoeders en jeugdwerkers uit voor een interactieve lezing rondom zwemles op maat. Aanmelden en/of meer informatie: 06-26022330 of e-mai: zwemschoolallesisanders@gmail.com.

Alzheimer Café
19:30, Lopik, dorpshuis De Schouw
Het thema is deze keer: 'Pijn en dementie'. Pijnklachten worden bij mensen met dementie nogal eens over het hoofd gezien, waardoor de pijn onbehandeld blijft. Dit kan leiden tot veel problemen, zoals onrust of zelfs agressie, stemmingsstoornissen en minder goed voor zichzelf kunnen zorgen. Het is belangrijk dat de persoon met pijn goed kan vertellen wat er precies aan de hand is, en wat wel of niet helpt om de pijn te verlichten. Wilco Achterberg, hoogleraar institutionele zorg en ouderengeneeskunde, hier meer over vertellen. Entree is gratis. Meer informatie: 06-12434770.

Film: Mamma Mia 2
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Mamma Mia 2 gaat verder waar deel 1 ophoudt, maar laat ook zien wat er eerder gebeurde in het Griekse hotel. In het verleden ontmoeten we een jongere Donna, die volop van het leven geniet. In het heden worstelt een zwangere Sophie met de afwezigheid van haar moeder. We volgen de romantische escapades van Donna wanneer ze het pad kruist van Sam, Harry en Bill. Na een tijd blijken de romances niet enkel rozengeur en maneschijn te zijn. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten à 8 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht.

vrijdag 29 november

Ledenvergadering ijsclub
20:00, Lekkerkerk, clubgebouw IJsvereniging Lekkerkerk, Weidelaan 55
Tijdens de vergadering worden onder andere de jaarcijfers besproken, de verkiezing van de herkiesbare commissarissen en het bestuur wordt gehouden en er vindt een presentatie plaats van Stephan Tellier (sportfotograaf). Na de vergadering is er het gebruikelijke biljartspel, de gratis verloting en uiteraard de tijd om met elkaar bij te kletsen.

Fuse in Concordia
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
De band Fuse blaast klassieke muziek nieuw leven in. Het vonkt, het prikkelt en het schuurt bij dit eigenwijze zestal met hun herkenbare geluid. Fuse speelt zich al jaren in de kijker als de huisband van het tv-programma Podium Witteman. Kaarten à 25 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

zaterdag 30 november

De Groene Weg open
10:00-15:00, Krimpen aan de Lek, kringloopwinkel De Groene Weg, Tienweg 9
De Groene Weg kringloopwinkel is nu iedere laatste zaterdag van de maand geopend. De winkel is onderdeel van OostEuropa Zending/Christian Care East West. De inkomsten komen ten goede aan diverse hulpprojecten in Oost-Europa. Meer informatie: 0180-521966 of e-mail: info@oosteuropazending.com. www.oosteuropazending.com

Rommelmarkt
10:00-15:00, Krimpen aan den IJssel, gebouw voormalige muziekschool, Tuinstraat
Rommelmarkt met circa 25 kramen. Het aanbod bestaat uit kleding, speelgoed, groente en fruit, huisraad en andere tweedehands spullen.

Inzamelochtend en boekenmarkt
10:00-12:00, Lopik, De Schaapskooi (achter NH-kerk), Dorpstraat 34
Voor de te houden rommelmarkt in april 2020 is de organisatie op zoek naar bruikbare goederen. Te denken valt aan meubels, elektrische apparatuur en overige spullen. Er is elke laatste zaterdag van de maand gelegenheid om spullen in te leveren. Tevens is dan ook de boekenmarkt open in de benedenzaal. Grotere spullen kunnen op afspraak worden opgehaald. Voor een afspraak kan gebeld worden met Diny de Bruijn: 0348-553248. www.hervormdlopik.nl

Psalmzangavond
19:30, Ouderkerk aan den IJssel, Hersteld Hervormde Kerk, Abelenlaan 41
De leiding is in handen van kandidaat A.J. Speksnijder. Het thema voor deze avond is: 'De liederen Hamaäloth'. Medewerking wordt verleend door Bovenstemgroep Bommelerwaard, Bovenstemgroep Hardinxveld-Giessendam en Vereniging Bovenstem Ouderkerk aan den IJssel e.o. Het orgel wordt bespeeld door Arie van der Vlist. De toegang is gratis, er zal een collecte zijn ten bate van het orgel. Deze avond wordt de Trompet 8 voet op het pedaal, die recent is geplaatst, officieel overgedragen aan de kerkvoogdij.

Koor- en samenzangavond
19:30, Krimpen aan den IJssel, Oud Gereformeerde gemeente in Nederland, Nachtegaalstraat 3
Koor-en samenzangavond in de Oud Gereformeerde gemeente in Nederland. Aan deze avond werken het kinder- en jongerenkoor en het gemengd koor van Vox Humana mee. Verder mannenkoor Datheen uit Leiderdorp en Bovenstem Waddinxveen. Iedereen is welkom.

Najaarsconcert Crescendo
20:00, Krimpen aan de Lek, sporthal De Walvis
Jaarlijkse najaarsconcert van het symfonisch blaasorkest van Crescendo. Dit concert zal deels in het teken staan van het thema 'Songfestival', waarbij het de bedoeling is dat niet alleen de muzikanten uit het orkest, maar ook het publiek een muzikale bijdrage levert in de vorm van het meezingen van een aantal herkenbare Songfestival nummers. Hiernaast is er ruimte in het repertoire voor Symphony no. 2 van John Barnes Chance, dit stuk wordt omschreven als 'interessant, serieus en onderscheidend' en is voor de musici zeker een uitdaging. Ook is er vanuit het orkest een soliste, Mirthe van der Ham. Zij zal het hoboconcert in D-mineur, Allegro van A. Marcello ten gehore gaan brengen. Kaarten voor het concert kosten 8,50 euro in de voorverkoop en 10 euro aan de deur (volwassenen) en 4 euro voor kinderen. Reserveren van kaarten kan via de website. www.crescendokrimpen.nl

Advent orgelconcert
20:00, Schoonhoven, De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2
Aan de vooravond van Advent verzorgt organist Jaap den Besten een concert dat in zijn geheel in het teken zal staan van deze periode voorafgaand aan Kerst. Er zullen werken klinken van onder andere Josef Rheinberger, Moritz Brosig, Karl Hoyer, Alexander Guilmant en Jeanne Demessieux. De toegang is vrij.

Vinyl Feest
20:30, Cabauw, In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
Feest van Kubus. Er worden deze avond alleen maar vinylplaatjes gedraaid van nummers uit de jaren 70 en 80. Denk aan ABBA en de Beegees. Daarnaast is er een optreden van een internationale artiest. Trek een discojurkjes of een broek met wijde pijpen aan. Er is een mooie dansvloer met prachtig schijnende discobal. Entree is gratis.

'Rolling Stones-tribute'
21:00, Stolwijk, Het Kwartier
Optreden van de zevenkoppige band Undercover. Deze live-band is al jaren de beste vertolker in Nederland van het Stones-repertoire. Naast bekende nummers als Satisfaction, Paint it Black, Sympathy for the devil, Angie speelt Undercover ook minder bekende nummers uit het zorgvuldig gekozen repertoire van de Stones. Kaartjes à 15 euro per stuk zijn verkrijgbaar in Het Kwartier of te reserveren via: 0182-341612 of e-mail: nieuws@hetkwartierstolwijk.nl.

zondag 1 december

Try Out dienst
18:30, Krimpen aan de Lek, Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 90
Een interactieve Try Out dienst met de band 'Just4fun''. Thema: 'Keuzes maken'. Na de dienst is er koffie, thee, fris en tijd om na te praten. Sprekers zijn Janneke Boer en ds. Luci Schermers.

maandag 2 december

Muzikale Notenmix KBO
10:00-11:30, IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Thema is 'Nine Lessons & Carols'. Er is een uitleg van bekende carols en deelnemers luisteren naar kerstmuziek. Entree is 4 euro.

'Parkinson Boksen'
14:30, Schoonhoven, Personal Fitness Nederland, Broeikweg 31
Boksen kan een heel geschikte sport zijn voor mensen met de ziekte van Parkinson. Naast het verbeteren van het uithoudingsvermogen leren sporters bepaalde bewegingen. Hierdoor worden balans en spierkracht verbeterd. De training voor mensen met Parkinson is meestal een vorm waarbij geen echt contact wordt gemaakt. Dit maakt het voor de meeste mensen prettiger. De trainingen duren 60 minuten, worden gegeven in kleine groepjes en staan door begeleiding van een gecertificeerde trainer. Meer informatie: schoonhoven.pfn@gmail.com.

Klaverjassen
19:30, Bergambacht, De Waard
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. Nieuwe belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Hans Mudde, 5664 punten; 2. Addy Duhen, 5543; 3. Janus Boer, 5355.

dinsdag 3 december

Bloemschikken
09:30, Berkenwoude, De Zwaan, Kerkweg 2
Op uitnodiging van de lokale activiteitencommissie Berkenwoude geeft Mieke Havelaar een workshop bloemschikken. Kosten zijn 17,50 euro, inclusief twee keer koffie of thee. Opgeven kan bij Gerrie Suyker: 0182-362754. Deelnemers moeten zelf een snoeischaar en mesje meebrengen.

Brei- en haakcafé
10:00-12:00, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Wie het leuk vindt om te breien of haken, kan langskomen. Tijdens het breicafé kunnen deelnemers ideeën, tips en patronen uitwisselen en onder het genot van een kopje koffie of thee aan de slag gaan.

Spellenmiddag KBO
13:30, IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Deelnemers betalen 2 euro, inclusief een kopje koffie of thee. http://ijsselstein.kboprovincieutrecht.nl

Lezing Jawlenksy
20:00, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312 Op uitnodiging van de KunstKring Krimpen verzorgt kunsthistorica Josée Claassen een lezing met muziek over het leven en werk van Alexej von Jawlenksy, de 'Blaue Reiter' met de Russische ziel. In het leven van de kunstschilder Alexej von Jawlensky zijn alle ingrediënten aanwezig voor een groots en meeslepend drama. Bovendien heeft hij prachtig werk gemaakt. Hij kreeg les van Ilja Repin en behoorde samen met onder andere Wassily Kandinsky tot de groep 'Der Blaue Reiter'. In de lezing licht Josée Claassen dat groots en meeslepend drama toe en laat zij ons veel mooie afbeeldingen van zijn werk zien. Daarbij laat zij passende muziek horen, onder andere Russische koormuziek, pianomuziek van Anton Rubinstein en muziek van Igor Stravinsky en John Cage. Entree: 7,50 euro.