Formateur voor sportakkoord

krimpen a/d ijssel • De gemeente Krimpen aan den IJssel neemt een sportformateur in de arm die het lokaal sportakkoord verder moet uitwerken.

Dit naar voorbeeld van de landelijke overeenkomst die in 2018 door minister Bruno Bruins is afgesloten met vertegenwoordigers van de sport en gemeenten. Het nationaal sportakkoord 'Sport verenigt Nederland' is bedoeld om Nederlanders meer te laten sporten en bewegen.


Lokale invulling

De maatregelen in het akkoord laten ruimte voor een lokale invulling. Sportformateur Ineke van Vliet is door de gemeente Krimpen aan den IJssel gevraagd om verenigingen, maar ook sport- en beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties bij elkaar te brengen. Samen moeten zij tot afspraken komen. Inclusief de gemeente Krimpen aan den IJssel hebben al zestien organisaties (variërend van sportclubs tot ouderenverenigingen zoals het Seniorenplatform) een handtekening gezet onder het lokaal sportakkoord. Dat akkoord moet er voor april 2020 liggen om als gemeente in aanmerking te komen voor een rijkssubsidie.