Open dag in 'De Breeje'

lekkerkerk • Altijd al eens willen weten hoe het in de zorg toegaat of geïnteresseerd in een baan of vrijwilligersfunctie? In dat geval biedt zorgcentrum De Breeje Hendrick in Lekkerkerk je op 30 november aanstaande tussen 14.00 en 16.30 uur alle gelegenheid om je te oriënteren en te ontdekken 'hoe het werkt'.

"De deuren zwaaien hier de 30e letterlijk en figuurlijk open", vertelt Dave Kerseboom, hoofd Facilitair van De Breeje Hendrick. "In de recreatiezaal van ons zorgcentrum staan allerlei kramen klaar met alle informatie over onze organisatie. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd en er zijn voldoende collega's om bezoekers te woord te staan en zelfs rond te leiden."

Voldoening

"Onze open dag is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor de zorg in het algemeen en De Breeje Hendrick in het bijzonder", zegt activiteitenbegeleidster Simone Hobé. "We zijn bijvoorbeeld op zoek naar verzorgenden, verpleegkundigen, helpenden én mensen die ons geweldige vrijwilligerskorps willen komen versterken. Uitbreiding is zeer welkom omdat we behoorlijk krap in de medewerkers zitten. Het is gelukkig niet zo dat dat ten koste gaat van de bewoners, maar het is wél flink aanpoten. Nieuwe collega's zijn dan ook meer dan welkom."

Uit eigen ervaring kan Hobé geïnteresseerden vertellen dat ze terechtkomen in een gemotiveerd team van mensen die graag iets betekenen voor een ander. "Je krijgt er bovendien veel voldoening voor terug in de vorm van een glimlach van onze bewoners of een oprecht dank-je-wel. Dat maakt ons beroep extra bijzonder."

Vijftigers

"Klopt", reageert Dave Kerseboom. "Op 30 november kan iedereen komen ervaren hoe het hier toegaat. Ook vijftigers die belangstelling hebben voor werken in de zorg zijn welkom. Desgewenst of indien nodig komen ook zij in aanmerking voor opleiding in het kader van 'werkend leren'. Kom langs, zou ik willen zeggen en maak kennis met alles waar 'De Breeje' voor staat en aan mogelijkheden beschikbaar heeft. We gaan er een mooie middag van maken, een middag die misschien voor sommige bezoekers de start is van een mooie loopbaan in de zorg."

Jan Timmer