woensdag 20 november

Computercafé
13:00-16:00, Krimpen aan den IJssel, wijkcentrum De Vijverhoek, Lage Vijver 2
Wie problemen heeft met zijn of haar laptop, tablet of smartphone kan langskomen. Deskundige vrijwilligers zijn aanwezig om te helpen. Het computercafé is elke derde woensdag van de maand in De Vijverhoek.

Spel- en activiteitenmiddag
14.00-16.00, Lopik, dorpshuis De Schouw
Ouderencomité Lopik-dorp houdt een spel- en activiteitenmiddag. Voor 2 euro (inclusief koffie) kunnen deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummicub spelen.

Sinterklaaspapier
14:30, Haastrecht, Hof van Stein, De Ruyterstraat 24
Madeleine Duijvestein vertelt over de ontwikkeling en het verzamelen van sinterklaaspapier. Entree is 3 euro, inclusief koffie of thee. Opgeven kan bij W. Annyas: 0182-501657 of e-mail: w.annyas@live.com.

Klankbord Benschop
20:00, Benschop, Dorpshuis XXL
Er wordt gestart met het 'inloopkwartiertje'. Belangstellenden kunnen hiervan gebruik maken als zij vragen, opmerkingen en/of klachten hebben. Ook kunnen de bewoners suggesties doorgeven waar het Klankbord zich op kan richten. Helpende handen voor het Klankbord zijn eveneens welkom: bersama@caiway.nl.

donderdag 21 november

Digitaal Café
10:00, Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1
Wie vragen heeft over zijn of haar tablet, smartphone, laptop of e-book kan langskomen. Vrijwilligers staan klaar om bezoekers te helpen.

Informatieavond over oedeem
19:30, Krimpen aan de Lek, Jordens Fysio Medisch Centrum, Marijke Staete 6
Last van opgezwollen enkels, handen, armen of borst en een zwaar en gespannen gevoel? Misschien gaat het om oedeem. Hoe kom je eraan en wat valt eraan te doen? Tijdens deze informatieavond geeft oedeemtherapeute Inge de Wild meer informatie over de verschillende soorten oedeem, de behandeling en het vervolgtraject. Verder is Jolanda van Wijngaarden aanwezig. Zij is adviseuse therapeutisch elastische kousen bij de firma eMJe. Aanmelden kan aan de balie van Jordens Fysio Medisch Centrum, maar ook telefonisch via: 0180-398929 of per e-mail: info@jordensfysio.nl.

Spelavond
19:30, Willige Langerak, buurthuis 't Wilgegat
Tijdens de vorige spelavond was Conny Verhoef de winnaar bij het klaverjassen met 5829 punten. De beste rummikubster was Janny Markus met 14 strafpunten. Het klaverjassen begint om 19.30 uur, het rummikub en biljarten om 20.00 uur.

Lezing over plaatsen in Israël
19:45, Krimpen aan den IJssel, Rehoboth, De Landerijen 1
Op uitnodiging van de Vrienden van Israël in de Krimpenerwaard geeft ds. C.M. van Loon uit Rotterdam een lezing. Die heeft als titel: 'De verrassende boodschap van plaatsen in Israël' (deel 2). De toegang is gratis. Wel is er een collecte. Verder worden er op de avond zelf Israël-producten verkocht.

Oudejaarsconference
20:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Speciale benefietavond voor Stichting Blije Gift. Dit is een non-profit organisatie gerund door vrijwilligers, die alleenstaanden en gezinnen die leven met structurele armoede ondersteunt door middel van maandelijkse levensmiddelenbonnen. Bezoekers kunnen deze avond genieten van de oudejaarsconference van Arie Vuyk. De entree is gratis. Een ticket is tot 15 november verkrijgbaar bij de receptie van het Cultuurhuis. Wie sympathie heeft voor de werkwijze van Blije Gift kan een steentje bijdragen. Dit kan op verschillende manieren, zoals het doneren van een nog goed draagbare winterjas die stof hangt te happen in de kast of door een donatie bij de kraam van stichting Blije Gift. Meer informatie over Stichting Blije Gift is per mail verkrijgbaar via: akoopman@blijegift.nl.

Film: Greenbook
20:15, Schoonhoven, Arto Theater
Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende 'blanke' staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Afrikanen welkom en veilig zijn. Kaarten zijn te bestellen via www.artotheater.nl, of bij Provence (Haven 63) of aan de kassa van het theater, mits niet uitverkocht.

vrijdag 22 november

Verkoopdag
14:00, Lekkerkerk, 't Venster, Jan Ligthartstraat 68
Jaarlijkse verkoopdag van hervormde gemeente 't Venster. Het aanbod bestaat uit: tweedehands en nieuwe spulletjes, speelgoed, brocante, boeken, bloemen en planten. Tevens is er een rommelmarkt. Ook is aan de inwendige mens gedacht en zijn er voor de kinderen spelletjes te doen. Na 20.00 uur is er een verkoping per opbod.

Dia-avond
19:30, Krimpen aan den IJssel, kerk van Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland, Mezenstraat 1 Dia-avond over het zendingswerk van stichting Mbuma in Zimbabwe. De collecte is bestemd voor de aanschaf van een ambulance.

zaterdag 23 november

Intocht in Benschop
11:30, Benschop, Dorpshuis XXL Ook dit jaar komt Sinterklaas weer naar Benschop met zijn Pieten. Vanaf 10.30 uur lopen er al Pieten in het dorp. Rond 11.30 uur zijn er activiteiten in Dorpshuis XXL en is er gelegenheid om iets te eten. Om 12.30 uur wordt Sinterklaas welkom geheten door burgemeester Laurens de Graaf. Aansluitend is er een gezellig feestje in het Dorpshuis.

Sint in museum
14:30, Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312
Er staat een mooie stoel voor de goedheiligman klaar voor de open haard in de Pronkkamer van het museum. Hij zal daar een verhaal vertellen en naar de liedjes van de kinderen luisteren. Voor elk kind is er warme chocolademelk, een handje pepernoten én een cadeautje. Voor zowel (groot)ouders en kinderen is de toegang vrij. Kinderen kunnen een mooie tekening nemen voor Sinterklaas of Piet. Meer informatie: 0180-514866 of e-mail: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl.

Open koppel dart toernooi
19:00-23:45, Cabauw, In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
Inschrijven kost 10 euro per koppel. Het inschrijfgeld is het prijzengeld.

Orgelconcert
20:00, Ouderkerk aan den IJssel, Dorpskerk
Cees van der Slik geeft een orgelconcert op het historische Kam-orgel. Hij voert werken uit van Sigfrid Karg-Elert, Tomasso Albinoni, Willem Mudde, Jan Bonefaas en Herman van Vliet. Ook zal er geïmproviseerd worden. De toegang tot het orgelconcert is vrij. Wel is er een collecte bij de uitgang. Na afloop kan er een kijkje op de orgelgalerij genomen worden en kan de kerk bezichtigd worden. Meer informatie is verkrijgbaar bij Nico Holdermans: 0180-682953 of e-mail: holdermansnico@gmail.com.

Bingoavond
20:00, Jaarsveld, Verenigingsgebouw
Bingoavond voor jong en oud. Er zijn leuke prijzen te winnen; er is gratis koffie en thee.
www.sbj-jaarsveld.nl

'Rock the Music!'
20:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter Onder de titel 'Rock the Music!' geeft het Young Metropole Krimpen samen met het orkest van Concordia een concert. Het Young Metropole Krimpen is een samenwerkingsverband tussen Muziekschool Krimpen en muziekvereniging Concordia. Nu is het tijd voor de jonge muzikanten van het Young Metropole Krimpen om te ervaren hoe het is om onderdeel uit te maken van een groot en volwassen orkest. Gezamenlijk wordt één groot orkest gevormd. Toegang is 7,50 euro; voor kinderen tot 12 jaar is de prijs 5 euro.

Najaarsconcert l'Espérance
20:00, Krimpen aan den IJssel, IJsseldijkkerk
Zangvereniging l'Espérance geeft een najaarsconcert. Op het programma staan werken van onder andere Schubert, Jenkins, Bruch en Rutter. Naast l'Espérance werken mee het christelijk ensemble Parlando, Leander van de Steen (piano), Martien van der Zwan (orgel) en de sopraan Clara de Vries. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Wim Madderom. Toegang is gratis. Wel is er een collecte na afloop.

Orgelconcert
20:15, Haastrecht, Hervormde Kerk
Op uitnodiging van de Haastrechtse Kring geeft organist-beiaardier Tommy van Doorn een (klassiek) orgelconcert. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met een glas bockbier (wijn en frisdrank ook verkrijgbaar) en een hapje (onder andere bitterballen). Toegang is 15 euro; donateurs van de Haastrechtse Kring betalen 12,50 euro (alleen in voorverkoop). Jongeren tot 15 jaar hebben gratis toegang en CJP-houders betalen 7,50 euro. www.haastrechtsekring.nl

zondag 24 november

Krimpen Zingt-dienst
18:30, Krimpen aan den IJssel, de Ark, Burg. Aalberslaan 41
Laatste Krimpen Zingt-dienst van dit jaar. Deze diensten trekken bezoekers van alle gezindten uit de hele regio. Deze keer is de voorganger de beroemde predikant-schrijver ds. Louis Krüger uit Rotterdam. Hij is geboren in Zuid-Afrika en heeft theologie en Afrikaans-Nederlands gestudeerd aan de Universiteit van Stellenbosch. In 1984 verhuisde hij naar Nederland, waar hij als predikant van de gereformeerde kerk in Nieuwlande en Sliedrecht werkte. Sinds 1994 is hij als schipperspredikant verbonden aan de Koningskerk in Rotterdam Feyenoord. Een aantal keren eerder ging hij voor tijdens een zangdienst. Voor de komende dienst geeft hij het thema 'Nader bij U'.

maandag 25 november

Klaverjassen
19:30, Bergambacht, De Waard
Nieuwe speelavond bij klaverjasclub De Waard Bergambacht. De kaarters komen iedere maandagavond vanaf 19.30 uur bij elkaar. Nieuwe belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Arno Molenaar, 5182 punten; 2. Addy Duhen, 4969; 3. J.P van der Bas, 4889.

dinsdag 26 november

Verkoop crea-plus
14:00-16:00, Haastrecht, Hof van Stein
Verkoop van alles wat er het afgelopen jaar is gemaakt door de creagroep. Het gaat om truien, mutsen, gehaakte spullen en nog veel meer. Bezoekers kunnen ook een prijsje winnen en er wordt koffie en thee geschonken.

Presentatie Hans Osendarp
19:30, Schoonhoven, Verenigingshuis De Zilverstad, Nieuwe Singel 39 (parkeerplaats bij voetbalveld)
Hans Osendarp is gastspreker bij de Zilver Tetra. Hij vertelt hoe hij, varend door het oerwoud, in kleine beekjes op jacht gaat naar allerlei soorten aquariumvissen. Met video-opnames die zowel onder als boven water gemaakt laat hij bezoekers zien hoe mooi de natuur nog steeds is in vele delen van Zuid Amerika. De presentatie is gratis bij te wonen. www.zilvertetraschoonhoven.nl

woensdag 27 november

Sint & Pietenfestijn
14:45, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
In samenwerking met de winkeliersvereniging is er een Sint & Pietenfestijn. Alle jongens en meisjes vanaf 4 jaar (en ouder) zijn welkom om te komen knutselen, kruidnootjes bakken of mee te doen met 'pietengym'. Verder is er een boodschappenrace en zijn er nog veel meer activiteiten. Deelname is gratis. Wel is het nodig om een ticket te halen bij de balie van het Cultuurhuis. Meer informatie staat op onderstaande website en de Facebookpagina van het Cultuurhuis. www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl

Bingoavond (18+)
19:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Gezellige bingoavond met leuke prijzen. Een boekje met tien kaarten kost 10 euro, inclusief een kopje koffie.

donderdag 28 november

Lezing over Corrie ten Boom
09:15-11:15, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
Op uitnodiging van de Vrouwenbijbelstudiekring komt Jannie van Rijn een lezing geven over het leven van Corrie ten Boom, verzetsheld en evangeliste. Zij bood met gevaar van eigen leven onderdak aan Joodse vluchtelingen in de Tweede Wereldoorlog. Meer informatie over de bijeenkomst via: 0180-510278/522469.

Workshop over apps
14:00, Ammerstol, H. Zanenhuis, Hugenholtzstraat 2
Tijdens deze workshop leren deelnemers waar en hoe je handige en leuke apps vindt op je smartphone. Aanmelden kan via: 0180-669999.