• Ribattuta Musica.
• Ribattuta Musica. Foto: Jozua Dieleman

Opvoering van meesterwerk Messiah

schoonhoven • De vocalisten en instrumentalisten van Ribattuta Musica voeren op zaterdag 14 december het meesterwerk Messiah uit in de St. Bartholomeuskerk in Schoonhoven.

Twee-en-een-halve eeuw nadat Handel de noten op papier zette, ontroert dit indrukwekkende verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering de luisteraar nog diep. De Messiah wordt door Ribattuta Musica in kleine bezetting uitgevoerd, zoals de George Frederic Handel het ooit bedoeld heeft. Messiah vertelt het levensverhaal van Jezus Messiah. In 1741, in zijn Londense periode, componeerde Handel dit oratorium voor koor, orkest en solisten. Vanaf de eerste succesvolle uitvoering in 1742 in Dublin is dit grootse werk met zijn ontroerende aria's en koordelen waaronder het Hallelujah nog altijd immens populair. Ribatutta Musica voert dit concert - net als eerdere jaren - uit op sfeervolle locaties. Dit jaar in de St. Bartholomeuskerk aan de Wal 61 in Schoonhoven.

Kleine bezetting

Ribattuta Musica is een vocaal-instrumentaal ensemble dat onder leiding van dirigent en klavecinist Andreas Küppers optreedt in authentieke en kleine bezetting. De vaste kern bestaat uit 35 professionele musici, instrumentalisten, vocalisten en solisten, allen gespecialiseerd in het uitvoeren van dit historisch repertoire. Het ensemble komt - letterlijk - graag dicht bij haar publiek. Want vóór alles willen de musici het menselijke verhaal van de muziek overdragen zoals componist en tekstschrijver dat hebben vastgelegd.


Het concert begint 19.30 uur. Kaarten à 36 euro zijn verkrijgbaar via www.rmusica.nl. Aan de deur is de prijs 45 euro.