woensdag 13 november

Open Ouderenwerk
14:30, Lopik, Brugkerk
Rien Mouw neemt tijdens deze ouderenmiddag bezoekers mee op een zwerftocht over de Veluwe. Hij vertelt, laat beelden zien en natuurgeluiden horen.

Ledenavond Passage
19:45, Lopik, verenigingsgebouw De Schaapskooi, Dorpstraat 32
Op uitnodiging van Passage afdeling Lopik/Jaarsveld geeft de heer Callenbach een workshop marsepein maken. Hij is marsepeinkunstenaar en docent banketbakken. Deelname kost 5 euro, te betalen bij de ingang.

donderdag 14 november

Historische filmochtend
10:30, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Elke tweede donderdag van de maand draait er op groot scherm een film over de geschiedenis van Schoonhoven of de omgeving. De toegang is gratis. Deze keer krijgen bezoekers de tweede helft van de film 'Kris kras door Schoonhoven in de jaren 60' te zien. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: het stadhuis en de bestuurders, de timmerfabriek en leerlingen op de speelplaats van de Katholieke Lagere school met hun meesters en juffen.

Seniorenmiddag
14:00, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
Cees Aantjes uit Giessenburg is aanwezig. Met hem gaan bezoekers spreekwoorden raden. De opbrengst van de middag is voor het kindertehuis 'Happy Rock Center' in Sri Lanka. De toegang is vrij. Meer informatie: 0180-515636.

vrijdag 15 november

Kaarslichtconcert
20:00, Berkenwoude, Dorpskerk
Gemengde zangvereniging Vriendschap geeft haar jaarlijkse kaarslichtconcerten in een feeëriek verlichte Dorpskerk. Het thema is: Drommerna. Voor informatie en kaarten: www.zangverenigingvriendschap.nl.

Klaverjassen
20:00, Schoonhoven, voetbalkantine
Nieuwe speelavond in de voetbalkantine. De uitslag van de vorige ronde: 1. Ria Kapoen, 5355 punten; 2. Hans Spek, 4983; 3. Leen Kapoen, 4836. Nieuwe belangstellenden zijn welkom, voor meer informatie: Janny, 0182-385871.

Kleindierententoonstelling
20:00-22:00, Haastrecht, verenigingsgebouw De Grote Haven, Grote Haven 40
Jaarlijkse tentoonstelling van de Stolwijkse Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging Nut & Sport. Fokkers laten hun mooiste kippen en konijnen zien. Ook zijn er leden aanwezig om de nodige informatie te verstrekken. De tentoonstelling is ook op zaterdag 16 november, van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis www.nutensport-stolwijk.nl.

Vogeltentoonstelling
20:00-22:00, Krimpen aan den IJssel, verenigingsgebouw De Vogelvrienden, Vicenza 5
Leden laten hun mooiste vogels zien. Ook op zaterdag 16 november, van 10.00 tot 16.00 uur. www.devogelvrienden.nl.

zaterdag 16 november

Vrouwendag
10:00, Lekkerkerk, Ichthuskerk, Kerkweg 34 Thema van de dag is: 'Ontmoeten is meer dan groeten'. Spreekster Joke Verweerd zal over dit thema spreken. Deelnemers kunnen verder bloemschikken, een cadeau-envelop maken, een kleuradvies krijgen of zich laten verwennen door een schoonheidsspecialiste. Kaarten voor de vrouwendag kosten 8 euro en zijn aan de zaal te koop of te reserveren via: vrouwendaginlekkerkerk@kpnmail.nl.

Intocht Sint in Haastrecht
13:30, Haastrecht, Jaagpad Sinterklaas en zijn Pieten komen aan met de boot. Eenmaal aan wal lopen zij naar De Kleine Haven waar een mooi podium is opgebouwd. Daar zal burgemeester Roel Cazemier de Sint en zijn Pieten officieel welkom heten. Dit jaar is ook babypiet meegekomen vanuit Spanje. Sinterklaas en mama Piet zijn op zoek naar een oppas voor als Piet in de avond het dak op moet. Zullen ze een oppas vinden in Haastrecht? Op de Kleine Haven staan er een aantal spelletjes klaar, om te kijken of er nog kinderen zijn die ook Piet willen worden. Hoe handig zijn zij met pakjes en pepernoten? De Haastrechtse IJsclub deelt bekers warme chocolademelk uit met een speculaasje van Arjan van der Eijk, De Echte Bakker.

Concert gospelkoor Together
19:30, Lekkerkerk, Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4
Onder de titel 'We Believe' geeft gospelkoor Together een concert. Bezoekers kunnen diverse ballads en uptempo nummers verwachten uit zowel de Amerikaanse gospelscène als ook nieuw repertoire van Nederlandse bodem (van componist Tim Hermsen die tevens bij onze groep drumt). Het combo en blazersensemble begeleidt het koor bij alle liederen, maar brengt ook een aantal instrumentale nummers ten gehore. De toegang is gratis en vanaf 19.00 uur staan de deuren open.

Kaarslichtconcert
20:00, Berkenwoude, Dorpskerk
Gemengde zangvereniging Vriendschap geeft haar jaarlijkse kaarslichtconcerten in een feeëriek verlichte Dorpskerk. Het thema is: Drommerna. Voor informatie en kaarten: www.zangverenigingvriendschap.nl.

Najaarsconcert
20:00, Krimpen aan de Lek, Ontmoetingskerk
Christelijk gemengde zangvereniging Soli Deo Gloria geeft een najaarsconcert onder leiding van dirigent Bert Visser en pianist Jaap den Besten. Medewerking verleent interkerkelijk koor Militia Christi uit Lekkerkerk, onder leiding van dirigent Peter van der Zwan (op piano Richard den Ouden en op panfluit Fieja van der Velde). De toegang is gratis, wel is er een open schaalcollecte bij de uitgang om de kosten te drukken.

Singer-songwriters avond
20:00, Krimpen aan de IJssel, De Tuyter
Singer-songwriter Amado Hogewoning is in 2012 afgestudeerd aan de Herman Brood Academie. Zijn setlist bestaat uit een gebalanceerde wisseling van eigen geschreven 'easy-listening' nummers en diverse covers van grote artiesten. Mark Ritsema (musicus, journalist, concertpromotor) is bekend geworden als zanger van de Rotterdamse cultband Spasmodique en Cobraz. Bram Pescador is bekend in Krimpen als voormalig frontman van de formatie Hangman Jury. Tegenwoordig speelt Bram samen met gitarist Age Kat in de formatie The Sunday Morning Jam Society wiens onlangs verschenen cd Troubled Waters door de pers goed wordt ontvangen. In de Tuyter krijgt Bram ondersteuning van Rob Rietveld (cajon) en Ton Baggerman (gitaar). De presentatie is in handen van René van Broekhoven (studio Westmaas), die tevens enkele van zijn muziek gerelateerde Facebook columns zal voordragen. Tickets à 10 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via: tickets@cwpkrimpen.nl. Aan de deur is de toegang 12,50 euro, inclusief één consumptie.

In Da House
21:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis Feest van Muzieklab. Een avond met house classics en oldskool hits, met DJ Michel en DJ Marco, Emiel Zwart en Stanton. Party Flock is aanwezig om de avond op beeld vast te leggen. Tickets kosten 12,50 euro en zijn online te koop via onderstaande websites. https://indahouse.entranz.nl https://partyflock.nl/party/389590:In-Da-House www.muzieklab.info.

zondag 17 november

The Oldtimers
15:00, Haastrecht, Grand Café Concordia Elke keer weer een succes in Grand Café Concordia: The Oldtimers uit Oudewater. Hun repertoire bestaat uit louter gezellige en sfeervolle liedjes van onder andere Neil Young, The Beatles, Bob Dylan, The Rolling Stones en The Byrds. Kaarten à 7,50 euro zijn te koop in Grand Café Concordia en te reserveren op onderstaande website. www.theaterconcordia.nl.

Sunday Night Hour dienst
18:30, Lekkerkerk, Ichthuskerk, Kerkweg 34 De Sunday Night Hour dienst van de SNH commissie van de protestantse gemeente is voor jong en oud. Thema op deze zondag is: 'Tienduizend redenen'. Spreker is Reinier Dijkstra en de Fisherman's band zorgt voor de muzikale begeleiding. Na afloop staat er koffie, thee en limonade klaar.

maandag 18 november

Opfriscursus verkeerskennis
09:30-12:00, Lekkerkerk, Talmastraat 1
Gratis opfriscursus bij Stichting WON over de belangrijkste en nieuwste verkeersregels. Er is aandacht voor lokale situaties en ruimte voor vragen en eigen inbreng. Docent is Gerrit Verkaik. Aanmelden via: 0180-522045 of per e-mail: info@stichtingwon.nl.

Digitaal Café
15:00-16:30, Bergambacht, bibliotheek, Esdoorn 1
Wie vragen heeft over internet, apps, tablet of smartphone kan langskomen. Deelnemers kunnen de eigen tablet of telefoon meenemen of gebruik maken van de computers in de bibliotheek. Aanmelden kan via: 0182-353355.

dinsdag 19 november

Contactmiddag PCOB
14:00-16:00, Krimpen aan den IJssel, De Ark, Burg. Aalberslaan 41
Contactmiddag van de PCOB, afdeling Krimpen aan den IJssel e.o. Barbara Willems van woningcorporatie QuaWonen verzorgt een lezing en een presentatie over 'Ouderen en (zelfstandig) wonen'. Iedereen is welkom.

Veteranencafé
19:00-21:00, Krimpen aan den IJssel, 't Onderdak, Groenendaal 5 Speciaal voor veteranen uit Krimpen aan den IJssel en omstreken zijn de deuren geopend. De avond is bedoeld om zowel de oude als jonge veteranen uit de regio, op een ongedwongen wijze onderling kennis te laten maken.

'Dichter bij Eenzaamheid'
19:45, Schoonhoven, De Ark, Groene Singel 10
Op uitnodiging van Passage, christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging, houdt ds. Annemarie Roding-Schilt een lezing over haar nieuwe boekje 'Dichter bij Eenzaamheid'. De lezing zal worden afgewisseld met een paar filmfragmenten, luisterliederen en een gespreksmoment. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Entree is gratis.

'Een rondje natuur en cultuur in Italië'
19:45, Bergambacht, zalencentrum De Waard
Op uitnodiging van Vrouwen van Nu Bergambacht houdt Wim Zondag een presentatie met als titel: 'Een rondje natuur en cultuur in Italië'. Hij laar ook foto's zien. Introducees zijn welkom deze avond.

Thema-avond Raad van Kerken
19:00, Krimpen aan den IJssel, De Wingerd, Populierenlaan 90a
De Raad van Kerken verbindt dit jaar de viering van 75 jaar bevrijding met de herdenking van ds. Dietrich Bonhoeffer, die 75 jaar geleden zijn leven voor zijn geestelijke vrijheid offerde. Prof. dr. Edward van 't Slot, seminariedocent verbonden aan de PTHU en bijzonder hoogleraar voor systematische theologie en 21e eeuwse ecclesiologie, vertelt over dit onderwerp en gaat met bezoekers in gesprek over wat vrijheid in deze tijd voor ons betekent. Iedereen is welkom.

Fietstocht door Tibet
20:00, Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312
Aad Visser, lid van de Kunstkring Krimpen, houdt een lezing over zijn fietstocht door Tibet. Aad reed op de fiets door het zuidoostelijkste puntje van Tibet. Dat deed dat in een gezelschap van veertien deelnemers en onder begeleiding van drie Tibetaanse en een Nederlandse gids, die ook Chinees sprak. Het was een reis van ongeveer 1.100 kilometer, die voerde van Lhasa in Tibet naar Kathmandu in Nepal. Het land was droog, ruig en vooral hoog. Het hoogste punt was in het Tibetaanse basiskamp van Mount Everest op ruim 5.000 meter hoogte. Aad laat foto's van zijn reis en beide steden laten zien. Entree: 7,50 euro.

'Geloof verbeeld door kleur'
20:00, Lekkerkerk, RK Ontmoetingscentrum, Emmastraat 26
Ds. Anne-Marie van der Wilt komt vertellen over het thema 'Geloof verbeeld door kleur'. Van der Wilt is theoloog en beeldend kunstenaar en heeft zich gespecialiseerd in het gebruik van beeldende kunst en kleuren binnen de kerk. Als theoloog en kunstenaar werkt ze regelmatig met groepen binnen de kerk en daar ervaart ze dat verbeelding en kleurgebruik van groot belang zijn voor de geloofsbeleving en beleving van zin in het bestaan. In haar werk probeert ze via beeldtaal een brug te slaan tussen de verhalen van geloof (Bijbelverhalen) en het leven van alledag. Iedereen is welkom. www.zin-in-kleur.nl

woensdag 20 november

Spel- en activiteitenmiddag
14.00-16.00, Lopik, dorpshuis De Schouw
Ouderencomité Lopik-dorp houdt een spel- en activiteitenmiddag. Voor 2 euro (inclusief koffie) kunnen deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummicub spelen.

Sinterklaaspapier
14:30, Haastrecht, Hof van Stein, De Ruyterstraat 24
Madeleine Duijvestein vertelt over de ontwikkeling en het verzamelen van sinterklaaspapier. Entree is 3 euro, inclusief koffie of thee. Opgeven kan bij W. Annyas: 0182-501657 of e-mail: w.annyas@live.com.

Bijeenkomst klankbordgroep
20:00 Benschop, Dorpshuis XXL
Er wordt gestart met het 'inloopkwartiertje'. Belangstellenden kunnen hiervan gebruik maken als zij vragen, opmerkingen en/of klachten hebben of suggesties willen doorgeven. Helpende handen voor het klankbord zijn eveneens welkom: bersama@caiway.nl.