Herdenking van overledenen

lekkerkerk • In de Grote of Johanneskerk in Lekkerkerk worden zondag 24 november degenen herdacht die in het afgelopen jaar zijn overleden. Voor ieder overleden lid van de kerk wordt een lichtje aangestoken. De kerkbezoekers worden vervolgens uitgenodigd een lichtje aan te steken voor een overleden familielid, vriend of goede kennis. Niet iedereen is echter lid van de kerk of zal deze kerkdienst bezoeken. Daarom is de dag ervoor, zaterdag 23 november, de kerk open van 16.00 tot 20.00 uur voor iedereen in Lekkerkerk en omgeving die behoefte heeft om een lichtje aan te steken voor een overledene. Er zijn enkele personen aanwezig voor uitleg of het beantwoorden van vragen.


Lezing over alcoholgebruik

krimpen a/d ijssel • Kinderarts Nico van der Lely waarschuwt al jaren voor de desastreuze gevolgen die alcohol kan hebben voor jongeren. Op dinsdag 19 november houdt hij hierover een lezing op het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel. De lezing, die om 19.30 uur begint, is onderdeel van een breed gemeentelijk preventiebeleid rondom alcohol en drugs. Aanmelden is niet nodig.


Lichtjesavond

krimpen a/d ijssel • Op begraafplaats IJsseldijk is donderdag 21 november van 19.30 tot 21.00 uur een lichtjesavond. De avond is bedoeld voor iedereen die iemand wil gedenken bij een graf op deze begraafplaats. Vanwege de grootte van de begraafplaats is de lichtjesavond meer ingetogen dan die op Waalhoven. Begraafplaats IJsseldijk is tijdens het evenement verlicht met waxinelichtjes en fakkels. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een waxinelichtje om deze te plaatsen bij het graf van een dierbare. Vanwege een beperkt aantal parkeerplaatsen wordt geadviseerd om lopend of op de fiets te komen.


Correctie

goudriaan • In Het Kontakt van dinsdag 5 november stond een storende fout in een artikel over DCV. De voetbalclub kreeg een erepenning. Deze is niet aangevraagd door de KNVB, maar door de gemeente Krimpen.