Verbod op lozen water in surfplas

krimpen a/d lek • Het is voortaan verboden om water uit de surfplas in recreatiegebied Krimpenerhout te halen. Dat meldt het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Ook water lozen in deze plas is niet meer toegestaan. Met deze nieuwe regel wil het waterschap de waterkwaliteit van de plassen beter beschermen. De surfplas is een min of meer afgesloten plas water. Dat maakt deze plas gevoeliger voor onbedoelde veranderingen en ongewenste stoffen en bacteriën in het water. Een voorbeeld daarvan is teveel blauwalg. Daarom is het belangrijk het water zorgvuldig te beheren. Het ongevraagd en ongepland water in en uit deze plassen laten stromen, is dan ook verboden.


Gepakt voor smokkel mobieltje

krimpen a/d ijssel • Een bezoeker van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Krimpen aan den IJssel heeft woensdag geprobeerd een mobiele telefoon naar binnen te smokkelen. Bij binnenkomst in de gevangenis ging het detectiepoortje af bij de toegangscontrole. De bezoeker gaf aan dat dit kwam omdat hij of zij een kunstknie zou hebben. Het personeel van de PI Krimpen controleerde de bezoeker vervolgens grondig met de handdetectie. Toen bleek dat de bezoeker een mobiele telefoon had vastgeplakt op het been. De bezoeker is aangehouden en overgedragen aan de politie.


Apenkooien

krimpenerwaard • Team Sportservice Krimpenerwaard organiseert op maandag 25 november 'Apenkooien voor volwassenen: Back to school.' Vanaf 20.15 uur zijn belangstellenden tussen de 30 en 40 jaar welkom in sporthal de Stolp in Stolwijk. Deelname is gratis en aanmelden kan door een mail te sturen naar: jvandenheuvel@teamsportservice.nl.