woensdag 6 november

Goede Doelen Markt
10:30-12:00 en 21:00-22:00, Benschop, Maranatha, Dorp 208
Het aanbod bestaat uit onder andere groendecoratie, sfeerartikelen en kaarten. De opbrengst van de markt gaat naar Stichting Ontmoeting, Maf en Woord & Daad. Iedereen is welkom om langs te komen.

Spel- en activiteitenmiddag
14.00-16.00, Lopik, dorpshuis De Schouw
Ouderencomité Lopik-dorp houdt een spel- en activiteitenmiddag. Voor 2 euro (inclusief koffie) kunnen deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummicub spelen.

donderdag 7 november

Repair Café met creatieve middag
13:30 Haastrecht, Theater Concordia Belangstellenden zijn welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om deze ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. In dit Repair Café wordt specifiek aandacht besteed aan fietsverlichting. Ook is de Historische Vereniging Haastrecht weer aanwezig om aanwezigen te informeren. Er zijn historische boeken, documenten en/of foto's verkrijgbaar. Stichting Welzijn en Ondersteuning Krimpenerwaard organiseert bovendien een creatieve middag. Voor deelname aan een activiteit wordt 1,50 euro gevraagd.

Repair Café Lopik
14:00-17:00, Lopik, Jan Bunnikschool, Wagenmaker 1 (ingang achterzijde, aan de Mandenmaker)
Er staan weer diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Te denken valt aan broodroosters, lampjes, föhns, kleding en fietsen. Behalve de reparateurs die altijd aanwezig zijn, is er een aantal specialisten op afroep stand-by. Het gaat dan met name om incidenteel laswerk, herstel leerproducten, stoffering/reparatie meubels en software herstel computers. Wie van deze diensten gebruik wil maken, kan bellen via: 06-19818028.

Herfstbingo
19:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Herfstbingo van de Krimpense Lions. Er zijn diverse fraaie prijzen te winnen. Hoofdprijzen zijn een flatscreen tv en een week gratis rijden in een elektrische auto. Iedere ronde worden er vrijkaarten voor attractiepark Duinrell verloot. De toegang is gratis en de opbrengst gaat naar de Belbus.

Spelavond
19:30, Willige Langerak, buurthuis 't Wilgegat
Tijdens de vorige spelavond won Marco de Regt bij het klaverjassen, nu met 5642 punten. De beste rummikubber was Janny Wijkniet met 14 strafpunten. Het biljarten start om 20.00 uur.

Spaanse filmavond
20:15, Schoonhoven, Arto Theater
Een intiem avondje uit in Spaanse sferen in een Spaans decor met Spaanse wijn, sangria, tapas en de film Todos lo Saben. De in Argentinië wonende Laura (Penépope Cruz) en haar gezin reizen vanuit Buenos Aires naar haar geboortedorp in Spanje voor de bruiloft van haar zus. De bruiloft is een grote reünie met de hele familie, dorpsvrienden en haar oude liefde Paco. Wanneer het feest ruw verstoord wordt door de verdwijning van Laura's dochter, staat het leven van de Spaanse familie op z'n kop. In hun zoektocht naar antwoorden komen lang verborgen familiegeheimen boven drijven. Kaarten zijn te bestellen via www.artotheater.nl, bij Provence (Haven 63), Schoonhoven of aan de kassa van het theater, mits niet uitverkocht.

vrijdag 8 november

Actie Dorcas
08:00-16:00, Lekkerkerk, supermarkten
De Protestantse Gemeente te Lekkerkerk zamelt voor Dorcas voedsel en kleding in bij Albert Heijn en Coop in Lekkerkerk. In Oost-Europa zijn veel mensen arm. In de winter is dat extra moeilijk. Sneeuw zorgt ervoor dat ze opgesloten zitten in hun eigen huis. Soms zien ze wekenlang helemaal niemand. Een blik bruine bonen of een pak rijst zijn dan meer dan welkom. In november worden daarom producten ingezameld. In de maanden daarna nemen de allerarmsten de pakketten in ontvangst.

'Feesten in Ouderkerk'
20:00, Ouderkerk aan den IJssel, De Drie Maenen
Lezing van de Historische Vereniging Ouderkerck op d'IJssel met oude foto's en filmbeelden van feestelijke gebeurtenissen en bijeenkomsten op Ouderkerk-dorp zowel als Lageweg. Uit particuliere archieven samengesteld door Theo Bakkers. Deze lezing sluit aan op de huidige tentoonstelling die is te zien in de Oudheidskamer.

zaterdag 9 november

Concert Excelsior
19:30, Bergambacht, zalencentrum De Waard
Jaarlijks concert van muziekvereniging Excelsior. Dit jaar is gekozen voor het thema 'Emotions' omdat muziek onlosmakelijk verbonden is met de emoties van de mens. De fanfare, de Melody Percussion Band en opleidingsorkest 'Sound & Fun' zullen een gevarieerd programma brengen met lichte muziek die betrekking heeft op het thema van de avond. In navolging op het succes van het bevrijdingsconcert in 2018 zullen zowel de Melody Percussion Band als de fanfare worden bijgestaan door de Bergambachtse zangeres Rasha Koole. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar voor 9,50 euro per stuk voor niet donateurs, donateurs betalen 4,50 euro per stuk. Kaarten zijn ook te reserveren via de website van Excelsior en telefonisch bij Eric Boegheim: 06-52481167. www.excelsiorbergambacht.nl

Concert en instuif bij Concordia
19:30, Haastrecht, verenigingsgebouw De Grote Haven, Grote Haven 40
Instuif van muziekvereniging Concordia uit Haastrecht. Het harmonieorkest, het leerlingenorkest en het startersorkest zullen uiteenlopende muziekstukken uitvoeren. Tussen de optredens van de orkesten door krijgen leden van de vereniging de gelegenheid een ingestudeerd muziekstuk te laten horen. Entree is gratis.

Finale The Voice of Cabauw
20:00, Cabauw, partycentrum In 't Witte paard, Cabauwsekade 42
Onder begeleiding van de Crazy Horse House Band nemen de finalisten het tegen elkaar op. Entree is 4 euro, inclusief een kopje koffie en toegang tot de afterparty met dj's Linda & Denise.

zondag 10 november

Amazing Stroopwafels in Lekkerkerk
15:00, Lekkerkerk, Amicitia
Naast nieuwe liedjes spelen de Amazing Stroopwafels ook klassiekers als 'Oude Maasweg' en 'Ik ga naar Frankrijk'. Onder de titel 'Hiero' is in 2018 hun 24e album verschenen en dat is ongetwijfeld te koop tijdens het optreden. De entree voor het optreden bedraagt 10 euro. Verder informatie is telefonisch verkrijgbaar via: 0180-661667.

maandag 11 november

Klaverjassen
19:30, Bergambacht, De Waard
Er kan weer worden geklaverjast in De Waard. Nieuwe belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Dija van de Marel, 5293 punten; 2. Addy Duhen, 5056; 3. Ingrid van der Wouden, 5026.

dinsdag 12 november

'Doe es lief'
09:00-11:15, Schoonhoven, hotel-restaurant Belvédère, Lekdijk West 4
Ochtend voor vrouwen van alle leeftijden. Deze keer een actueel onderwerp: 'Doe es lief'. Marije Vermaas vertelt over lief doen, lief zijn. Voor je omgeving en jezelf. Niet altijd makkelijk maar wel belangrijk. Entree is gratis; kinderoppas is aanwezig.

Digitaal Café
13:30, Krimpen aan de Lek, bibliotheek (in het Cultuurhuis)
Wie vragen heeft over zijn of haar tablet, smartphone, laptop of e-book kan langskomen. Vrijwilligers staan klaar om bezoekers te helpen.

woensdag 13 november

Diapresentatie
14:00, Berkenwoude, De Zwaan
Jan van der Ent geeft een diapresentatie over zijn fietsreis via onder andere Hamburg, de route langs de Elbe met Lutherstadt Wittenberg, Dresden, vervolgens via Tsjechië, Krakow (Polen) en Hongarije naar Moldavië en terug via een andere route. De middag wordt georganiseerd door de lokale commissie van de SWOK-midden Berkenwoude. De entree bedraagt 4 euro, inclusief koffie of thee

Crea Kids Middag: fles versieren
14:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Deelnemers gaan een fles versieren met klei, steentjes en kralen. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom om mee te doen. Entree is 2,50 euro. Tickets zijn te koop bij de receptie.

Ouderenmiddag
14:30, Lopik, Brugkerk, Lopikerweg Oost 57
Rien Mouw geeft een presentatie met als titel: 'Zwerven over de Veluwe'. Hij vertelt, laat beelden zien en natuurgeluiden horen.

Open Ouderenwerk
14:30, Lopik, Brugkerk
Rien Mouw neemt de bezoekers mee op een zwerftocht over de Veluwe.

Ledenavond Passage
19:45, Lopik, verenigingsgebouw De Schaapskooi, Dorpstraat 32
Op uitnodiging van Passage afdeling Lopik/Jaarsveld geeft de heer Callenbach een workshop marsepein maken. Hij is marsepeinkunstenaar en docent banketbakken. Deelname kost 5 euro, te betalen bij de ingang.

donderdag 14 november

Seniorenmiddag
14:00, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
Cees Aantjes uit Giessenburg is aanwezig. Met hem gaan bezoekers spreekwoorden raden. De opbrengst van de middag is voor het kindertehuis 'Happy Rock Center' in Sri Lanka. De toegang is vrij. Meer informatie: 0180-515636.

vrijdag 15 november

Gamende kinderen
19:30-21:00, Schoonhoven, bibliotheek
Je kind speelt games of zit op YouTube. Dat hoort bij deze tijd, maar vraagt wel specifieke opvoedkundige aandacht. Wat zijn de verslavende elementen van games waar je op kunt letten en hoe houd je fijn contact met je kind? Dit is een greep uit de vragen die deze avond beantwoord worden tijdens de Week van Mediawijsheid in bibliotheek Schoonhoven. Koen Schobbers, oprichter van Parents of Play, deelt informatie, adviezen en tips. De avond is specifiek bedoeld voor ouders, maar is ook interessant voor iedereen die met kinderen te maken heeft. De entree is gratis.

Kaarslichtconcerten
20:00, Berkenwoude, Dorpskerk
Gemengde zangvereniging Vriendschap geeft op 15 en 16 november weer kaarslichtconcerten. Op het programma staat muziek van Carrillo, Sibelius, Lauridsen, Poulenc en Brahms. Maar ook het legendarische 'Dark Night' en 'Luminous Night of the Soul' van de Noors/Amerikaanse componist Ola Gjeilo. Zij vertellen het verhaal van de ziel tijdens de stilte van de nacht na het lawaai van de dag. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website van het koor: www.zangverenigingvriendschap.nl.

zaterdag 16 november

Verkoping
10:00-14:00, Berkenwoude, De Zwaan
Jaarlijkse verkoping van de vrouwenvereniging Draagt Elkanders Lasten van de Gereformeerde Gemeente Berkenwoude ten behoeve van de zending. De opbrengst is voor het kinder- en zondagschoolwerk in Albanië. Er is van alles te koop: van boeken tot huishoudelijke artikelen en van groente en fruit tot bakkerijproducten, verse pannenkoeken en wafels. Ook is er voor bezoekers een kopje koffie met iets lekkers verkrijgbaar, soep en diverse broodjes. Voor de kinderen is er een leuke knutselhoek.

Concert Together
19:30, Lekkerkerk, Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4
Onder de titel 'We Believe' geeft gospelkoor Together een concert. Bezoekers kunnen diverse ballads en uptempo nummers verwachten uit zowel de Amerikaanse gospelscène als ook nieuw repertoire van Nederlandse bodem (van componist Tim Hermsen die tevens bij onze groep drumt). Het combo en blazersensemble begeleidt het koor bij alle liederen, maar brengt ook een aantal instrumentale nummers ten gehore. De toegang is gratis en vanaf 19.00 uur staan de deuren open.

Najaarsconcert
20:00 Krimpen aan de Lek, Ontmoetingskerk
Christelijke gemengde zangvereniging Soli Deo Gloria geeft een najaarsconcert onder leiding van dirigent Bert Visser en pianist Jaap den Besten. Medewerking verleent interkerkelijk koor Militia Christi uit Lekkerkerk, onder leiding van dirigent Peter van der Zwan (op piano Richard den Ouden en op panfluit Fieja van der Velde). De toegang is gratis, wel is er een open schaal-collecte bij de uitgang om de kosten te drukken.

In Da House
21:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Feest van Muzieklab. Een avond met house classics en oldskool hits, met DJ Michel en DJ Marco, Emiel Zwart en Stanton. Party Flock is aanwezi om de avond op beeld vast te leggen. Tickets kosten 12,50 euro en zijn online te koop via: www.muzieklab.info.