Aankomst Sint

regio • Sinterklaas komt op zaterdag 16 november aan in Krimpen aan de Lek, Krimpen aan den IJssel en Lekkerkerk.

Zoals ieder jaar zal hij in Krimpen aan de Lek weer aanmeren bij de historische haven aan de Rijsdijk. Om 13.30 uur start het programma en spelen de muzikanten van Crescendo Sinterklaasliedjes. Om 14.00 uur worden Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomd door één van de bestuurders van de gemeente Krimpenerwaard. Hierna volgt een rondrit door het dorp. Die eindigt bij sporthal De Walvis waar om 16.00 uur de 'illusionshow' van Matt's Magic Illusions. De toegang is 1,50 euro per kind (ouders zijn gratis). Na afloop van de show kunnen kinderen hun naam schrijven in het grote boek, kunnen er lampionnen worden gekocht en is er een mogelijkheid in café De Kwayste Niet om met de Sint op de foto te gaan. Om 19.00 uur begint de lampionnenoptocht. Bij terugkomst krijgen kinderen limonade met een speculaasje. Tevens wordt dan de winnaar van de tekenwedstrijd bekendgemaakt. Als afsluiting van de dag zal de Sint nog een 'welstrustengedicht' voordragen.

De Sint zal deze dag ook Lekkerkerk bezoeken. Om 14.00 uur komt hij aan bij de steiger van het voetveer aan de Voorstraat. Daarna volgt een feestelijke wandeling door de Burgemeester Roosstraat, waarbij de goedheiligman veel kinderhanden gaat schudden en de Pieten veel strooigoed zullen uitdelen. Sinterklaas is ook te gast bij de kindershow die om 15.30 uur begint in Amicitia. De Lekkerkerkse Sinterklaasintocht wordt mede mogelijk gemaakt door de Ondernemers Coöperatie Lekkerkerk en een groep enthousiaste vrijwilligers.


In Krimpen aan den IJssel vaart de stoomboot rond 13.00 uur de haven binnen bij de steiger van de Waterbus in de Stormpolder. Na het welkomstwoord van burgemeester Martijn Vroom neemt de Sint genoeg tijd voor de kinderen die naar de haven zijn gekomen. Na het programma in de haven zijn er 's middags in de aula van het Krimpenerwaard College twee Sinterklaasvoorstellingen. De eerste voorstelling start om 14.45 uur en de tweede om 16.15 uur. Kaarten kosten 3,50 euro per stuk (een kaartje is geldig voor één kind en één volwassene) en zijn te bestellen via de website van de gemeente Krimpen aan den IJssel.