woensdag 23 oktober

Maken van een fotoalbum
09:30, Ouderkerk aan den IJssel, D'Ouwe Backery, Dorpsstraat 19
Workshop fotoalbum maken van het Senioren Convent Ouderkerk. Deelnemers leren de software downloaden, foto's, tekst en pagina's toevoegen en het fotoalbum opsturen. De op een usb-stick meegebrachte foto's kunnen gelijk gebruikt worden. Cursusdata zijn: 23 en 30 oktober en 6 november (telkens om 09.30 uur) en een terugkomochtend op 11 december. Kosten zijn 43 euro. Het leerboek kan ter plaatse worden gekocht. Aanmelden via: 0180-681929/684169 of via de website. ouderkerk-ad-ijssel.seniorweb.nl/Cursussen

Familiefilm 'Meneer Pluizenbol' in Theater Concordia
14:00, Haastrecht, Theater Concordia In de herfstvakantie draait de familiefilm 'Meneer Pluizenbol' in Theater Concordia. Tom Brand is een overwerkte miljardair, die meer oog heeft voor zijn hoogste gebouw in Amerika dan voor zijn vrouw en kinderen. Na een hoop verwikkelingen raakt hij gevangen in het lichaam van de huiskat: Mr. Fuzzy Pants ('Meneer Pluizenbol'). Vanaf dat moment leert de familie hem op een hele andere manier kennen. Kaarten (à 4,50 euro voor kinderen en 8 euro voor volwassenen) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Modemiddag
14:30, Bergambacht, De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2
Hofmans Mode verzorgt deze middag. Naast kleding kijken kunnen bezoekers meedoen met een loterij. Meer informatie is verkrijgbaar bij Marjo Eichelsheim: 0182-353460.

Kinderfilm: Mega Grote Peer
14:30, Schoonhoven, Arto Theater
Kat Mitcho en olifant Sebastiaan gaan op zoek naar de burgemeester die al een jaar wordt vermist. Het wordt een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en…. een mega grote peer! Kinderen krijgen een glas limonade. Kaarten zijn te bestellen via www.artotheater.nl, te koop bij Provence (Haven 63) of aan de kassa van het theater, mits niet uitverkocht.

donderdag 24 oktober

Spelavond
20:00, Willige Langerak, buurthuis 't Wilgegat
Het klaverjassen, rummikubben en biljarten is weer begonnen. Op de eerste spelavond werd het klaverjassen gewonnen door Marco de Regt met 5661 punten. Agnes van den Berg won het rummikubben. Het klaverjassen begint om 19.30 uur, het rummikub en biljarten om 20.00 uur.

vrijdag 25 oktober

Klaverjastoernooi
09:30, IJsselstein, dienstencentrum De Oase, Benschopperweg 342
Klaverjastoernooi van de KBO voor kaartliefhebbers uit IJsselstein, Lopik en omliggende kernen. Deelname kost 10 euro. De lunch bestaat uit erwtensoep en broodjes. Aanmelding vooraf is nodig en kan telefonisch via: 030-6881542 (na 18.00 uur).

zaterdag 26 oktober

Orgelconcert
20:00, Ouderkerk aan den IJssel, Dorpskerk
Jan Peter Teeuw (Ridderkerk) geeft een concert op het historische Kam-orgel. Het concert heeft als thema 'Contrasten in de muziek'. Er zullen bewerkingen van geestelijke liederen uitgevoerd worden van Klaas Jan Mulder en Jan Peter Teeuw. Daarnaast staan er orgelwerken op het programma van onder andere G.F. Händel, J.S. Bach, J. Pachelbel en A. Guilmant. Iedereen kan aan het begin van het concert schriftelijk een lied van zijn/ haar keuze inleveren bij de ingang van de kerk. Tijdens het concert zal de organist een aantal liederen uitkiezen, waarover hij zal improviseren. De toegang is vrij.

Inzameling spullen
10:00-12:00, Lopik, De Schaapskooi (achter de kerk), Dorpstraat 32
In verband met de te houden rommelmarkt van de NH-kerk in Lopik in april 2020 is de organisatie op zoek naar bruikbare goederen. Meubels, aardewerk, glas, elektrisch apparatuur en overige spullen zijn welkom. Elke laatste zaterdag van de maand is er gelegenheid spullen in te leveren. Tevens is dan ook de boekenmarkt open in de benedenzaal. Grotere spullen kunnen worden opgehaald. Voor een afspraak: 0348-553248 (Diny de Bruijn). www.hervormdlopik.nl

Joy To My Soul
20:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Optreden van het Capelse gospelkoor Joy To My Soul. Het koor heeft een divers repertoire; nummers van opwekking tot 'black gospel' en van pop tot traditionele hymnes en gezangen in een eigentijds jasje. Toegang is 7,50 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via: kaarten@devotiongospelchoir.nl.

Herfstbingo
20:00, Jaarsveld, Verenigingsgebouw, Kerkstraat 7
De bingo is voor jong en oud. Er zijn leuke prijzen te winnen en de koffie en thee zijn gratis. Aan het einde van de avond is er ook nog een gratis slotronde. www.sbj-jaarsveld.nl

Orgelconcert rond blinde componisten
20:00, Schoonhoven, De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2
Organist Jaap den Besten zal een concert geven dat in zijn geheel gewijd zal zijn aan blinde organisten en componisten. Het is opvallend dat juist in het genre van de orgelmuziek veel blinde componisten actief waren en nog steeds zijn. Bekende voorbeelden zijn de Franse componisten Louis Vierne en Jean Langlais en de Duitsers Helmuth Walcha en Otto Heinermann. In Nederland componeerde de in Friesland geboren Eelke Mobach in de 19e eeuw werken die nu nog regelmatig worden uitgevoerd. Toegang is vrij.

zondag 27 oktober

Ontmoetingsdienst
10:00, Krimpen aan den IJssel, De Ark, Burg. Aalberslaan 41
Voorganger is dr. Gert den Hartogh en medewerking wordt verleend door koor Concertante uit Den Haag/Voorburg onder leiding van gastdirigent Marjolein Kolkert. Muzikale begeleiding door pianist Rutger de Ronde en organist Everhart Zwart (samenzang). Ontmoetingsdiensten zijn echte zangdiensten. Dit betekent dat er veel gezongen wordt uit diverse bekende bundels. Ditmaal rondom het thema 'Je hoort erbij'. Er is kindernevendienst en crèche.

Bingo
14:30, Bergambacht, de Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2
Bingomiddag van de lokale activiteitencommissie Bergambacht. Deelname kost 2 euro, inclusief twee keer koffie of thee.

maandag 28 oktober

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. Nieuwe belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Ali Buitelaar, 5332 punten; 2. Addy Duhen, 5226; 3. Hennie de Leeuw, 5064.

dinsdag 29 oktober

Bijeenkomst PCOB
14:30, Schoonhoven, De Ark, Groene Singel 10
Ds. Anja Matser uit Rotterdam vertelt een bijzonder en aangrijpend verhaal over Joodse onderduikers die in de Tweede Wereldoorlog onderdak vonden op de orgelzolder van de Breepleinkerk. Ook niet-leden en oud-Rotterdammers zijn welkom.

Najaarsconcert
19:30, Ammerstol, H. Zanenhuis, Ds. Hugenholtz 4
Sfeervol najaarsconcert van muziekvereniging Excelsior '64. Entree is 3 euro, inclusief koffie, thee en een drankje.

woensdag 30 oktober

Stamppotbuffet
12.00-16.00, Lopik, dorpshuis De Schouw
Ouderencomité Lopik-dorp houdt een stamppotbuffet. Daarna is er een presentatie door de familie Hoogendoorn over hun reis naar Tanzania. Opgeven tot en met 16 oktober bij Arendje Vriezema: 0348-552038 en Gerda Boer: 0348-553387. De kosten voor het buffet zijn 8,50 euro. De presentatie bijwonen kost 2 euro, inclusief een kopje koffie.

Bingomiddag
14:30, Bergambacht, De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 4
Deelname aan de bingo kost 2,50 euro, inclusief twee keer koffie of thee. Meer informatie bij Marjo Eichelsheim: 0182-353460.

Open repetitie
20:00, Lekkerkerk, sporthal De Bakwetering, Nicolaas Beetsstraat 204
Popkoor De Decibelles houdt een open repetitie. Alle dames van 18 tot 55 jaar zijn welkom om mee te zingen. De Decibelles zingen driestemmig pop, soul en Nederlandstalige hits, onder leiding van dirigente Stefanie Meijer en pianist Maarten Vliegenthart. Meezingen is gratis. Aanmelden kan via de website. www.decibelles.nl/zingmee

donderdag 31 oktober

Foto's maken met de Samsung
13:30, Ouderkerk aan den IJssel, 'd Ouwe Backery, Dorpsstraat 19
De Samsung telefoon staat bekend om zijn haarscherpe camera en levert foto's van zeer hoge kwaliteit. Daarom wil het Senioren Convent Ouderkerk daar een cursus in geven. Geschikt voor de Samsung versie 6, 7, 8 of hoger. Tijdens de cursus krijgen deelnemers uitleg over de app, de verschillende fotografieopties en tips voor het maken van de mooiste foto's. Ook het ordenen, tonen en delen van foto's komt aan bod. De workshop bestaat uit twee lessen, op 31 oktober en 7 november. Deelname kost 22 euro; het boek is ter plaatse te verkrijgen. Aanmelden via: 0180-601929/681569.
sco-ouderkerk.blogspot.nl

Film: Bohemian Rhapsody
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Bohemian Rhapsody volgt het verhaal van de Britse band Queen met de legendarische leadzanger Freddie Mercury als middelpunt (bekroond met een Oscar voor hoofdrolspeler Rami Malek). De film draait op groot scherm. Kaarten à 8 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

vrijdag 1 november

Historisch Café
14:00-16:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis, bibliotheek
Iedere eerste vrijdagmiddag van de maand zitten leden van de Historische Vereniging Crempene aan de leestafel voor het Historisch Café.

Bingo
20:00, Benschop, Dorpshuis XXL
Bingo van Stichting Pakjesdorp. Dit om de Sinterklaasintocht in Benschop mogelijk te maken. Er worden tien rondes gespeeld en één superronde. Tijdens de superronde maken deelnemers kans op 100 euro.

zaterdag 2 november

Rommelmarkt Jaarsveld
10:00-15:00, Jaarsveld, rond Verenigingsgebouw, Kerkstraat 7
Bij ruim 50 kramen kunnen bezoekers terecht voor tweedehands spullen zoals kleding, boeken, meubels, gereedschap, speelgoed en antiek. Ook is er vers te koop zoals appels, peren en noten. Tevens verkoop van bloemen. Wie trek heeft kan terecht bij één van de kramen met allerlei lekkernijen. Te denken valt aan warme broodjes, oliebollen, rookworsten en warme of koude dranken.
www.sbj-jaarsveld.nl

Najaarsconcert
19:00, Lekkerkerk, sporthal De Bakwetering, Nicolaas Beetsstraat 403
Muziekvereniging Lekkerkerk groeit en beschikt inmiddels over het harmonie-orkest, de MPB, het leerlingenorkest Futura, de Lekkerkapel, de AMV-groep en het G-orkest. Op deze avond zullen alle onderdelen zich muzikaal presenteren. Entree is 5 euro, aan de deur te voldoen. Donateurs hebben zoals gebruikelijk gratis toegang. Na afloop is er in het sportcafé nog gelegenheid na te praten en iets te drinken.

Benefiet Korenfestival
19:30, Stolwijk, Het Kwartier
Vijfde editie van het Benefiet-Korenfestival plaats. Er wordt deelgenomen door zangkoor Cheerio uit Schoonhoven, de Vlister Zangers, het Polderkoor en de IJsselmannen uit Ouderkerk aan den IJssel. De opbrengst van het evenement gaat dit jaar naar de KiKa-organisatie. Vertegenwoordigers van een plaatselijke afdeling zullen de cheque tijdens het optreden in ontvangst nemen. Kaartjes à 7,50 euro zijn verkrijgbaar in Het Kwartier en te reserveren via: nieuws@hetkwartierstolwijk.nl.

Psalmzangavond
19:30, Lopik, Hervormde Kerk, Dorpstraat 32
Psalmzangavond met kinderkoor De Morgenster, klein koor Hosanna en een samengesteld koor bestaande uit leden van christelijk gemengd koor Laudate Dominum en christelijk gemengd koor Scheppingsgave. Thema is: 'Traditionele en nieuwe psalmen'. Opbrengst van de avond is voor Betfalva (Roemenië). Iedereen is welkom.