'Voelen vrijwilligers waardering?'

krimpen a/d ijssel • Krimpens Belang start een enquête om te achterhalen of vrijwilligers in Krimpen aan den IJssel zich voldoende gewaardeerd voelen.

Veel verenigingen en stichtingen op het gebied van welzijn, zorg, sport en cultuur draaien op vrijwillige inzet. "Vrijwilligers bevorderen hiermee de leefbaarheid, sociale samenhang en vitaliteit in onze gemeente", verklaart raadslid Sethi Plaisier van Krimpens Belang. "We kunnen als gemeente niet zonder vrijwilligers, zij vormen het cement van onze samenleving. Wij hechten dan ook veel waarde aan het waarderen van onze vrijwilligers. Wij vragen ons serieus af of de vrijwilligers in Krimpen wel (voldoende) gewaardeerd worden door dit college."


Erkennen

Krimpens Belang twijfelt daaraan. Tijdens raads- en commissievergaderingen riep de lokale partij het college meermaals op om vrijwilligers meer waardering te geven. Plaisier: "Vrijwilligers vinden een eenvoudig bedankje vaak al genoeg, maar om ze echt te bedanken moet je meer doen. Je moet ze erkennen, waarderen en belonen. Daarmee kan je het belangrijke werk dat vrijwilligers doen ook behouden."

De behandeling van de cultuurnota was voor Plaisier aanleiding om een enquête te starten. Tijdens vergaderingen over de nota stelde het college voor om een aantal onderzoeken door een extern bureau uit te laten voeren. Plaisier wilde hiervoor de betrokken (vrijwillige) organisaties vragen. "Hiermee liet het college een kans liggen om deze organisaties een groter gevoel van waardering te geven." De enquête van Krimpens Belang staat op de Facebookpagina van de partij. De antwoorden van de tien vragen kunnen worden gestuurd naar: sethiplaisier@krimpenaandenijssel.nl of via de website van Krimpens Belang: www.krimpens-belang.nl/contact.