• De 'nieuwe' Bron.
• De 'nieuwe' Bron. Foto: aangeleverd

Feest rond 10-jarig bestaan de Bron

krimpen a/d ijssel • De 'nieuwe' Bron in Krimpen aan den IJssel bestaat tien jaar en dat wordt gevierd in het weekend van 9 en 10 november.

Op 26 september 2009 kwam de bisschop van Rotterdam langs om de nieuwe kerk van de RK parochie H. Maria Koningin in te wijden. De kerk maakte in die tijd deel uit van de InterParochiële Vereniging (IPV). Sinds 1 januari 2016 is de locatie onderdeel van de Sint Christoffelparochie. Deze parochie bestaat uit zes locaties. Naast de H. Maria Koningin gaat het om de parochies van de Caeciliakerk en Open Hof te Rotterdam, Paulus Bekering in Capelle aan den IJssel, St. Joseph in Nieuwerkerk aan den IJssel en H. Jozef in Lekkerkerk.

Om het tienjarig bestaan te vieren is er een feestprogramma opgesteld. Op zaterdag 9 november is er een ceremoniële opening om 13.00 uur met een koor. Aansluitend is er een uitgebreid programma met onder andere een historische inleiding over de kerken in Krimpen aan den IJssel en omstreken. Daarnaast is er een verkoopkraam, zijn er kinderactiviteiten en beeldpresentaties over diverse onderwerpen die de Bron betreffen. Op de feestelijke zaterdagavond zal een verhalenverteller van 'Het Zingende Paard' aanwezig zijn en daarna is er muziek en dans tot middernacht. Zondag 10 november begint met een feestelijke viering om 11.00 uur, muzikaal begeleid door het jongerenkoor JoKo. Het accent zal liggen op het door de geloofsgemeenschap geadopteerde Lins-project. Dat is een project in Brazilië met specifieke en succesvolle aandacht voor de opleiding van kinderen waarbij de ouders direct betrokken zijn.


q www.christoffelparochie.nl.