KrimpenWijzer zoekt maatjes

krimpen a/d ijssel • De KrimpenWijzer lanceert een nieuwe wervingscampagne voor vrijwillige maatjes. Krimpen aan den IJssel telt al veel vrijwilligers die als maatje actief zijn voor iemand, maar het zijn er nog niet voldoende. Daarom start er op donderdag 24 oktober de campagne 'Ik ben Krimpens Maatje. Jij ook?'. De aftrap is om 19.15 uur en vindt plaats in de buurtkamer van het Prinsessenpark aan de Oranjesingel 1. Meer informatie: 0180-517590 of e-mail: welzijn@krimpenwijzer.nl.


EHBO cursus

krimpen a/d lek • De EHBO vereniging in Krimpen aan de Lek start, bij genoeg aanmeldingen, op 9 januari een beginnerscursus EHBO. De lessen zijn op donderdagavond vanaf 19.45 uur in de Ontmoetingskerk aan de Hoofdstraat. De cursus wordt verzorgd door een kaderinstructeur en bestaat uit theorie en praktijk. Reanimeren en het bedienen van een AED komen ook aan de orde. De cursus bestaat uit veertien tot zestien lessen, met aansluitend het EHBO examen. De kosten zijn 165 euro. Diverse zorgverzekeraars vergoeden (of een gedeelte) de EHBO cursus. Voor vragen of aanmelden: 06-16527973 of e-mail: secretariaat@ehbokrimpenaandelek.nl.


Glutenvrije Piet bij intocht

krimpen a/d lek • Aan de intocht van Sinterklaas in Krimpen aan de Lek doet dit jaar weer een Glutenvrije Piet mee. Het hulpje van de goedheiligman voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije pepernoten. In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo'n leuk feest. Ze mogen de pepernoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet vanwege kruimels op de handschoen. De Glutenvrije Piet is zaterdagmiddag 16 november in Krimpen aan de Lek te herkennen aan een wit/groen vlaggetje met het logo van glutenvrij erop. In samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging hebben dit jaar meerdere gemeenten gekozen om een Glutenvrije Piet mee te laten lopen tijdens de intocht.