• De 'Calendar Girls' tijdens de repetitie.
• De 'Calendar Girls' tijdens de repetitie. Foto: aangeleverd

De Schijnwerper speelt Calendar Girls

haastrecht • Toneelvereniging De Schijnwerper speelt in november vier keer de voorstelling Calendar Girls in Theater Concordia. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Calendar Girls gaat over een groep vrouwen die zich vooral bezighoudt met buitengewoon saaie bijeenkomsten. De dames leren van alles over de verschillende bereidingswijzen van broccoli en andere slaapverwekkende onderwerpen. Als de populaire man van Annie plotseling overlijdt aan kanker, besluiten ze het roer om te gooien. Een doorgezakte bank en de laatste liefdevolle wens van de overledene zijn de ingrediënten van een gewaagd plan. De vrouwenvereniging staat op een keerpunt.

Pikante plaatjes

Ze besluiten een kalender te maken. Geen goede-doelen-kalender met stoffige provinciale bruggetjes of grijze, pittoreske kerkjes, maar een kalender gevuld met pikante plaatjes die verkopen. Dit besluit brengt al spoedig de hele stad, de vrouwenorganisatie en de rest van het land in rep en roer.

Calendar Girls, onder regie van Egon van Enk, is te zien op 9, 15 en 16 november om 20.15 uur en op 10 november vanaf 14.30 uur. Kaarten à 12,50 euro (10 euro voor CJP/65+ of Vrienden van De Schijnwerper) zijn telefonisch te reserveren via: 0182-502652 en te bestellen op de website van De Schijnwerper.

q www.deschijnwerper.nl