• Mr. Leo van Veen met het door zijn dochter Inez geschilderde  'Lekkerkerk'op de achtergrond
• Mr. Leo van Veen met het door zijn dochter Inez geschilderde 'Lekkerkerk'op de achtergrond Foto: Jan Timmer

Mr. Van Veen 45 jaar in het notariaat

lekkerkerk • "Dit is een vak om van te houden", zegt mr. Leo van Veen over het notarisambt. Afgelopen week vierde de Lekkerkerker zijn 45-jarig jubileum in het notariaat.

"Het mooie van dit beroep is dat je dichtbij de mensen staat en ze echt kunt helpen met maatwerkoplossingen voor soms ingewikkelde vraagstukken of problemen", verklaart de 63-jarige Lekkerkerker zijn beroepsmatige passie. "Dat geeft nog altijd veel voldoening en zorgt ervoor dat ik van plan ben om zeker nog een aantal jaren in functie te blijven. Dat heeft ook met mijn ondernemende aard te maken. Het leiding geven aan de vier kantoren van Lint Notarissen, onze positionering in de markt, het bieden van uitstekende dienstverlening; het zijn allemaal aspecten die me boeien én scherp houden. Wij proberen onze slogan 'dicht bij mensen, daar ligt ons werk' in elke situatie waar te maken op een manier die iedereen aanspreekt."

Loopbaan

Oorspronkelijk had de jonge Leo van Veen niet de ambitie om later het vak van zijn vader (notarisklerk) te gaan uitoefenen. "Na aanvankelijk in de administratie gewerkt te hebben kwam ik uiteindelijk via mijn vaders notariële contacten op 15 oktober 1974 terecht op het kantoor van notaris J.W. Sasburg in Lekkerkerk. Later ben ik als notaris-assistent gaan werken op kantoren in Zoetermeer en Capelle aan den IJssel. In 1983 nam ik de stap te solliciteren bij het gerenommeerde notariskantoor Lubbers & Dijk te Amsterdam. Het vak sprak mij zo aan, dat ik naast een full-time baan op dit kantoor in 1986 de studie Notarieel Recht aan de Universiteit van Amsterdam begon.

Lekkerkerk

"In 1992 studeerde ik af als kandidaat-notaris. In die hoedanigheid vroeg notaris Sasburg mij 26 jaar geleden terug te komen naar Lekkerkerk om hem op te volgen als notaris. Voor een opvolging moet een hele procedure worden doorlopen en in november 1998 was het zover en werd ik benoemd tot notaris in Lekkerkerk, na 6 jaar kandidaat-notarisschap.

Terugkijken

Ik kijk terug op 45 mooie jaren in het notariaat, waarin het notariaat sterk veranderde en nu nog altijd sterk aan verandering onderhevig is door automatisering, internet en invoering van marktwerking."

Jan Timmer