Dijkweg met borstels ruw gemaakt

gouderak • Een auto met staalborstels rijdt op 16, 17, 18 en 25 oktober op de Kattendijk en Middelblok in Gouderak om de weg ruw te maken.

De hele lengte van de dijkweg tussen de Lageweg en Zuidwestelijke randweg wordt aangepakt om te voorkomen dat auto's van de weg in Gouderak glijden. Doorgaand verkeer kan hinder ondervinden van de werkzaamheden. De wachttijd kan oplopen tot 20 minuten. Als hulpdiensten er langs moeten, wordt daar meteen ruimte voor gemaakt. Bij de uitvoering maakt de aannemer gebruik van een rijdende afzetting. Daarnaast zijn twee verkeersregelaars aanwezig die het verkeer langs de werkzaamheden kunnen leiden.

De afgelopen maanden reden meerdere auto's de dijk af. Ook fietsers en scooterrijders gingen regelmatig onderuit. Vooral na een regenbui bleek het asfalt spekglad. Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard deed onderzoek. daaruit bleek dat de gladheid wordt veroorzaakt door gladgeslepen steentjes. Na het ruw maken van het wegdek moeten de problemen met de gladheid tot het verleden behoren.