woensdag 16 oktober

Wandeling
13:00, Ammerstol, H. Zanenhuis, Ds. Hugenholtzstraat 4
Wandeling van circa 5 kilometer door natuurgebied De Berkenwoudse Driehoek. In dit gebied zijn grutto en kievit vaste bezoekers, maar ook padden, kikkers en smienten zijn goed vertegenwoordigd. Vertrek vanaf het H. Zanenhuis. Deelname kost 2 euro, exclusief consumptie. Aanmelden bij Jan v/d Werf: 0182-352962 of bij geen gehoor Anneke Schwaab: 0182-353501.

Spel- en activiteitenmiddag
14.00-16.00, Lopik, dorpshuis De Schouw
Ouderencomité Lopik-dorp houdt een spel- en activiteitenmiddag. Voor 2 euro (inclusief koffie) kunnen deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummicub spelen.

Concert jeugd Excelsior
19:00, Bergambacht, De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2
Concert van de jeugd van muziekvereniging Excelsior. Toegang is gratis. Meer informatie is verkrijgbaar bij Marjo Eichelsheim: 0182-353460.

Nekfunctiestoornis bij kinderen
19:30, Krimpen aan de Lek, Jordens Fysio Medisch Centrum
Avond over nekfunctiestoornissen bij kinderen. Bij een baby kunnen deze stoornissen symptomen veroorzaken als: een duidelijke voorkeurshouding, last van reflux, grijpt naar het hoofdje, huilt veel, duidelijk afwijkende stand van het hoofdje of niet op zijn of haar buik liggen. Een kinder manueel therapeut geeft gedurende deze avond uitleg. Buiten zuigelingen behandelen kinder manueel therapeuten jaarlijks duizenden kinderen tussen de 0 tot 18 jaar voor wervelkolom(gerelateerde) klachten zoals rugpijn, hoofdpijn, nekpijn, evenwichtsproblemen of en matige of slechte ontwikkeling van de motoriek. Aanmelden kan via: 0180-398929 of e-mail: info@jordensfysio.nl.

Bingoavond (18+)
19:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Bingoavond met leuke prijzen. Een boekje met tien kaarten kost 10 euro, inclusief een kopje koffie.

Boogiewoogie
19:30, Haastrecht, Hof van Stein
Henk Huisman, Gerjo en Marco Goudriaan spelen boogiewoogie muziek. Entree is 3 euro. Aanmelden bij W. Annyas: 0182-501657 of e-mail: w.annuyas@live.com.

Noordervliet bezoekt bieb
19:30, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Met haar indrukwekkende oeuvre wordt Nelleke Noordervliet gezien als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijfsters. Haar werk is meermaals genomineerd en bekroond en in verschillende talen vertaald. Ze vertelt onder andere over 'Altijd roomboter', dat over het bewogen leven van haar overgrootmoeder (1856-1953) gaat. Boekhandel Bruna is aanwezig met een boekenstand en Nelleke Noordervliet signeert in de pauze. Aansluitend is er nog gelegenheid tot het stellen van vragen. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheek voor 15 euro, bibliotheekleden betalen 10 euro. Dit is inclusief koffie of thee met iets lekkers en in de pauze een drankje.

donderdag 17 oktober

Digitaal Café
10:00, Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1
Wie vragen heeft over zijn of haar tablet, smartphone, laptop of e-book kan langskomen. Vrijwilligers staan klaar om bezoekers te helpen.

Spellenmiddag
14:30, Ammerstol, H. Zanenhuis, Ds. Hugenholtzstraat 4
Middag met diverse oud-Hollandse spellen. Deelname kost 3 euro, inclusief koffie, thee en een drankje.

Wijkbuffet
17:00, Lekkerkerk, De Breeje Hendrick, Nicolaas Beetsstraat 1
In het restaurant van het zorgcentrum is er weer een wijkbuffet. Deze keer kunnen bezoekers genieten van hachee, een jachtschotel en goulash met rijst, aardappelen en diverse groenten. De kosten zijn 14,50 euro voor niet leden van het servicepakket en 13,50 euro voor leden van het servicepakket. Opgeven bij de receptie of telefonisch via: 0180-661544.

Film:Shoplifters
20:15, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.
Kaarten zijn te bestellen via www.artotheater.nl, of bij Provence (Haven 63) of aan de kassa van het theater, mits niet uitverkocht.

vrijdag 18 oktober

Herfstfair
10:30-16:00, Ouderkerk aan den IJssel, b & b IJsselbloem, IJsseldijk Noord 55
Knusse herfstfair op achtererf van bed & breakfast IJsselbloem. Er is een presentatie van workshops die het komend seizoen worden gegeven. Bezoekers kunnen zich meteen inschrijven. Verder is er kunst, brocante, vetplantjes, streekproducten en nog veel meer. Er is slechts beperkt parkeerruimte. Bezoekers kunnen parkeren langs het 'Avia-terrein' tegenover nummer 55 of in het dorp (circa 7 minuten lopen). Bus 196 stopt boven aan de dijk (halte School). Fietsen kunnen op het erf worden neergezet.
https://ijsselbloem.nl/herfstfair.html

zaterdag 19 oktober

Herfstfair
10:30-16:00, Ouderkerk aan den IJssel, b & b IJsselbloem, IJsseldijk Noord 55
Voor details: zie vrijdag 18 oktober.

Storytrail stadswandeling
14:00, Schoonhoven, Haven 37
Verteller Johannes van theatergezelschap Stadsavonturen neemt zijn publiek mee naar het verre verleden van de Zilverstad. Wie met Johannes door de geschiedenis van Schoonhoven wandelt, kan heel bijzondere personages tegen het lijf lopen. Listige boeven bijvoorbeeld, die het naburige stadje Nieuwpoort onveilig maken. Nobele weldoeners. Zilversmeden met wonderbaarlijke talenten. En natuurlijk kapitein Olivier van Noort, die als eerste Hollander rond de wereld voer om uiteindelijk in Schoonhoven te sterven. Dwalend door de eeuwenoude straten tovert Johannes het ene na het andere sterke verhaal uit zijn vertellershoed tevoorschijn. Wie mee wil met de storytrail stadswandeling, kan kaarten reserveren (noodzakelijk) via de website. Met de kortingscode STORYTRAIL9AL4479 is de prijs 12 euro per persoon (kinderen 6,35 euro).
www.storytrail.nl/stadswandeling-schoonhoven

Informatie over valpreventie
14:00, Schoonhoven, De Overkant, Wal 34
Voorlichtingsbijeenkomst over valpreventie, georganiseerd door KBO-PCOB. Ook niet-leden zijn welkom.

Klassiek concert
15:00, Bergambacht, De Tulp
Concert van ensemble Cambiamento Musicale. De vier musici, Stephan Esmeijer, Magda de Jong, Gerrieke Verheij en Gerben Mourik, spelen muziek uit de 18e eeuw tot en met de hedendaagse kunstmuziek. Blokfluiten, hobo's, cello, klavecimbel en orgel worden in elke denkbare combinatie ingezet. Entree is 4 euro. Aanmelden via SWOK-midden: 0182-350012 of e-mail: info@swok-midden.nl.

Optreden Smokey Attic
20:00, Ammerstol, café De Stappers, Grote Kerkstraat 2
Rietdekkersbedrijf J.N.M. den Boer viert haar 25-jarig jubileum met een optreden van de rockcoverband Smokey Attic. Iedereen is welkom om te komen luisteren.

Cabaret Daan Boom
20:15, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
Van die mensen die eigenlijk alles wel willen. Dat geldt ook voor Daan Boom (Streetlab, Maestro, The Passion). Daan had eigenlijk rapper, acteur, illusionist, dolfijnentrainer, profvoetballer, balletdanser, muzikant, president van Amerika, volkszanger of Frank Sinatra moeten worden…Hij wil van alles doen wat hij niet kan. Maar waarom eigenlijk? Op deze vraag geeft Daan zijn toehoorders een antwoord in zijn allereerste onemanshow. En wat hij daar gaat doen? Wat denkt u zelf? Veel, natuurlijk, veel te veel, zoals alleen Daan Boom dat kan: tapdansen, streetdancen, zingen, rappen, pianospelen, schreeuwen, balletten, huilen, miepen, maar ook sociale experimenten uithalen, dirigeren (zoals in Maestro) verhalen vertellen en bovenal heel veel lachen! Kaarten zijn te bestellen via www.artotheater.nl, of bij Provence (Haven 63) of aan de kassa van het theater, mits niet uitverkocht.

Goud van Oud
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Concert met de bands The Outlaws en Clean Foot Clan op het podium. Zij spelen een avond lang oude hits. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

The Cats in the House
20:30, Cabauw, café In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
Tributeshow. Acht muzikanten spelen de grote hits van de legendarische Cats uit Volendam. Kaarten à 12,50 euro zijn te reserveren via: 0348-551532 en e-mail: info@inhetwittepaard.nl. Aan de deur kosten kaarten 15 euro per stuk.

zondag 20 oktober

Excursie en proeverij
13:00-16:00, Gouderak, polder Middelblok
Excursie van Farming with nature - Landbouw waar de natuur beter van wordt.
In 2016 is Bart Crouwers gestart met het planten van 4.000 cranberryplantjes op tien hectare grond in de Krimpenerwaard. Dit najaar vindt de eerste oogst plaats. Tijdens een rondleiding over het perceel vertelt Crouwers over zijn experiment; cranberryteelt in combinatie met natuurontwikkeling. Daarna gaan deelnemers zelf cranberry's oogsten en wordt er afgesloten met een kleine proeverij.
Deelname bedraagt 10 euro voor Slow Food-leden en 12,50 euro voor niet-leden. Voor aanmelden of informatie: 06-46490187 (Carla Glorie) of e-mail: groenehart@slowfood.nl.

'Tussen IJssel en Lek'
14:00, Schoonhoven, Het Bastion
Shantyfestival van shantykoren de IJsselmannen uit Ouderkerk aan den IJssel en de Stormvrouwen uit Schoonhoven. De koren zullen om de beurt shantyliederen ten gehore brengen . In de pauze treden De Troubadours uit Haastrecht op. Kaarten à 6 euro zijn telefonisch te reserveren via: 06-38209098 en te koop bij de ingang van de zaal

'Dwars door de Bijbel'
15:00, Lekkerkerk, Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4
Op uitnodiging van de VVP afdeling Lekkerkerk en omstreken speelt speelt kerkjournalist, theatermaker en theoloog Kees Posthumus zijn nieuwste voorstelling 'Dwars door de Bijbel'. De voorstelling is geschreven in het kader van het jaarthema 2019/2020 van de PKN: 'Een goed verhaal. Verhalen van toen en daar, worden verhalen voor mensen van hier en nu.' In 'Dwars door de Bijbel' zijn tientallen bekende en onbekende verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament samengebracht in een wervelend reisverhaal. De toegang en de koffie of thee na afloop zijn gratis. Na afloop is er ter bestrijding van de onkosten een open schaalcollecte. Meer informatie: 0180-662721 of e-mail: adrivanvliet@planet.nl.
www.pkn-lekkerkerk.nl/vvp

The Red Strats: The Shadows Tribute
15:00, Haastrecht, Theater Concordia
The Red Strats (Cliff and The Shadows-tributeband) laat de muziek uit de sixties herleven. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

Blues Festival
15:00, Lekkerkerk, Amicitia
Tweede editie van het Blues Festival. Het festival wordt geopend door Route 61, gevolgd door St. Louis Slim. De Goudse band Mo & the Stage Animals sluit het festival af. Tickets zijn voor 10 euro te koop op de website van Amicitia.

Funk This in Ammerstol
16:00, Ammerstol, Het Gebouw, Lekdijk 75
Tijdens het Cultureel Café Ammerstol zal Funk This de zaal op zijn kop zetten. Met een uitgebreid repertoire van funk, disco en soul is het met deze band gegarandeerd feest. Doordat Funk This een geheel eigen twist aan de nummers geeft, zit er niets anders op dan de hele middag op de dansvloer te staan. Entree is 5 euro.

maandag 21 oktober

Digitaal Café Bergambacht
15:00-16:30, Bergambacht, bibliotheek, Esdoorn 1
Wie vragen heeft over internet, apps, tablet of smartphone kan langskomen. Deelnemers kunnen de eigen tablet of telefoon meenemen of gebruik maken van de computers in de bibliotheek. Aanmelden kan via: 0182-353355.