'Aantal werklozen moet omlaag'

krimpen a/d ijssel • Wethouder Anthon Timm staat voor een flinke uitdaging. Hij wil het aantal werklozen in Krimpen aan den IJssel de komende jaren onder de 500 brengen.

Dat levert de gemeente een aanzienlijke kostenbesparing op, "maar het sociale aspect is voor mij veel belangrijker dan het financiële voordeel dat we kunnen behalen", benadrukt Timm. "Ik ga me de komende jaren inzetten om zoveel mogelijk werklozen aan een baan te helpen. Werk maakt het voor mensen mogelijk om uit een sociaal isolement te komen."

Ambitieus

Het aantal werklozen moet stapsgewijs omlaag. Timm heeft zichzelf een ambitieus doel gesteld. "Volgend jaar willen we dat vijftien Krimpenaren zonder werk aan de slag gaan. In de jaren erna moeten dat er veertig per jaar worden." Hoe hij dat voor elkaar krijgt? "Ik heb als wethouder zowel economie als participatie in mijn portefeuille. Mijn taak is om die twee bij elkaar te krijgen. Ik wil het bedrijfsleven stimuleren om meer werklozen in dienst te nemen. Er heerst nu toch nog wel wat angst. Tegelijkertijd zijn er genoeg voorbeelden dat het goed kan gaan. Werkgevers moeten ook weten dat ze in aanmerking komen voor diverse regelingen en subsidies."


Jongeren helpen ouderen

krimpen a/d ijssel • Jongeren uit Krimpen aan den IJssel gaan op maandag 21 oktober senioren uitleggen hoe een smartphone werkt.

Het gaat om een activiteit van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland. Jongeren weten snel en handig met de verschillende smartphones en sociale media om te gaan. Ook steeds meer ouderen maken er gebruik van, maar vaak weten ze niet hoe zij een mobieltje moeten bedienen of apps erop krijgen. Tijdens de bijeenkomst krijgen ouderen één op één uitleg. De activiteit vindt in de ochtend van 10.30 tot 12.30 uur plaats in wijkcentrum De Sperwer (Landerijen 3) en in de middag van 14.00 tot 16.00 uur in De Tuyter. Opgeven is niet nodig. Wel de eigen smartphone, tablet of laptop meenemen. Jongeren die mee willen helpen, kunnen zich opgeven bij Roland Meivogel: 06-12839280.