Wielrenner ten val door hond

krimpen a/d lek • Een 55-jarige wielrenner uit Nieuwegein is zaterdagmiddag rond 13.00 uur gewond geraakt toen hij ten val kwam door een overstekende hond op Tiendweg in Krimpen aan de Lek. De hond rende plotseling de weg over, waardoor de man ongelukkig ten val kwam. De wielrenner liep verwondingen aan zijn gezicht op. De hond raakte ook gewond en is behandeld door een dierenarts.


Winkeldieven aangehouden

lekkerkerk • In een winkel in Lekkerkerk zijn donderdagmiddag twee winkeldieven aangehouden. De verdachten van 28 en 44 jaar uit Rotterdam hadden een geprepareerde tas bij zich en konden zich niet legitimeren. Zij mogen zich binnenkort verantwoorden bij de rechter. In Gouda werd woensdag een 42-jarige vrouw uit Krimpen aan de Lek aangehouden voor winkeldiefstal. Zij is het afgelopen jaar al vijf keer eerder opgepakt voor soortgelijke feiten. Er is voor haar hulpverlening geregeld.


Visser met paling aangehouden

loosdrecht/berkenouwde • Op de Loosdrechtse Plassen is zondag een visser uit Berkenwoude aangehouden. Dat meldt RTV Utrecht. De man had zo'n 370 palingen uit het water gehaald, terwijl vissen daar is verboden. Op zijn boot troffen buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) ook meerdere stroopgereedschappen, zoals een groot mes en netten. De visser werd op heterdaad betrapt op de Loenderveense Plas, een plek waar varen zelfs niet is toegestaan. Paling wordt beschermd door Europese regelgeving. Boa's hielden de visser al een week in de gaten voordat hij werd aangehouden. Hij riskeert een gevangenisstraf. Alle palingen zijn teruggegooid in de Loosdrechtse Plassen.