Zorg om toekomst weekmarkten

krimpenerwaard • De ChristenUnie maakt zich zorgen over de toekomst van de weekmarkten in de Krimpenerwaard.

Aanleiding is een uitspraak van de Raad van State dat aan markthandelaren geen vergunningen voor onbepaalde tijd mogen worden verstrekt. Veel gemeenten kiezen nu voor een looptijd van vijf jaar, maar markthandelaren vrezen, dat investeringen dan niet meer lonend zijn. ChristenUnie-commissielid Erik van der Does de Bye: "In onze gemeente Krimpenerwaard heeft nagenoeg elke kern een (week)markt. Zeker in de kleinste kernen is dit een zeer belangrijke aanvulling op het toch al beperkte - of niet aanwezige - winkelbestand. Wij hechten veel waarde aan de continuïteit van deze (week)markten vanuit sociaal oogpunt." De partij pleit bij het college voor langlopende vergunningen van minimaal tien jaar, maar liever nog langer. "Er hangt onrust boven de markt en de ChristenUnie wil deze voortijdig wegnemen."


'Zicht op Evenwicht'

krimpen a/d ijssel • In ontmoetingsruimte De Kajuit in Krimpen aan den IJssel start woensdag 9 oktober om 14.00 uur de training 'Zicht op Evenwicht'. De cursus is speciaal voor 65-plussers uit Krimpen aan den IJssel die bang zijn om te vallen. 'Zicht op Evenwicht' wordt aangeboden door de KrimpenWijzer, in samenwerking met Fysiotherapie Krimpen en Ergotherapie Krimpen. In de cursus leren deelnemers in acht bijeenkomsten van twee uur en vier praktijkbijeenkomsten minder bezorgd te worden om te vallen en de kansen op vallen te verminderen. Deelnemers krijgen, onder deskundige begeleiding, tips en goede oefeningen aangeboden om meer balans te krijgen. Meer informatie: 0180-512980. Aan het volgen van de cursus zijn geen kosten verbonden. Aan het begin van de cursus hebben deelnemers een intakegesprek met een ergotherapeut die iemands persoonlijke situatie in kaart zal brengen.


q www.zichtopevenwicht.nl/over-zicht-op-evenwicht


Cursus voor ouders van jonge pubers

regio • Kwadraad organiseert vanaf 28 oktober de cursus 'Puber in huis'. In drie avonden komen de veranderingen die pubers en hun ouders doormaken aan de orde. De puberoudercursus wordt op 28 oktober, 4 en 11 november gegeven in CJG Bergambacht, Meidoornstraat 3b. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden voor de cursus kan via www.kwadraad.nl.