woensdag 9 oktober

Ouderenmiddag
14:30, Lopik, Brugkerk, Lopikerweg Oost 57
Naast een spelletje bingo wordt deze middag afscheid genomen van Alie van Schaik als voorzitter van het Open Ouderenwerk Jaarsveld. Hierna staat er een stamppot maaltijd klaar. Opgeven kan bij Cock Vink: 0348-551465 of Lies Dorrestein: 0348-551581. De kosten zijn 10 euro.

Inschepen met een boek
15:00, Ammerstol, bibliotheek, Den Hoeff 49
Het thema van de Kinderboekenweek is 'Reis Mee!' en daarom zijn kinderen van 5 tot ongeveer 9 jaar welkom op het voetveer van Ammerstol dat 'Af en toe' vaart naar Groot-Ammers. Deelnemers verzamelen zich in de bibliotheek van Ammerstol om na het lezen van een leuk verhaal naar het pontje te lopen. Daar wordt ingescheept om een stukje te varen. Het is belangrijk dat er een ouder of verzorger meegaat en de kinderen krijgen als zij dat willen een zwemvest uitgereikt. Opgeven kan in de bibliotheek of per e-mail: info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl. Maar ook zonder aanmelden is iedereen welkom.

'De toekomstige status van Israël'
19:45, Krimpen aan de Lek, Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 90
Op uitnodiging van 'Vrienden van Israël in de Krimpenerwaard' houdt ds. Theo Niemeijer een lezing met als thema: 'De toekomstige status van Jeruzalem'. De toegang is gratis. Wel is er een collecte. Verder is er een verkoop van Israël-producten.

Lezing geriater
20:00, Haastrecht, Hof van Stein
De SWOB/V organiseert een bijeenkomst over ouder worden. Geriater (ouderenarts) Astrid van der Sanden, verbonden aan het Groene Hart ziekenhuis in Gouda, verzorgt deze lezing. Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. Aanmelden via SWOK-midden: 0182-350012 of e-mail: info@swok-midden.nl.

donderdag 10 oktober

Brei- en haakcafé
10:00, Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1
Wie van breien of haken houdt en het leuk vindt om dat samen met anderen te doen, kan langskomen. Iedere maand kunnen deelnemers aanschuiven om ideeën, tips en patronen uit te wisselen en onder het genot van een kopje koffie of thee aan de slag te gaan.

Seniorenmiddag
14:00, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
Jan Trapman uit Hardinxveld Giessendam laat deze middag beelden zien van natuurgebied De Kampina in het dal van de Beerse in Brabant. Heidevelden met talloze vennetjes vormen een schitterend landschap waar tal van levensvormen een plek hebben veroverd. De toegang is vrij en iedereen is welkom. Meer informatie: 0180-515636.

Presentatie over artrose
14:30, Ammerstol. H. Zanenhuis
Wijkverpleegkundige Anneke Segers komt vertellen over artrose. Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening, waarbij het hele gewricht betrokken is. Entree is 3 euro, inclusief een kopje koffie of thee en een drankje.

Nieuw spelseizoen
19:30, Willige Langerak, buurthuis 't Wilgegat
Start van het nieuwe spelseizoen. Iedere twee weken kunnen bezoekers klaverjassen, rummikubben of biljarten. Nieuwe deelnemers zijn welkom.

vrijdag 11 oktober

Najaarsbeurs
15:00-21:00, Schoonhoven, verenigingsgebouw De Bron, Montignylaan
Bezoekers kunnen op de markt terecht voor (kinder)kleding, boeken, kerstartikelen en herfstdecoraties. Tenslotte ontbreekt de mogelijkheid niet om te genieten van een kopje koffie met wat lekkers.

Aurora speelt Festen
20:00, Benschop, Dorpshuis XXL
Toneelvereniging Aurora speelt Festen, een drama naar de gelijknamige film van Thomas Vinterberg. Het verhaal draait om het feest ter ere van de 60e verjaardag van een succesvolle zakenman Helge. Hij heeft familie en vrienden uitgenodigd om dit met hem te vieren. Zijn uitgevlogen en zeer verschillend terecht gekomen kinderen, komen logeren en vanaf het begin wordt al duidelijk dat onderlinge relaties zeer gevoelig liggen. Eén van de dochters van Helge heeft een half jaar eerder zelfmoord gepleegd en langzaam maar zeker komt de toeschouwer achter de ware toedracht hiervan. De ogenschijnlijke schittering van rijkdom en succes blijkt de dekmantel voor broeiende familierelaties, leugens en bedrog. Speeldata zijn: 11, 12 en 18 oktober. Kaarten kosten 10 euro per stuk en 7,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Op www.toneelverenigingaurora.nl zijn online kaarten reserveren. Vanaf maandag 30 september kan er op werkdagen tussen 19.00 en 21.00 uur gebeld worden met de reserveerlijn via: 06-19933887.

De Meiden van LOS in Het Kwartier
20:15, Stolwijk, Het Kwartier
Met hun programma 'Lusten en Lasten' geven de vier meiden van LOS-Muziektheater een wervelende show. Met fijne stemmen en met grote hilariteit vergroten zijn herkenbare situaties uit het leven uit. LOS Muziektheater behoort tot de beste muzikale cabaretgroepen van het land. Kaarten à 15 euro zijn te koop bij Het Kwartier of te reserveren via: nieuws@hetkwartierstolwijk.nl. Meer informatie: 0182-341612.

Voorstelling Eric Borrias
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Meesterverteller Eric Borrias vertelt het verhaal over 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween'. Kaarten à 13,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

zaterdag 12 oktober

Reanimatiecursus
08:30, Krimpen aan de Lek, Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 90
Reanimeren is eenvoudig te leren. Daarom houdt de EHBO-vereniging uit Krimpen aan de Lek een reanimatiecursus. Samen met andere cursisten oefen je alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maak je gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvangen een certificaat. Voor vragen of aanmelden: 06-16527973 of e-mail: secretariaat@ehbokrimpenaandelek.nl.

Vinyl/cd beurs
09:30-16:00, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard College, Groene Wetering 1
Naast de beurs ook twee dj's en twee workshops. Het gaat om een gitaar workshop (13.30 uur) en een singer/songwriter workshop (11.00 uur). Entree bedraagt 2 euro. Inclusief de workshops is het bedrag 5 euro.

Bazaar
10:00-15:00, Stolwijk, Rehoboth, Achter de Kerk 7
Jaarlijkse bazaar van de handwerkclub van Wilgenhoven. Hierbij is ook een kleine rommelmarkt. Verder is er onder andere een handwerkkraam, KiKa-kaarten, babyborn kleertjes, bloemenkraam en het rad met mooie prijzen. Tevens zijn er hapjes en drankjes te verkrijgen. Wie spullen ter beschikking wil stellen voor de rommelmarkt, kan deze op vrijdag 11 oktober van 09.00 tot 11.30 uur inleveren in Rehoboth.

Appeltaartconcert
10:00, Bergambacht, De Tulp, Burgemeester Huijbrechtstraat 2
Gerenommeerde musici van het concertgebouworkest verzorgen in Bergambacht een concert (klassieke muziek). Dit concert wordt gegeven voor mensen die niet meer in staat zijn om, vanwege een chronische aandoening of dementie, naar een concertzaal te gaan. Aanmelden (verplicht) kan bij SWOK-Midden: 0182-350012 of e-mail: info@swok-midden.nl.

Ruilbeurs
12:30-16:30, Schoonhoven, verenigingsgebouw Stichting Zilverstad, Nieuwe Singel 39 (parkeerterrein voetbalvereniging)
Bezoekers kunnen hier terecht voor postzegels, munten en ansichtkaarten. Ook kan men hier vrijblijvend de verzameling laten taxeren. Entree is 1 euro. Meer informatie: 0182-385147.

Orgelconcert
19:30, Ouderkerk aan den IJssel, kerk hersteld hervormde gemeente, Abelenlaan 41
Arie van der Vlist geeft een orgelconcert op het Flentrop & Van den Heuvel-orgel. Hij speelt een toegankelijk programma rond het thema 'het koraal', met daarin koraalbewerkingen maar ook vrije werken uit de orgelliteratuur (Bach, Franck en Guilmant). De toegang van dit concert is vrij.
www.arievandervlist.nl

Queen Forever
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Eén van de beste Queen-tributebands van Europa komt naar Haastrecht: Queen Forever. In een twee uur durende 'full decor'-rockshow speelt de band 100 procent live alle favoriete Queen-nummers. Niet alleen doet de band zijn uiterste best om het geluid van Queen zo exact mogelijk te benaderen, ze kleden zich ook in stijl, wat zorgt voor de volledig audiovisuele ervaring en het nostalgische 'Queen'-gevoel. Kaarten à 23,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

The Voice of Cabauw 2019
20:30, Cabauw, café In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
The Voice of Cabauw komt er weer aan. Er zijn drie voorrondes op zaterdag 12 oktober, vrijdag 18 oktober en zaterdag 26 oktober. De finale is op zaterdagavond 9 november. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar: thevoiceofcabauw@gmail.com.

zondag 13 oktober

Herfstbokkentocht
12:00-20:00, Lopikerwaard, verschillende café's
Ook dit jaar zijn de brouwers erin geslaagd om de lekkerste herfst bock voor deelnemers te brouwen. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de bar. Ook buskaarten zijn daar te koop, voor wie liever met de bus gaat dan op de fiets. Ook dit jaar verzorgd Pouw Vervoer de pendeldienst. Kroegen die meedoen zijn: café In 't Witte Paard in Cabauw, café Bonje in Lopik, café 't Plein in Benschop, café de Rode Leeuw in Lopikerkapel, café de Stee in IJsselstein en café de Punt in IJsselstein.

'Oktoberfest met knipoog'
15:00, Lekkerkerk, Amicitia
Gestoken in bijpassende kleding spelen leden van accordeonvereniging Accordeonata Oktoberfest-muziek. Ter afwisseling van de accordeonmuziek is ook blaaskapel De Gouwzeekapel uit Monnickendam aanwezig. Dirigent Leo van Lierop heeft diverse Oktoberfest-nummers op het programma gezet. Na de muziek zorgt Amicitia voor broodjes braadworst met zuurkool. Het bier wordt niet geschonken in glazen, maar in bierpullen. Kaarten à 10 euro (inclusief één consumptie en broodje braadworst) zijn te reserveren via: 0180-513703 of 0182-501263. Ook via mail: info@accordeonatalekkerkerk.nl. Aan de deur kost een kaartje 15 euro.

dinsdag 15 oktober

Ruilbeurs
13:30-16:30, Bergambacht, 't Ingse Hof, s'-Heeraartsbergstraat 42
Op de ruilbeurs kunnen bezoekers terecht voor postzegels, munten en ansichtkaarten. Ook kan men hier vrijblijvend terecht voor het laten taxeren van zijn/haar verzameling. Entree is 1 euro. Meer informatie: 0182-385147.

Veteranencafé
19:00-21:00, Krimpen aan den IJssel, 't Onderdak, Groenendaal 5
Speciaal voor veteranen uit Krimpen aan den IJssel en omstreken zijn de deuren geopend. De avond is bedoeld om zowel de oude als jonge veteranen uit de regio, op een ongedwongen wijze onderling kennis te laten maken. Wie op de hoogte wil blijven van het nieuws en de activiteiten van Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief via: www.veteranenkrimpen.nl/nieuwsbrief/.

Lezing over Rembrandt
19:45, Lekkerkerk, Amicitia
Op uitnodiging van Vrouwen van Nu Lekkerkerk houdt cultuurhistorica Willy Atema een lezing over het leven en de werken van Rembrandt van Rijn. Het is dit jaar 350 jaar geleden dat de schilder uit de Gouden Eeuw stierf. Leden mogen een introducee meenemen, maar álle belangstellende vrouwen zijn uitgenodigd om te lezing bij te wonen.
www.vrouwenvannu.nl/lekkerkerk

Geschiedenis van de pompoen
19:45, Bergambacht, De Waard
Op uitnodiging van Vrouwen van Nu Bergambacht komt de heer Sanders een informatieve dia-lezing geven over de geschiedenis, het kweken en de culinaire mogelijkheden van de pompoen.

Flipje en Maatschappij De Betuwe
19:45, Schoonhoven, De Ark, Groene Singel 10
Op uitnodiging van Passage, christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging, houdt Peter Schipper uit Tiel een presentatie over de geschiedenis van jam en de jammakers uit zijn woonplaats. Hij gaat uiteraard in op het verhaal van Flipje met 'de geboorte van Flipje', de filmstroken en de vierkante boekjes, de 'Flipposcoop' en de sleutelhangers. Er zijn jams, sappen, Flipje boeken en andere items uit het museumwinkeltje te koop. De toegang is gratis.