De Bokkenrijders in Tuyter

krimpen a/d ijssel • Na het succes van de voorstelling De Bokkenrijders in 2011 gaat Jongerentheater Quint met een nieuwe cast opnieuw het theater in. Op zaterdag 28 september wordt de voorstelling gedanst, gezongen en gespeeld door 40 jongeren uit de regio, tezamen met gastacteur Eric van Vuurde.

Krimpenaar Mike Berendsen (18 jaar) schittert dit jaar als Jacob in de hoofdrol. Jacob behoort als zoon van de graaf tot de elite, maar komt in zijn geheime dubbelleven op voor de armen. Armoede hoort iets van vroeger te zijn. Of van heel ver weg. Maar het is van alle tijden en soms dichterbij dan je denkt. "Het uitspelen van dit maatschappelijk probleem is interessant, het laat je nadenken over onze huidige samenleving", aldus Mike.

Druk

In 2011 speelde hij in de eerste vertoning van De Bokkenrijders als jonge speler. Mike is de enige speler van de vorige cast die nu in 2019 deze voorstelling weer speelt. Over de vergelijking tussen de twee vertoningen zegt hij zelf: "Ik voel de druk om net zo goed te presteren, als de vorige cast. Vroeger keek ik op tegen de grote spelers. Hierdoor heb ik bijzondere herinneringen aan de voorstelling. Dit jaar hoop ik deze rol zelf te vervullen voor de jonge spelers. Daarnaast is het erg leuk om de verschillen tussen de uitvoeringen te zien. Dezelfde rollen worden nu vervuld door andere spelers en krijgen daardoor een nieuw jasje."

Mike heeft sinds die tijd al meerdere rollen bij Jongerentheater Quint vervuld. Hij heeft zich hier persoonlijk kunnen ontwikkelen van een onzekere jonge speler tot een zelfverzekerde hoofdrolspeler. Mike licht toe: "Tijdens het repetitieproces kom je jezelf tegen. Je moet leren om je grenzen te verleggen en dit doe je samen met een hechte groep. De ontwikkeling die ik heb gemaakt gedurende mijn tijd bij Quint, heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Ik voel mij vereerd om nog steeds mee te kunnen spelen bij dit bijzondere theatergezelschap."

De Bokkenrijders is zaterdag 28 september te zien in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. De voorstelling wordt deze dag twee keer opgevoerd, om 15.00 en 19.30 uur. Kaarten kosten 12,50 euro voor bezoekers onder de 15 jaar. vanaf 16 jaar is de prijs 15 euro. Reserveren kan via de website.


q www.cwpkrimpen.nl