woensdag 25 september

Bingo
14:00, Schoonhoven, ontmoetingsruimte De Brug, Pasteurweg 100
Het bingoseizoen gaat weer van start. Deelname kost 5 euro.

Modeshow
14:00-16:00, Schoonhoven, welzijnscentrum SWOS, Oranjeplaats 45b
Modellen laten kleding zien uit de collectie van Hoffmans Damesmode.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs
19:00-20:30, Krimpen aan den IJssel, Rehobothkerk, Landerijen 1
Het aanbod bestaat uit herfst- en winterkleding vanaf maat 92 tot en met 164, maar ook speelgoed, puzzels, spelletjes en boeken. Spullen ten behoeve van de beurs kunnen bij de Rehobothkerk worden ingeleverd op dinsdag 24 september van 8.30 tot 10.00 uur en van 19.00 tot 20.30 uur. Er geldt een maximum van 25 kledingstukken en 15 stuks speelgoed. De opbrengst van de verkoop komt voor 50 procent ten goede aan het project (Gevangenenzorg Nederland) en 50 procent wordt uitbetaald aan de aanbieder. De niet verkochte spullen en kleding kan de aanbieder terugkrijgen of het wordt gegeven aan diverse doelen. Het uitbetalen gebeurt op donderdag 26 september van 19.00 tot 19.45 uur. Meer informatie: 0180-551463 of e-mail: kledingbeurs-rehoboth@outlook.com.

donderdag 26 september

Wandeltocht Molenvlietroute
13:00-17:00, Ammerstol, H. Zanenhuis
Inwoners van Ammerstol kunnen meedoen met de wandeltocht Molenvlietroute. Het gaat om een route van 9 km door het afwateringsgebied IJssel-Vlist, genoemd naar de Benschopper Molenvliet. De wandeling loopt gedeeltelijk door het weiland. Startpunt is de Vlisterstee in Vlist. Kosten zijn 2 euro, exclusief consumptie. Aanmelden bij Jan v/d Werf: 0182-352962 en b.g.g. Anneke Schwaab: 0182-353501.

Pop4Kids
16:00, Krimpen aan den IJssel, Muziekschool Krimpen, De Tuyter
Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen tijdens deze gratis proefles kennis maken met elektrisch gitaar, basgitaar, drums, keyboards en zang. Ook gaan ze zelf op de instrumenten aan de slag. De les wordt gegeven door docente Sanne Monster, multi-instrumentalist en zangdocente bij de muziekschool. Krijgen de kids de smaak van het muziek maken te pakken? Dan is er de mogelijkheid om in te schrijven voor de hele cursus van tien lessen waarin ze zich voorbereiden op hun eerste echte optreden. Aanmelden kan via: administratie@muziekschoolkrimpen.nl.

Alzheimercafé
19:15, Lopik, dorpshuis De Schouw
Traditiegetrouw gaat deze eerste avond van het seizoen over de vraag: Wat is dementie nou eigenlijk precies? Aan bod komt het verschil tussen gewone vergeetachtigheid en dementie, de diagnostiek van dementie en de verschillende ziektebeelden die dementie kunnen veroorzaken. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie: 06-12434770.

Klaverjastoernooi
20:00, Cabauw, café In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
Er wordt één keer in de maand op donderdagavond geklaverjast in het café. In totaal gaat het om acht donderdagavonden. Er wordt gespeeld op z'n Rotterdams met drie bomen van zestien gifjes per avond. Deelnemers mogen twee avonden afschrijven. De aanvang is steeds om 20.00 uur. De inleg bedraagt 5 euro per avond. Opgeven kan telefonisch via: 0348-551532 of in het café. Op de laatste avond worden de prijzen verdeeld.

Film: Bohemian Rhapsody
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Bohemian Rhapsody volgt het verhaal van de Britse band Queen met de legendarische leadzanger Freddie Mercury als middelpunt. De band is in 1970 opgericht en de hits volgden elkaar in snel tempo op. In de film zorgt dat voor een riante dosis rock-'n-roll. Kaarten à 8 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Speciaal voor fans: op 12 oktober is er een Queen-tribute in Concordia.

vrijdag 27 september

Kijkdag
09:00-11:00 en 13:15-15:15, Krimpen aan de Lek, peuterspeelzaal 't Krielhok, Rotonde 1
De peuterspeelzaal biedt ouder(s) en/of grootouder(s) de kans om samen met hun (klein) kind een kijkje te komen nemen. 't Krielhok is een plek waar kinderen worden uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en waar er fijn en beschermd kan worden gespeeld met leeftijdsgenootjes.
www.krielhok.nl

Digitaal vragenuurtje
10:00-12:30, Stolwijk, Bilwijkcomplex, Bilwijkerweg
Wie vragen heeft over zijn of haar laptop, smartphone of tablet kan deze stellen aan een van de aanwezige vrijwilligers. Aanmelden is niet nodig.

Pannenkoeken eten
12:00, Schoonhoven, ontmoetingsruimte De Brug, Pasteurweg 100
In het kader van burendag worden er pannenkoeken gebakken. De kosten voor deelname zijn 7 euro. Opgeven kan via: 0182-384550 of e-mail: activiteiten@swoschoonhoven.nl.

Cabaret voor senioren
14:30, Lopik, dorpshuis De Schouw
Feestje voor 65-plussers met een optreden van cabaretgroep De Juf, de Bakker en de Dominee. Om 17.00 uur is er een buffetmaaltijd. Deelname kost 25 euro. Opgeven en betalen kan bij het ouderencomité in elke kern. Meer informatie: 0182-387707.

zaterdag 28 september

Vogelmarkt
09:00-12:00, Bergambacht, verenigingsgebouw de Vogelvrienden, Dijklaan 57
Markt voor wie volièrevogels wil kopen of verkopen of problemen heeft met eigen vogels. Ook voor wie advies wil over het houden van vogels.

Gratis museum in
14:00-17:00, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312
Buren van het museum mogen op deze Nationale Burendag gratis naar binnen. Na het bezoek staat er in de koffiehoek een (ook gratis) kopje koffie of thee klaar. Omdat het museum het begrip 'buur' ruim neemt is besloten dat op deze dag iedereen gratis toegang krijgt. Een mooie gelegenheid om de nieuwe tentoonstelling 'Moeder de Man' te komen bekijken.

Bingo-avond
20:00, Jaarsveld, Verenigingsgebouw
Deelnemers maken kans op mooie prijzen. De thee en koffie is gratis. Bovendien wordt er aan het einde van de avond een gratis slotronde gespeeld.

Concert Strong Together
20:00, Krimpen aan de Lek, Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 90
Gezamenlijk concert van gospelkoor Rejoice met het Chariots Gospel Singers uit de Duitse gemeente Eschenstruth. Het thema van dit concert is: Strong Together. Toegang is gratis. Wel is er aan het eind van het concert een collecte om de kosten te dekken.

Concert Def Americans
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
De songs die 'The Man in Black' zelf met zoveel liefde en overtuiging wist te brengen, wordt nieuw leven ingeblazen door de Def Americans Johnny Cash Tribute. Als geen ander weten deze Brabanders meer dan 50 jaar na de eerste hits van Johnny Cash de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. Kaarten à 23,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

zondag 29 september

Kofferbakverkoop
10:00-15:00, Haastrecht, industrieterrein Galgoord
Vanuit 50 tot 100 auto's worden tweedehands spullen te koop aangeboden. Het aanbod bestaat uit antiek, boeken en platen, kleding, speelgoed en overtollige huisraad. In een nabijgelegen boomgaard kunnen bezoekers voor een klein prijsje een kop koffie of thee drinken. De opbrengst is bestemd voor hulpprojecten in Gambia. Entree is vrij.
kofferbakverkoophaastrecht.nl

Spirituele beurs
11:00-17:00, Lopik, dorpshuis De Schouw
Laagdrempelige spirituele beurs met meerdere standhouders die inzicht kunnen verschaffen of levensvragen kunnen beantwoorden. Naast mediums, kaart- en tarotleggers zijn er masseurs en healers. Tevens verkoop van boeken, mineralen en andere spirituele artikelen. De eerste 50 bezoekers ontvangen een gratis goody bag.
www.groenehartspirituelebeurzen.nl

Taizéviering
17:00, Haastrecht, Hervormde Kerk, Kerkplein
De viering wordt gehouden als afsluiting van de landelijke Vredesweek die het thema 'Vrede verbindt over grenzen' heeft meegekregen. De viering wordt georganiseerd door de vier Haastrechtse kerken verenigd in het Haastrechts Platform voor Interkerkelijke Samenwerking (HAPIS). Taizévieringen kenmerken zich door veel (repeterende) zang, momenten van reflectie en bezinning. Iedereen is welkom voor de viering die muzikaal wordt begeleid door organist Jaap den Besten.

Krimpen Zingt-dienst
18:30, Krimpen aan den IJssel, De Ark, Burg. Aalberslaan 41
Deze zangdienst is een gezamenlijke avonddienst, met als voorganger ds. Robert-Jan van Amstel uit Rotterdam. Het thema van de dienst is: 'Omdenken'. Aan deze dienst werkt het koor 'Trumpets of the Lord' uit Hoofddorp mee.

Sunday Night Hour-dienst
18:30, Lekkerkerk, Ichthuskerk, Kerkweg 34
Op initiatief van de SNH commissie van de Protestantse Gemeente te Lekkerkerk is er voor jong en oud een Sunday Night Hour-dienst. Het thema is: 'We believe'. Ds. Marien Kollenstaart uit Ottoland is de spreker en de muzikale begeleiding wordt verzorgd door de band 'Bertus en de Refo's'. Als de dienst is afgelopen, is er gelegenheid om na te praten en iets met elkaar te drinken.

dinsdag 1 oktober

'Doortrappen. Fietsen tot je 100e!'
09:30-16:00, Lekkerkerk, sportpark Weijdehoeck, Weidelaan 55a
Activiteit van Stichting WON in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Krimpenerwaard. Het programma is ontwikkeld om oudere fietsers praktische tips mee te geven om langer fit en veilig te kunnen blijven fietsen. Na een gezamenlijke lunch worden er fietsoefeningen gedaan, is er een fietsencheck en wordt er een kleine fietstocht gereden. Deelnemers moeten hun eigen fiets meenemen. Meedoen kost 5 euro, inclusief koffie en lunch. Aanmelden via Stichting WON: 0180-522045.

Brei- en haakcafé
10:00-12:00, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Wie het leuk vindt om te breien of haken, kan langskomen. Tijdens het breicafé kunnen deelnemers ideeën, tips en patronen uitwisselen en onder het genot van een kopje koffie of thee aan de slag gaan.

Eerste repetitieavond Immanuël
20:00, Ouderkerk aan den IJssel, De Drie Maenen
Per 1 oktober start er een nieuw christelijk koor in de Krimpenerwaard. Immanuël zingt uitsluitend Nederlandse psalmen, gezangen en geestelijke liederen. Het koor repeteert om de twee weken op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur. Voor meer informatie: zie de Facebookpagina.

woensdag 2 oktober

Whatsapp workshop
14:00-16:00, Haastrecht, Hof van Stein
Tijdens de workshop is aandacht voor: Hoe kan ik een app op mijn telefoon/tablet downloaden? Hoe weet ik of een app gratis is? Hoe kan ik een app verwijderen? Hoe kan ik een app snel en handig vinden? Wat zijn handige, informatieve apps? En alle andere vragen die u heeft over het installeren of omgaan met apps. De workshop is gratis bij te wonen. Wel zelf smartphone of tablet meenemen. Aanmelden kan via de bibliotheek: 0180-669999.

PNE behandeling
19:30, Krimpen aan de Lek, Jordens Fysio Medisch Centrum, Marijke Staete 6
PNE is een behandelmethode van aandoeningen aan de pees, slijmbeurs, kapsel en spieren. Het gaat om een bewezen effectieve behandelmethode, waar vooral bij complexe en chronische klachten snel en langdurig resultaat behaald kan worden. Tijdens de informatieavond bespreekt therapeut Sjaco Jordens welke klachten met PNE behandeld kunnen worden. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen. De bijeenkomst is gratis bij te wonen. Aanmelden kan aan de balie, telefonisch via: 0180-398929 of per e-mail: info@jordensfysio.nl.

donderdag 3 oktober

Repair en Historisch Café
13:30-16:00, Haastrecht, Theater Concordia
Iedereen is welkom om met hun kapotte spullen naar het theater te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken. Vanaf deze donderdag zal ook de Historische Vereniging Haastrecht aanwezig zijn. Inwoners kunnen kennis maken met de vereniging en ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen.