• Heropening van de vernieuwde Krimpenerhout.
• Heropening van de vernieuwde Krimpenerhout. Foto: Staatsbosbeheer

Recreatiegebieden 'heropend'

lekkerkerk/krimpen a/d lek • Na een grote opknapbeurt zijn recreatiegebieden de Krimpenerhout en het Loetbos woensdagochtend 'heropend' door bestuurders van de Groenalliantie Midden-Holland.

Er is een hoop gebeurd. Zo is het strand in en rond de surfplas in de Krimpenerhout verbreed, ligt er een amfibieënpool en is er ten oosten van de zwemplas een groot speeleiland aangelegd voor kinderen. Binnenkort wordt de bouw van het ontmoetingsgebouw afgerond en is ook de vernieuwde entree klaar. Er zijn tevens maatregelen genomen om de waterkwaliteit van de surfplas te verbeteren. Zo ligt er een nieuwe laag zand op de bodem, zijn er natuurvriendelijke oevers aangelegd en is een deel van de brasems weggevangen. Ook komt er weinig tot geen water van buitenaf meer in de plas. Dit alles zorgt ervoor dat er minder voedingsstoffen in het water zitten, waardoor algen minder snel groeien en geen overlast meer veroorzaken. De maatregelen lijken succesvol: deze zomer is geen blauwalg geconstateerd.

In het Loetbos staat een nieuw toiletgebouw en is er een overdekte picknickplek - met de naam Hoedje van het Loetje - gebouwd. Ook is de fruitbomentuin uitgebreid en zijn er diverse speelmogelijkheden voor kinderen gerealiseerd. Blikvanger is een gigantische mol, een kunstwerk waar kinderen op mogen spelen. Het werk in de Krimpenerhout is nog niet volledig afgerond. Zo wordt er nog gewerkt aan een ontmoetingsplein met verschillende bankjes en het vernieuwen van de hoofdentree. In het Loetbos kunnen bezoekers binnenkort ook diverse nieuwe wandelroutes ontdekken.