Cultuurnota positief ontvangen

krimpen a/d ijssel • Indrukwekkend, verrassend en creatief. De commissie reageerde donderdagavond enthousiast op de gepresenteerde Cultuurnota. Toch bestaan er twijfels over de kosten.

Want is het het wel verstandig om 75.000 euro uit te trekken voor cultuur nu de gemeente Krimpen aan den IJssel aan de vooravond staat van een enorme bezuinigingsoperatie? Adriaan van Beek (SGP) vindt van niet. "Het draagt bij aan het structurele tekort van een miljoen, dus moet je het gewoon niet doen. Het is alsof je op een luxe vakantie gaat en een maand later moet besluiten om vanwege geldgebrek kleiner te gaan wonen." Toch was het merendeel van de commissieleden blij dat er eindelijk een Cultuurnota is. "Cultuur kost geld, maar levert veel meer op", aldus Larry Köster (D66). Toch wil ook hij kijken naar de kosten. Hij stelde voor een onderzoek te schrappen naar de behoeften onder Krimpenaren als het gaat om cultuur. "Een dergelijk onderzoek hebben wij online al uitgevoerd. U mag de resultaten gebruiken voor beleid." Dat de Cultuurnota geld kost ontkende wethouder Arjan Neleleman niet. Tegelijkertijd wees hij erop dat deze uitgaven als zijn opgenomen in de begroting. "Het structureel tekort neemt dus niet toe. Bovendien vinden wij het als college belangrijk én nodig dat we de cultuur hier in Krimpen aan den IJssel blijven stimuleren." De gemeenteraad neemt volgende week een beslissing.


Losse tak boven weg

krimpen a/d ijssel • De brandweer is vrijdag opgeroepen voor een loshangende tak aan de Rotterdamseweg in Krimpen aan den IJssel. De tak hing over de openbare weg, waardoor gevaar ontstond voor voorbijgangers. Met behulp van een hoogwerker is de tak door brandweerlieden verwijderd. Tijdens de klus was de Rotterdamseweg tijdelijk afgesloten.