Open middag recreatiegebieden

regio • Op initiatief van Staatsbosbeheer is er woensdag 18 september een open middag in het Loetbos en de Krimpenerhout. Bezoekers kunnen zien hoe de twee recreatiegebieden van Groenalliantie Midden-Holland erbij liggen na de opknapbeurt.

Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers in de Krimpenerhout een kijkje nemen bij de verbeterde zwemplas, het aangepaste strand en het speeleiland. In het Loetbos staat sinds kort een gigantische mol achter de Hendrikshoeve, is er een overdekte picknickplek (het Hoedje van Loetje) gebouwd en een speelroute voor kinderen aangelegd. Tijdens de middag geven boswachters en vrijwilligers van de Natuur- en Vogelwerkgroep de Krimpenerwaard excursies. Verder kunnen kinderen aquabal spelen en kano varen (tegen betaling). In de Krimpenerhout vertellen medewerkers van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard over het systeem van dijken en leggen ze uit hoe je water kunt opvangen in bebouwd gebied. Er is tevens een 'zwemwaterquiz'. Voor de winnaar is er een prijsje.

Groenalliantie Midden-Holland investeerde in de afgelopen jaren flink in haar recreatiegebieden om die aantrekkelijker te maken. Veel mensen hebben de nieuwe ontwikkelingen al ontdekt. Zo was het met name tijdens warme dagen en in de vakantieperiode aanzienlijk drukker bij de zwemplas en in het Loetbos. Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen e.o. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.