• Monteurs bezig in de werkplaats van R.F. de Wit Auto's.
• Monteurs bezig in de werkplaats van R.F. de Wit Auto's. Foto: wijntjesfotografie.nl

Nieuwe werkplaats R.F. de Wit Auto's

krimpen a/d lek • Naast een showroom beschikt R.F. de Wit Auto's aan de Binnenweg in Krimpen aan de Lek sinds kort ook over een werkplaats. Klanten weten die al goed te vinden.

"Het gaat boven verwachting", stelt werkplaatsmanager Rien Nederlof tevreden vast. "We staan hier nu al hele dagen met z'n tweeën in de garage aan auto's te sleutelen. Het is leuk dat het nu al zo goed loopt." Nederlof kreeg eind vorig jaar de vraag van eigenaar Rob de Wit of hij wilde helpen met het opzetten van een garage. "R.F. de Wit Auto's had al een showroom, maar Rob wilde er graag ook nog een werkplaats bij. Die moest in dit pand komen, net naast de showroom." Nederlof, die al sinds zijn veertiende werkzaam is in de autotechniek, besloot de uitdaging aan te gaan. "In mijn vorige functie had ik de leiding over een grote werkplaats waar 20 mensen rondliepen. Een leuke baan, maar ik zat hele dagen achter m'n bureau. Het begon te kriebelen om weer zelf aan de slag te gaan. Toen Rob me belde, hoefde ik dan ook niet lang na te denken." Er moest een hoop gebeuren voordat de garage in gebruik kon worden genomen. Nederlof: "Het pand werd al jaren gebruikt als opslagruimte, dus we moesten het eerst leeghalen voordat we konden beginnen met inrichten. Wat wel grappig is, is dat hier in het verleden altijd een garage heeft gezeten. Tijdens het opruimen kwamen we ook allemaal oude spullen tegen, zoals diploma's van monteurs die hier toentertijd werkten. Het is wel mooi dat we de garage min of meer in oude luister hebben hersteld. Uiteraard wel in een moderne nieuwe jas."


Leenauto

Nederlof verwacht dat de garage wel gaat lopen. Het bedrijf onderscheidt zich van anderen door de service die het biedt. Zo krijgen klanten een gratis leenauto mee (met uitzondering van de brandstof) als hun eigen auto voor reparatie of onderhoud in de garage staat. "We proberen zo kort mogelijk te werken", zegt hij. "Kleine reparaties voeren we direct uit. Is er iets meer aan de hand, dan maken we binnen een week een afspraak. Als we het probleem niet in onze eigen garage op kunnen lossen, sturen we iemand niet weg. Dan regelen we iets anders. Ons doel is om klanten van A tot Z te ontzorgen." Bij R.F. de Wit Auto's staan altijd tussen de dertig en veertig auto's in de verkoop. Nederlof: "Het gaat om betrouwbare en betaalbare occasions van verschillende merken in allerlei prijsklassen. Ben je op zoek naar een bepaalde auto? Dan kan je ook bij ons terecht. Wij doen dan ons best om 'm te vinden. En wie een auto koopt bij R.F. de Wit en 'm door ons laat onderhouden, kan rekenen op korting."

R.F de Wit Auto's

Buitenweg 37 • Krimpen aan de Lek
T: 0180-444381 of 06-28576846


q www.rfdewitautos.nl