Open dag brandweer

krimpen a/d ijssel • Brandweer Krimpen aan den IJssel houdt zaterdag 21 september een open dag. Bezoekers kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen in de Deerenberg-kazerne aan de Nieuwe Tiendweg. Brandweerlieden laten tijdens demonstraties zien hoe verschillende vormen van brand worden bestreden, hoe wordt omgegaan met gevaarlijke stoffen en op welke wijze de hulpverlening in geval van een verkeersongeval met slachtoffers wordt aangepakt.


Ontmoetingsgroep ook op donderdag

ouderkerk a/d ijssel • Naast de ontmoetingsgroep die op maandag bij elkaar komt in Ouderkerk, start stichting WON vanaf oktober met een tweede groep op donderdag.

De ontmoetingsgroep is bedoeld voor ouderen voor wie het lastig is geworden om zelf activiteiten te ondernemen of met andere mensen in contact te komen. Ook voor mantelzorgers, die de zorg voor een partner een paar uur willen overdragen, is het prettig om zich bij de ontmoetingsgroep aan te sluiten. Voor circa acht gasten wordt er elke maandag en donderdag een leuke dag georganiseerd met afwisselende activiteiten. Ook wordt er een eenvoudige warme maaltijd aangeboden. De ontmoetingsgroep start om 10.30 uur en is rond 15.00 uur afgelopen. De kosten zijn 10 euro per keer. Dit is inclusief koffie of thee, een warme maaltijd en activiteiten. Wie zich aan wil sluiten, kan contact opnemen met Marjolein de Waard van de Stichting WON: 0180-522045 of e-mail: m.dewaard@stichtingwon.nl.