• V.l.n.r.: Corrie Vogelenzang de Jong, Sabine van Bruggen en Margriet Hickendorff.
• V.l.n.r.: Corrie Vogelenzang de Jong, Sabine van Bruggen en Margriet Hickendorff. Foto: Jan Timmer

Molukse Dag in teken van kennismaking

krimpen a/d ijssel • De Zonnebloem en KrimpenWijzer houden op donderdag 26 september een Molukse Culturele Dag in wijkgebouw Umam in Krimpen aan den IJssel. Dit in het kader van 'Samen 1 tegen 1zaam'.

"Het moet een dag worden van ontmoeting en kennismaking met elkaar én met de Molukse cultuur", vertelt bestuurslid Corrie Vogelenzang-de Jong van De Zonnebloem afdeling Krimpen. "Vorig jaar organiseerden we een soortgelijke dag en daar kwamen niet alleen zo'n 75 gasten op af, het was ook erg gezellig en interessant. We bezochten het nieuwe kerkgebouw van de Molukse gemeenschap en genoten samen van de lekkerste hapjes. Fijn was ook de medewerking van de kookgroep, Evelien Hiariej en Rudy, de beheerder van Umam."

Quiz

De middag omvat een even boeiend als lekker programma. De gasten worden ontvangen met een kopje koffie of thee of een ander drankje. Daarna kan een Moluks buffet worden genuttigd, bereid door de Molukse kookgroep van wijkgebouw Umam. Vervolgens vertoont John Tahamata zijn film over de hedendaagse Molukken. "Aan de hand daarvan wordt onder leiding van Evelien Hiariej een quiz gespeeld", weet Sabine van Bruggen van KrimpenWijzer. "De winnaar ontvangt een leuke prijs." De middag wordt afgesloten met een gezellige nababbel en een drankje.

Dat De Zonnebloem en KrimpenWijzer de handen ineen hebben geslagen om de Molukse Culturele Dag op touw te zetten, heeft alles te maken met de raakvlakken tussen beide organisaties. "We vinden het beide heel belangrijk om om te zien naar mensen met een fysieke beperking", vertelt Margriet Hickendorff, penningmeester van De Zonnebloem Krimpen. "Er bestaat onder deze groep relatief veel eenzaamheid. Wij proberen met de huisbezoeken van onze vrijwilligers en de organisatie van activiteiten en daagjes uit onze gasten dingen aan te bieden waar ze zich op kunnen verheugen of met plezier aan terug kunnen denken. Bovendien ontmoeten ze op deze manier andere mensen en kunnen er leuke sociale contacten ontstaan." Vanuit de Molukse gemeenschap in Krimpen zijn relatief weinig mensen aangesloten bij De Zonnebloem. "We hebben in het verleden twee dames als gast gehad", weet Corrie Vogelenzang de Jong. "Die vonden het erg fijn en gezellig. Hopelijk volgen er straks meer mensen van Molukse komaf. Wie weet gebeurt dat 26 september al. We gaan er een mooie dag van maken."

De dag is van 11.30 tot 15.00 uur. Aanmelden en betalen (5 euro, inclusief drankjes en Molukse maaltijd) kan bij het vrijwilligersloket KrimpenWijzer in het Gezondheidscentrum of telefonisch via: 0180-515840.


Jan Timmer