woensdag 11 september

Klankbord Benschop
20:00, Benschop, Dorpshuis
Klankbord Benschop komt weer bij elkaar. Er wordt om 20.00 uur gestart met het 'inloopkwartiertje', voor iedereen met vragen/opmerkingen. Het Klankbord zoekt nieuwe vrijwilligers. Het wil, samen met de bewoners, werken aan een leefbaar Benschop. Meer informatie: bersama@caiway.nl.

donderdag 12 september

Bartholomeusdagen
10:30, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Elke tweede donderdag van de maand draait er in de bibliotheek op groot scherm een film over de geschiedenis van Schoonhoven of de omgeving. De toegang is gratis. Deze donderdag is te zien hoe de Bartholomeusdagen van 1987 en 1994 verliepen. Verder is er aandacht voor een portretgalerij van Schoonhovenaren in de jaren 1925-1965.

Seniorenmiddag
14:00, Krimpen aan de Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1
Eerste seniorenmiddag van het nieuwe seizoen. Jan Willem Elleswijk komt langs om te vertellen over de bouw van windmolens en windmolenparken. De toegang is vrij en iedereen is welkom. Voor inlichtingen: 0180-515636.

Kleding- en speelgoedbeurs
19:00-21:00, Ouderkerk aan den IJssel, Hersteld Hervormde Kerk, Abelenlaan 41
Tiende editie van de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs. Wie kleding in wil leveren kan bellen naar: 06-12643977 of een e-mail sturen naar: kleding@hhgouderkerkeo.nl. Van de opbrengst gaat de helft naar de inbrenger. De andere helft is bestemd voor de kerk.

vrijdag 13 september

'De blaas de baas'
10:00-11:30, Haastrecht, Amaliahof
Fysiotherapeute Kirsten van de Broeck komt langs om informatie te geven over de blaas. Hoe voorkom je een geprikkelde blaas? Gratis entree en opgeven is niet nodig.

'Kunst Lokaal'
12:00, Haastrecht, Hervormde Kerk, Kerkplein 9
Tien kunstenaars exposeren twee dagen lang hun werk tijdens 'Kunst Lokaal'. De expositie is te bezoeken op: vrijdag 13 september van 12.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 14 september van 10.00 tot 16.00 uur. De kunstwerken kunnen ook gekocht worden. Entree is vrij

Country Line Dance
19:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Er is een beginnersgroep (start om 19.00 uur) en een groep met gevorderden (start om 20.00 uur). Deelnemers leren dansen op countrymuziek. De kosten zijn 3,50 euro per persoon, inclusief een kopje koffie of thee.

Klaverjassen
20:00, Schoonhoven, voetbalkantine
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub Op Goed Geluk. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Ida Wagenaar, 5147 punten; 2. Gerrit Klarenbeek, 5094; 3. Gerrit Iepenburg, 4997. Meer informatie: 0182-385871.

zaterdag 14 september

Braderie in Gouderak
10:00-16:00, Gouderak, parkeerterrein aan de Havenhoofd
Er staan ongeveer veertig kramen opgesteld met verschillende artikelen. Wie nog een kraam wil huren, kan contact opnemen met Bryco Evenementen: 06-18547737.
www.bryco-evenementen.nl

Verkoping en rommelmarkt
10:00-15:00, Krimpen aan den IJssel, Tuyterplein
Stichting Ontmoeting, die hulp biedt aan dak- en thuislozen, houdt haar jaarlijkse verkoping en grote rommelmarkt. Het aanbod varieert van brood en banket, verse groenten, noten en kaas, vis en friet, ijs, boeken, brocante, bloemen en planten en nog veel meer. Er is een gezellige koffiehoek. Speciaal voor de kinderen is er onder andere een springkussen en grabbelton. Verder is er nog een actie waar deelnemers kans maken op vier vrijkaarten voor themapark Archeon.

Kennismaken met HOP
10:00, Krimpen aan de Lek, HOP in bibliotheek
Het Historisch OntmoetingsPunt (HOP) is een vaste plek in de bibliotheek (in het Cultuurhuis) waar informatie is te vinden over de geschiedenis van Krimpen aan de Lek. De plek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen historische vereniging Crempene, Streekarchief Midden-Holland en Bibliotheek Krimpenerwaard. Vrijwilligers van Crempene zijn van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig en geven informatie. Thema van de Open Monumentendag is 'Plekken van Plezier'. In de bibliotheek is een fotowand en een doorlopende presentatie van 'Plekken van Plezier' in Krimpen aan de Lek in het verleden en heden. Kinderen kunnen meedoen aan ouderwetse spelletjes en voor bezoekers is er een prijsvraag over de historie van Krimpen aan de Lek.

Activiteiten in De Boog
10:00, Krimpen aan den IJssel, sporthal De Boog.
Synerkri opent de deuren van sporthal De Boog, onder meer met een overdekte rommelmarkt tussen 10.00 en 16.00 uur. Van 12.30 tot 15.30 uur wordt ook het activiteitenseizoen geopend met het 'Ik doe mee Plein' in de vorm van een indianendorp en de daarbij behorende activiteiten.

Open Monumentendag in Oudheidskamer
10:00-17:00, Ouderkerk aan den IJssel, Oudheidskamer
In de Oudheidskamer is tijdens Open Monumentendag een expositie te zien over feesten in Ouderkerk. Vanuit de Oudheidskamer kunnen bezoekers aan de hand van een boekje met informatie over de monumenten in het dorp en bewoners een wandeling door het oude centrum van Ouderkerk maken. Van 10.30 tot 17.30 uur kan er een vaartocht worden gemaakt worden met historische schepen die tussen Ouderkerk, Krimpen en Capelle aan den IJssel varen en tevens vaart er een schip tussen Ouderkerk, Kortenoord (molen Windlust) en Gouderak. Flyers met de programma's voor deze dag, aanlegplaatsen en vertrektijden zijn op diverse locaties te verkrijgen.

Verkoping
10:00-15:00, Krimpen aan den IJssel, Admiraal de Ruyter, Kerkdreef 1A
Verkoping voor stichting Bethlehem. Er is veel te doen: een springkussen, koffieconcert om 11.00 uur, vertelling over het werk van stichting Bethlehem om 13.30 uur. Verder is er veel leuks en lekkers te koop: patat, snacks, kaas, noten, speelgoed, boeken, woonaccesoires, kleding en nog veel meer.

Kampvuur sing-a-long
20:00, Schoonhoven, C.G. Roosweg 26
Vocal Band Music Unlimited houdt een groots meezingfestijn rond het kampvuur in de boomgaard. Neem een stoeltje, kleedje of iets anders om op te zitten mee en kom gezellig liedjes zingen samen met de meiden van Music Unlimited en hun liveband. Op het repertoire staan de leukste kampvuurliedjes, van Let It Be van The Beatles tot Hit The Road Jack en Mexico. Bezoekers mogen zelf eten en drinken meenemen voor tijdens de sing-a-long. Entree vanaf 19:30 uur, een ticket kost 10 euro (contant betalen). Er is beperkt parkeergelegenheid, bezoekers wordt geadviseerd zoveel mogelijk met de fiets te komen. Meer informatie: www.music-unlimited.net.

Bingo-avond
20:00, Jaarsveld, Verenigingsgebouw
Buurtvereniging 't Jaarsveldje organiseert weer een bingoavond in het verenigingsgebouw. Bingokaarten zijn vanaf 19.30 uur te koop in de zaal. Er worden 15 ronden gespeeld met diverse prijzen en een finale met superronde waarin 150 euro te winnen is. Tijdens de pauze is er een verloting, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Koffie en thee zijn gratis en uiteraard zijn er weer slaatjes te koop.

Orgelconcert
20:00, Schoonhoven, De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2
Orgelconcert van Jaap den Besten met als titel: 'Swingend het najaar in'. Tijdens dit concert brengt de organist het fraaie BAG-orgel in De Hoeksteen op een bijzondere en vooral verrassende manier tot klinken. Op het programma staan zowel vrije als liedgebonden werken in verschillende muziekstijlen, zoals jazz, blues en pop. Toegang is vrij.

zondag 15 september

Optreden Ragmob
15:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Ragmob speelt hillbilly, honky-tonk & western swing op de originele instrumenten banjo, accordeon, akoestische gitaar en contrabas. Met daarnaast veel aandacht voor de driestemmige vocalen. Old-time classics van onder andere Bob Wills, Hank Williams senior en Johnny Cash. Kaarten zijn te reserveren via www.cwpkrimpen.nl of aan de deur.

maandag 16 september

Digitaal Café Bergambacht
15:00-16:30, Bergambacht, bibliotheek, Esdoorn 1
Wie vragen heeft over internet, apps, tablet of smartphone kan langskomen. Deelnemers kunnen de eigen tablet of telefoon meenemen of gebruik maken van de computers in de bibliotheek. Aanmelden kan via: 0182-353355.

Digitaal Café
15:00 Bergambacht, Bibliotheek.
Het digitaal café in de bibliotheek te Bergambacht gaat in september weer van start. De bijeenkomsten worden een keer per maand in samenwerking met SeniorWeb georganiseerd. Het accent van het digitaal café ligt op het uitwisselen van ervaringen onderling. Deelnemers kunnen handige tips en trucs delen of bij elkaar terecht met vragen over de tablet, smartphone of laptop. Naast een medewerker van de bibliotheek is er een vrijwilliger van Seniorweb aanwezig om kennis en ervaring te delen. Aanmelden kan via: info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl. Andere data zijn: maandag 14 oktober; 18 november en 16 december.

Klaverjassen
19:30, Bergambacht, De Waard
Nieuwe speelavond bij klaverjasvereniging De Waard. De kaarters komen iedere maandagavond bijeen in De Waard; nieuwe belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige kaartavond: 1. Elly Heikoop, 5472 punten; 2. J.P van der Bas, 5433; 3. Nel Hoefnagel, 5352.

Ronald McDonald Kinderfonds
20:00, Cabauw, In 't Witte paard, Cabauwsekade 42
ZijActief Cabauw en Cabauw 60plus openen het nieuwe seizoen gezamenlijk met een lezing over het Ronald McDonald Kinderfonds. Voormalig burgemeester van Lopik Renate Westerlaken-Loos is sinds maart 2017 werkzaam als directeur/bestuurder van dit fonds. Wie vervoer nodig heeft, kan bellen met Tunnes Slootjes: 0348-551892.

dinsdag 17 september

'Ontspannende' workshop
10:00-12:00, Krimpen aan den IJssel, wijkgebouw De Sperwer, De Landerijen 3
Op initiatief van het Steunpunt Mantelzorg van KrimpenWijzer krijgen mantelzorgers een ontspannende workshop aangeboden. Zorgen voor iemand uit de eigen omgeving kan zwaar zijn en ontspannen staat vaak niet hoog op de agenda, omdat er geen tijd voor is. Maar om de mantelzorgtaken vol te houden is ontspanning wel van belang. Wie mee wil doen kan zich opgeven bij het vrijwilligersloket van KrimpenWijzer in het Gezondheidscentrum Krimpen, telefonisch via: 0180-515840 of e-mail: mantelzorg@krimpenwijzer.nl.

'Koek en Snoepie'
14:30, Willige Langerak, natuurmuseum De Wielewaal, Tiendweg 26
Ouderencomité Willige Langerak opent het seizoen voor 60+ (oud) Willige Langerakkers met een presentatie over oud-Hollands snoepgoed. Centraal staat de snoepkraam van 'Koek en Snoepie'. Naast muziek, oude beelden is er een leuke quiz. Kosten zijn 4 euro, inclusief koffie of thee met veel lekkers.

Veteranencafé
19:00-21:00, Krimpen aan den IJssel, 't Onderdak, Groenendaal 5
Speciaal voor veteranen uit Krimpen aan den IJssel en omstreken zijn de deuren geopend. De avond is bedoeld om zowel de oude als jonge veteranen uit de regio, op een ongedwongen wijze onderling kennis te laten maken. Wie op de hoogte wil blijven van het nieuws en de activiteiten van Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief via: www.veteranenkrimpen.nl/nieuwsbrief/.

Start seizoen Vrouwen van Nu
19:45, Lekkerkerk, Amicitia
Vrouwen van Nu, Lekkerkerk start het nieuwe seizoen met een inloopavond. Bezoekers krijgen informatie over activiteiten en workshops die op het programma staan. Verder wordt er een dvd vertoond met beelden van vorig seizoen. Na de pauze zal Yola, een Syrische vluchtelinge, door middel van een interview haar persoonlijke verhaal vertellen. Leden mogen een introducee meenemen, maar álle belangstellende vrouwen zijn welkom om langs te komen.
www.vrouwenvannu.nl/lekkerkerk

Ledenavond Vrouwen van Nu
19:45, Bergambacht, zalencentrum De Waard, Meidoornstraat 7
Ledenavond van vrouwen van Nu, afdeling Bergambacht. Annemieke Witteveen komt vertellen over graancirkels zoals die wereldwijd zijn verschenen aan de hand van beeldmateriaal. Verwondering, mystiek en humor maken van deze avond een mooie belevenis. Introducee's zijn welkom.