'Promoot K'waard bij organisatie Songfestival'

krimpenerwaard • Rotterdam krijgt het Eurovisie Songfestival en de gemeente Krimpenerwaard moet daarvan profiteren. Volgens VVD-raadslid Marco Oudshoorn is het liedjesfestijn een uitgelezen mogelijkheid om Krimpenerwaard - als 'buur' van Rotterdam - op de kaart te zetten. "Horeca, winkeliers en ondernemers kunnen hiervan profiteren", zegt hij. Oudshoorn verzocht het college om budget uit te trekken voor de promotie van de Krimpenerwaard bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival.


Samenwerking bibliotheek met KC

krimpen a/d ijssel • Bibliotheekorganisatie Bibliotheek aan den IJssel en het Krimpenerwaard College gaan een samenwerking met elkaar aan.

Daarvoor wordt donderdag een overeenkomst ondertekend. Wethouder Kirsten Jaarsma zal de samenwerking officieel bekrachtigen door om 10.15 uur het logo van de bibliotheek in de school te onthullen. Vanaf oktober gaat de bibliotheek werkzaamheden verrichten binnen de school. De kracht van de samenwerking is onder andere dat de mediatheek van de school niet langer op zichzelf staat maar onderdeel wordt van Bibliotheek aan den IJssel. Zo zal er door middel van automatisering een verbinding zijn tussen de mediatheekcollectie en die van de overige collecties voor jongeren in de vestigingen van de bibliotheek. De collectie bevat (digitale) boeken, maar ook bronnen als databanken en apps. De leencollectie wordt hierdoor nog aantrekkelijker voor de leerlingen. Het beheer van de mediatheek komt hiermee in handen van de bibliotheek. Ook vindt er een samenwerking plaats tussen docenten van de school en medewerkers van de bibliotheek met als doel het leesplezier en de leesmotivatie van de leerlingen te bevorderen.