woensdag 24 juli

Workshop ­­Minecraft: ­bunker bouwen
13:00, Krimpen aan den IJssel, bibliotheek
Het computerspel Minecraft is ongekend populair bij kinderen en jongeren. Met deze 'digitale LEGO' kun je in een oneindige wereld naar hartenlust bouwen. In deze Minecraftworkshop gaan deelnemers een bunker nabouwen. Deelname kost 3,50 euro; bibliotheekleden betalen 2,50 euro. De workshop is voor kinderen in de leeftijd 9 tot en met 12 jaar. Opgeven kan via de website.
www.bibliotheekaandenijssel.nl/zotofistechniek

donderdag 25 juli

Fietsdagtocht
10:30, IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Fietstocht voor senioren vanaf 50 jaar uit IJsselstein, Lopik en omgeving. De tocht is ongeveer 40 kilometer en gaat langs de botanische tuinen van Utrecht en Ford Hoofddijk. Deelname is op eigen risico.
http://ijsselstein.kboprovincieutrecht.nl

zaterdag 27 juli

Openstelling Dorpskerk
13:30-15:30, Ouderkerk aan den IJssel, Dorpskerk
De Dorpskerk is voor de laatste keer dit seizoen op zaterdagmiddag open. De kerk met onder andere het praalgraf van het geslacht Nassau-Lalecq kan dan bezichtigd worden. Verder is er een uitgebreide expositie over de kerk te zien en het Kam-orgel wordt regelmatig gedemonstreerd. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen op de orgelgalerij. Meer informatie bij Nico Holdermans: 0180-682953 of e-mail: holdermansnico@gmail.com.

dinsdag 30 juli

Poppenkastvoorstelling
14:30, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
Poppenkastvoorstelling voor de allerkleinsten. Boer Rokus en boerin Teuntje beleven allerlei avonturen. Dit jaar komt het circus langs. De poppenkastvoorstelling is gratis te bezoeken. Na afloop mogen de kinderen mee met de rondleiding door het museum, spelen met ouderwets speelgoed op het erf of zich verkleden als Ot en Sien. Ze krijgen een glas ranja met iets lekkers.
www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl

woensdag 31 juli

Workshop programmeren
13:00-15:00, Krimpen aan den IJssel, bibliotheek
Deze workshop is met name voor kinderen die van robots houden een leuke uitdaging. De robots staan al klaar, zodat deelnemers meteen aan de slag kunnen. Ze leren via zelfgeschreven programma's hoe ze de robot kunnen laten bewegen: rijden, draaien en kleuren herkennen. Deelname kost 3,50 euro; bibliotheekleden betalen 2,50 euro. De workshop is voor kinderen in de leeftijd 10 t/m 12 jaar. Opgeven kan via het aanmeldformulier op de website.
www.bibliotheekaandenijssel.nl/zotofistechniek

vrijdag 2 augustus

Historisch Café
14:00-16:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis, bibliotheek
Iedere eerste vrijdagmiddag van de maand zitten leden van de Historische Vereniging Crempene aan de leestafel voor het Historisch Café.

dinsdag 6 augustus

Brei- en haakcafé Schoonhoven
10:00-12:00, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Wie het leuk vindt om te breien of haken, kan langskomen. Tijdens het breicafé kunnen deelnemers ideeën, tips en patronen uitwisselen en onder het genot van een kopje koffie of thee aan de slag gaan.

Spellenmiddag KBO
13:30, IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Deelname staat open voor senioren (50+) uit IJsselstein, Lopik en omgeving. Entree is 2 euro, inclusief een kopje koffie of thee.
http://ijsselstein.kboprovincieutrecht.nl

woensdag 7 augustus

Jan van Lier speelt filmmuziek
14:30, Bergambacht, De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2
Jan van Lier speelt op piano filmmuziek en muziek uit musicals. Entree is 4 euro. Opgeven kan bij de SWOBV: 0182-350012 of e-mail: info@swobv.nl.