RTV Krimpenerwaard scoort goed bij representatief kijk- en luisteronderzoek onder inwoners van de Krimpenerwaard

Onlangs is door DVJ Insights een representatief kijk- en luisteronderzoek uitgevoerd onder inwoners van de gemeente Krimpenerwaard.Op basis van dit onderzoek kan worden geconcludeerd dat RTV Krimpenerwaard in onze gemeente duidelijk op de kaart staat. Voorzitter Kees de Haan van RTV Krimpenerwaard zegt: "Er is zeker reden voor tevredenheid, maar we zien ook waaraan verder gewerkt moet worden. De gegevens die uit het onderzoek naar voren komen , vormen ook een goed uitgangspunt voor onze activiteiten, die nu verder planmatig zullen worden uitgebouwd".

Radio

De bekendheid van RTV Krimpenerwaard Radio is 56% en scoort daarmee 10 procentpunt boven het vergelijkend cijfer van de lokale omroep radiouitzendingen, die op 46% staat. Men luistert vooral naar lokaal nieuws en politiek. Aangegeven wordt dat er behoefte is aan meer muziek, uitgaansnieuws en sport. Qua bereik scoort RTV beter dan NPO3 en BNR Nieuwsradio. Opvallend is zowel bij radio als televisie dat een aantal deelnemers aangeeft moeite te hebben met het vinden van de zender. De programma's worden gemiddeld gewaardeerd met een 7.7 (vergelijkingscijfer7.1).

Televisie

De bekendheid van RTV Krimpenerwaard Televisie is 60%, net beneden het vergelijkingscijfer. Men kijkt vooral naar nieuws uit de regio en lokale politiek, aangegeven wordt dat er behoefte is aan meer muziekprogramma's en lokaal nieuws. Qua bereik scoort RTV minder dan de landelijke omroepen, maar beter dan de regionale. De programma's worden gemiddeld gewaardeerd met een 6,9 (vergelijkingscijfer 7.0)

Social media

Ook het bekijken van de website en sociale media is in het onderzoek opgenomen. De website van de omroep heeft een bekendheid van 30% en dat is 5 procentpunt boven het vergelijkingscijfer. Als belangrijkste reden om de website te bekijken wordt lokaal nieuws genoemd. De website wordt gewaardeerd met 7.3 (vergelijkingscijfer 7.2) De bekendheid van RTV Krimpenerwaard op Facebook is 20% en op YouTube 10%. De belangrijkste reden om de sociale media van de omroep te bezoeken is het lokale nieuws. De bekendheid met en het gebruikmaken van de Kabelkrant is een stuk lager, ondanks het feit dat de waardering voor het gebodene op dit medium toch een 7 scoort.