woensdag 17 juli

Expositie 'Oud en Nieuw'
08:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Opening van expositie 'Oud en Nieuw' bestaande uit werken van Maaike Vermeulen (schilderijen) en Anneke Slappendel (beelden).
Volgens Maaike Vermeulen zit de schoonheid in kleine dingen. "Als kind kon ik al genieten van een mooi theekopje, de kleur van aardbeien, een spinnenweb met dauwdruppels. Als volwassen vrouw kijk ik nog steeds verwonderd naar al het moois van het dagelijks leven. Ik verwerk dit in mijn olieverfschilderijen, waar meestal een persoonlijk verhaal achter zit. In De Tuyter zal werk van Maaike te zien zijn uit de periode 1993 tot heden. Meer informatie over haar werk op www.pasgeverfd.nl. Anneke Slappendel is sinds 1980 actief met klei bezig. Haar werk bestaat uit handgevormde unica, nu eens figuratief dan weer functioneel. Per object wordt bepaald hoe gestookt of geglazuurd kan worden om elk werk een eigen karakter te geven. De insteek van Anneke is om met klei iets moois te maken, waar anderen dan weer van kunnen genieten, steeds zoekend naar nieuwe toepassingen van deze eeuwenoude techniek. Een indruk van haar werk krijg je op de website www.annekeslappendel.nl. Haar atelier en tuin zijn op afspraak te bezoeken.

Spel- en activiteitenmiddag
14.00-16.00 Lopik, dorpshuis De Schouw
Voor 2 euro (inclusief koffie) kunnen deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummicub spelen.

donderdag 18 juli

Informatieavond hormoonhuishouding en overgang
19:30, Krimpen aan de Lek, Jordens Fysio Medisch Centrum, Marijke Staete 6
Ginny Chamorro, gynaecoloog in het Acibadem in Amsterdam en orthomoleculair- en klinisch therapeut Ischa Gijzel van Raak met Smaak houden een informatieavond over hormoonhuishouding en de overgang. Naast meer inzicht hoe het lichaam werkt, geven zij praktische tips. Aanmelden kan telefonisch via: 0180-398929 of e-mail: info@jordensfysio.nl.

vrijdag 19 juli

Barbecue
17:30, Ouderkerk aan den IJssel, De Drie Maenen, Abelenlaan 1
Barbecue voor 55+ers van Stichting Trefpunt Geerestein. Entree is 11 euro, inclusief consumpties. Opgeven kan bij de balie in Geerestein of telefonisch via: 06-57251248.
www.centrum-geerestein.nl

Zomeravondconcert Crescendo
20:00, Krimpen aan de Lek, plein voor het Cultuurhuis
Het Symfonisch Blaasorkest (SBO) van Crescendo brengt een feestelijk en zomers programma ten gehore. Het orkest zal dit concert wederom spelen onder leiding van (gast)dirigent Ivan Hut omdat eigen dirigent Carlo Balemans Amerika rond gaat met een eigen productie. Hut dirigeerde eerder het nieuwjaarsconcert van SBO. Speciaal voor deze gelegenheid is het orkest uitgebreid met een band en zangers. Ook zullen muzikale uitdagingen van Puccini en Shostakovich worden gespeeld. Om de avond compleet te maken is er de mogelijkheid om een hapje (barbecue) en drankje te nuttigen tijdens en na het concert. Het concert is gratis bij te wonen.

zaterdag 20 juli

Rommelmarkt Tuinstraat
09:30, Krimpen aan den IJssel, Tuinstraat
In de Tuinstraat wordt voor de 31ste keer de jaarlijkse rommelmarkt gehouden. Het aanbod bestaat uit kleding, huisraad en speelgoed. De markt is uitgegroeid van een kindermarkt tot een volwaardige rommelmarkt, met zo'n 150 kramen tot aan de Noorderstraat. Het is precies 100 jaar geleden dat de Tuinstraat zijn naam kreeg. Aanleiding voor de organisatie om dit jaar feestelijk uit te pakken. Daarom staan er op het plein voor de voormalige muziekschool een springkussen en een buikglijbaan. Verder zijn er optredens van een goochelclown en loopt er een ballonnenclown door de straten. Op verschillende plekken zijn drinken (koffie, thee, limonade) en etenswaren (broodje hamburger, frikandel, gerookte paling) te koop. Ook is er gebak verkrijgbaar met daarop '100 jaar Tuinstraat'. Wijkwethouder Kirsten Jaarsma is uitgenodigd om de openingshandeling te verrichten. De rommelmarkt duurt tot circa 15.15 uur waarna rond 18.30 uur het avondprogramma begint, met optredens van twee lokale bands: Mc Werff en Smokey Attic.

dinsdag 23 juli

Poppenkast
14:30, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
Poppenkastvoorstelling voor de allerkleinsten. Boer Rokus en boerin Teuntje beleven allerlei avonturen. Dit jaar komt het circus langs. De poppenkastvoorstelling is gratis te bezoeken. Na afloop mogen de kinderen mee met de rondleiding door het museum, spelen met ouderwets speelgoed op het erf of zich verkleden als Ot en Sien. Ze krijgen een glas ranja met iets lekkers.
www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl

vrijdag 2 augustus

Historisch Café
14:00-16:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis, bibliotheek
Iedere eerste vrijdagmiddag van de maand zitten leden van de Historische Vereniging Crempene aan de leestafel voor het Historisch Café.

dinsdag 6 augustus

Brei- en haakcafé Schoonhoven
10:00-12:00, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Wie het leuk vindt om te breien of haken, kan langskomen. Tijdens het breicafé kunnen deelnemers ideeën, tips en patronen uitwisselen en onder het genot van een kopje koffie of thee aan de slag gaan.

zaterdag 24 augustus

Taxatie oude bijbels
11:00-16:00, Stolwijk,
Tijdens de Stolwijkse braderie zal de heer Kool in de hervormde kerk gratis oude bijbels/boeken taxeren. Kool heeft ruim vijftig jaar ervaring in zowel Nederland als het buitenland. Hij bezocht ruim honderd buitenlandse bibliotheken en antiquariaten.
Gedurende de dag zijn er in de kerk orgelbespelingen en kunnen bezoekers de gebrandschilderde ramen bekijken. Meer informatie: 06-41056329.
www.koolboeken.nl

woensdag 28 augustus

Rommelmarkt
09:00-12:00, Krimpen aan de Lek, dorpsplein
Jaarlijkse rommelmarkt en kofferbakverkoop. Het is mogelijk om tweedehands spullen te verkopen vanuit de kofferbak of vanaf een kleedje. Beide opties zijn gratis maar in verband met de beperkte ruimte is aanmelden voor de kofferbakverkoop noodzakelijk. Aanmelden kan via: secretaris.krak@gmail.com.