Regels voor dijkbewoners

gouderak • In het Dorpshuis in Gouderak houdt het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard op dinsdag 23 juli een inloopbijeenkomst over de regels waar dijkbewoners rekening mee moeten houden. Deze regels, vastgelegd in de 'Beleidsregels Primaire Waterkeringen', zijn nodig om ervoor te zorgen dat dijken stevig genoeg zijn en blijven. Zo mogen mensen die langs een dijk wonen wel een tuin aanleggen voor hun huis, maar niet op het schuine gedeelte van de dijk. Het gras op de dijk zorgt er ook voor dat een dijk stevig genoeg blijft en niet afspoelt. De regels gelden voor de dijken langs De Lek, de Hollandsche IJssel en de Nieuwe Maas. Alle mensen die langs een dijk wonen hebben een ansichtkaart ontvangen om hen te wijzen op de regels. Ook is er informatie te vinden op de website van het waterschap: www.hhsk.nl/wonenaaneendijk. De informatiebijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur.


Botulisme in water

krimpen a/d ijssel • In de watergang achter het raadhuis van Krimpen aan den IJssel (achter het politiebureau) is botulisme geconstateerd. Botulisme is zeer besmettelijk voor dieren. Vooral watervogels en vissen worden hierdoor getroffen. De aangetroffen dode dieren worden dan ook zo snel mogelijk verwijderd. Wie een dood dier in of langs het water heeft gezien, kan dit melden bij de gemeente.


Pluktuin open

lekkerkerk • Pluktuin De Zonneroos in Lekkerkerk is weer open. Met een schaartje en plukmand kunnen bezoekers de 3000 vierkante meter grote tuin in om bloemen te plukken en een eigen boeket samen te stellen. De Zonneroos aan de Tienweg West 30a is tot oktober geopen op woensdagochtend, vrijdag en zaterdag.