• De haring van Corné Struik krijgt een 9,9.
• De haring van Corné Struik krijgt een 9,9. Foto: Jan Timmer

Bijna perfecte score voor Corné Struik

krimpenerwaard • Visspecialist Corné Struik blijft in de Krimpenerwaard hét adres voor een lekkere Hollandse Nieuwe. In de landelijke haringtest van de Vereniging Nederlandse Visdetaillisten (VNV) behaalde hij in de eerste ronde een bijna perfecte score van 9,9.

Consumenten beoordeelden de haring van deelnemers op smaak, uiterlijk en prijs-kwaliteit. De haring van Corné Struik kreeg het hoogste cijfer van heel Nederland. "Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dik tevreden ben", laat de Werkendammer trots weten.

Met zijn score behoort de visspecialist tot de zes finalisten van de provincie Zuid-Holland. In oktober zal de provinciewinnaar bekend worden gemaakt. Corné Struik scoort al jaren hoge cijfers. Het geheim? "Het is vooral belangrijk dat je je haring goed koel houdt. Wordt -ie te warm dan is haring al snel ranzig. Dat moet je dus zien te voorkomen. Eenmaal uit de koeling snijden wij de haring op een gekoelde snijplank, zodat de kwaliteit goed blijft." Struik haalt zijn haring al jaren bij een vaste leverancier. "Daar weten ze precies wat voor partijtjes haring ik wil."

Kwaliteit

Dat zijn haring in de tweede ronde opnieuw wordt beoordeeld vindt Corné Struik helemaal niet erg. "Als visspecialist moet je ervoor zorgen dat je elke dag kwaliteit levert." De verkoopwagen van visspecialist Corné Struik staat dinsdag op de weekmarkt van Krimpen aan den IJssel, op woensdag in Lekkerkerk, op donderdag in Bergambacht, op vrijdag in Krimpen aan de Lek en op zaterdag opnieuw in het centrum van Lekkerkerk. Zij haring is een ommetje meer dan waard!


q www.visspecialistcornestruik.nl