woensdag 10 juli

Waxinelichtjes maken voor buiten
14:00-16:30, Bergambacht, De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2
De kosten voor deelname aan deze workshop zijn 5 euro, inclusief koffie of thee. Aanmelden via: 0182-350012 of e-mail: info@swobv.nl.

Miniconcert Vita Nova
20:00, Haastrecht, Hof van Stein (atrium)
Vrouwenkoor Vita Nova geeft een gratis miniconcert. Thema van het concert is 'Love & Hope'. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

vrijdag 12 juli

Presentatie politie
10:00-11:30, Haastrecht, Amaliahof
De politie Krimpenerwaard verzorgt een korte presentatie. Het thema is: 'Veiligheid in en om het huis'. Toegang is vrij, opgeven is niet nodig.

Zomeravondconcert
19:30, Bergambacht, H.B. Nederburgplein
Om de zomervakantie in te luiden geeft muziekvereniging Excelsior haar jaarlijkse zomeravondconcert. Opleidingsorkest Sound & Fun zal het spits afbijten. Na het optreden van de aspirant muzikanten zal rond de klok van 20.00 uur de fanfare haar muziekstukken ten gehore brengen. De avond wordt afgesloten met de bijdrage van de slagwerkgroep dat om ongeveer 21.00 uur zal plaats hebben. De muziek van de drie onderdelen van de muziekvereniging is luchtig en zomers.

zaterdag 13 juli

Zevende hooibouwdag
10:00, Lekkerkerk, museum De Vrijheid, Opperduit 14
In het weiland achter het museum wordt deze dag gemaaid, zwad gekeerd, geschud, ingewierst en geperst. Dit alles met ouderwetse machines of spierballen-stoom. De hooibouwdag wordt georganiseerd door de Poldertuffers, samen met de familie Ooms van museum De Vrijheid. De Poldertuffers is een groep mensen uit Lekkerkerk en omstreken met dezelfde hobby: oldtimer tractoren en alles wat daarmee te maken heeft. Tijdens de hooibouwdag is er voor het hele gezien genoeg te zien en te beleven. Zo is er voor de kleintjes een zandhoop met speelgoed, is het mogelijk om mee te rijden met de 'Oude Wurf Express' en kunnen kinderen (en volwassenen) leren 'touwgie breien'. Verder staan er kramen worden in het naastgelegen weiland de allernieuwste tractoren en machines geshowd. Maar de hoofdmoot is en blijft het hooibouwen met oude trekkers en machines. Het evenement is gratis toegankelijk, evenals het museum deze dag. Als het slecht weer is wordt het hooi op hoppers gezet en wordt er uitgeweken naar zaterdag 20 juli of zaterdag 27 juli. Meer informatie daarover op de website en de Facebookpagina (facebook/devrijheidonline.nl).
www.devrijheidonline.nl

Boeldag
11:00-16:00, Cabauw, Lopikerweg West 91
Verkoop van huisraad uit woonboerderij vanwege verhuizing: diverse huisraad, van serviezen tot kasten, trommels tot stoelen. Het aanbod bestaat uit onder andere antiek, curiositeiten, spullen uit grootmoeders tijd en gebruiksartikelen. Het grootste deel van de opbrengst gaat naar de molen van Cabauw. Parkeren kost 2 euro.

Optreden Willow Mae
20:00, Cabauw, terrein van Van Hulsteijn B.V, Cabauwsekade 37
Tijdens haar tuinentour doet zangeres Willow Mae Cabauw aan. Met de voetjes in het gras en een lekker hapje en drankje in de hand, kunnen bezoekers luisteren naar akoestische versies van Willow Mae's debuutalbum 'Song Of Songs'. Entree is 12 euro. Kaarten zijn te bestellen via haar website.
https://willowmaemusic.nl/

maandag 15 juli

Klaverjassen
19:30, Bergambacht, De Waard
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. De kaarters komen iedere maandagavond vanaf 19.30 uur bijeen. Nieuwe belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Jan v/d Salm, 5862 punten; 2. Hennie de Leeuw, 5452; 3. Floor Oskam, 5400.

donderdag 18 juli

Hormoonhuishouding en overgang
19:30, Krimpen aan de Lek, Jordens Fysio Medisch Centrum, Marijke Staete 6
Ginny Chamorro, gynaecoloog in het Acibadem in Amsterdam en orthomoleculair- en klinisch therapeut Ischa Gijzel van Raak met Smaak houden een informatieavond over hormoonhuishouding en de overgang. Naast meer inzicht hoe het lichaam werkt, geven zij praktische tips. Aanmelden kan telefonisch via: 0180-398929 of e-mail: info@jordensfysio.nl.

vrijdag 19 juli

Zomeravondconcert
20:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Het Symfonisch Blaasorkest (SBO) verzorgt een feestelijk en zomers programma. Het orkest zal dit concert wederom spelen onder leiding van (gast)dirigent Ivan Hut omdat eigen dirigent Carlo Balemans Amerika rond gaat met een eigen productie. Hut dirigeerde het orkest eerder tijdens het nieuwjaarsconcert. Op het programma staan luchtige stukken die worden gespeeld met zangers en een band, maar ook muzikale uitdagingen van Puccini en Shostakovich. Het concert is gratis bij te wonen.

vrijdag 2 augustus

Historisch Café
14:00-16:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis, bibliotheek
Iedere eerste vrijdagmiddag van de maand zitten leden van de Historische Vereniging Crempene aan de leestafel voor het Historisch Café.

zaterdag 24 augustus

Taxatie oude bijbels
11:00-16:00, Stolwijk, hervormde kerk
Tijdens de Stolwijkse braderie zal de heer Kool in de kerk gratis oude bijbels/boeken taxeren. Kool heeft ruim vijftig jaar ervaring in zowel Nederland als het buitenland. Hij bezocht ruim honderd buitenlandse bibliotheken en antiquariaten. Gedurende de dag zijn er in de kerk orgelbespelingen en kunnen bezoekers de gebrandschilderde ramen bekijken. Meer informatie: 06-41056329.
www.koolboeken.nl

woensdag 28 augustus

Kofferbakverkoop
09:00-12:00, Krimpen aan de Lek, dorpsplein
Jaarlijkse rommelmarkt/kofferbakverkoop. Het is mogelijk om uw spullen te verkopen vanuit de kofferbak of vanaf een kleedje. Beide opties zijn gratis maar i.v.m. de beperkte ruimte is aanmelden voor de kofferbakverkoop noodzakelijk. Aanmelden kan via: secretaris.krak@gmail.com.