• Rutger den Hartog, locatiemanager van zwembad De Lansingh.
• Rutger den Hartog, locatiemanager van zwembad De Lansingh. Foto: Floris Bakker

'Stappen zetten met zwembad De Lansingh'

krimpen a/d ijssel • Rutger den Hartog is sinds september vorig jaar namens Optisport locatiemanager van zwembad De Lansingh in Krimpen aan den IJssel. Hij ziet het als zijn taak om de organisatie op orde te brengen.

Den Hartog maakt lange werkweken, maar ziet dat niet als een probleem. "Ik krijg veel energie van wat ik doe. Soms moet ik mezelf zelfs wat afremmen. Als er iets moet gebeuren, wil ik het liefst dat het gisteren is geregeld. Ik moet accepteren dat het soms wat langer kan duren. Neem de kluisjes. Die zijn nogal storingsgevoelig. Heel vervelend voor onze bezoekers. Er komen nieuwe kastjes, maar die worden pas eind juli/begin augustus geplaatst. Want die komen pas tien weken na het plaatsen van de bestelling." Het managen van een zwembad is nieuw voor Den Hartog. "Ik heb jarenlang in de sales gewerkt, heb horeca-ervaring en verzorg hockeytraining op hoog niveau. In deze functie komt alles bij elkaar. Dat maakt het voor mij persoonlijk zo'n uitdaging."

Onderhoud

Twee jaar geleden nam Optisport het beheer van De Lansingh over van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Den Hartog vindt het een mooi zwembad. Tegelijkertijd is er hier en daar sprake van wat achterstallig onderhoud. Zo kwam er regelmatig koud water uit de douches en moet de glijbaan aangepakt worden. "Allemaal zaken waarover elke maand gesprekken voeren met de gemeente." Naast het regelen van praktische zaken zet Den Hartog vol in op het verbeteren van de gastbeleving. Zo komen er klachten binnen over de hygiëne in het zwembad. "Hoewel uit rapporten blijkt dat we ons verbeteren, ervaren bezoekers dat toch anders. Die ergeren zich aan dat papiertje op de grond of toiletten die niet schoon zijn. Daar moeten we dus gewoon scherper op zijn." De betrokkenheid van bezoekers is groot, merkt Den Hartog. "Veel van hen komen hier al zo lang. Als ze zich ergens zorgen over maken, zeggen ze dat ook tegen mij. Dat vind ik wel mooi. Tegelijkertijd moeten ze beseffen dat ik zaken niet van de ene op de andere dag kan oplossen. En ik kan ook niet iedereen tevreden stellen maar de deur staat altijd open. We gaan graag in gesprek met onze gasten."

Mooie mix

Over zijn team is de locatiemanager erg te spreken. "Stuk voor stuk mensen met hart voor de zaak. Het is een mooie mix van ervaren medewerkers die hier al jaren rondlopen en nieuwe krachten. Mijn taak is om er een zelfstandig team van te maken." Dat De Lansingh nu onderdeel is van Optisport biedt veel voordelen. Zo wordt de inkoop centraal geregeld, krijgen medewerkers allerlei cursussen aangeboden en profiteren bezoekers van mooie kortingen. Zo kunnen zij in de zomer voor één prijs zowel zwemmen als fitnessen. "Verder heb je met een zomerabonnement ook toegang tot de speelparadijzen Avontura van Optisport in Barendrecht en Rotterdam", aldus Den Hartog. De locatiemanager zit nog vol plannen en ideeën. Zo wil hij het aanbod van aquasporten in het zwembad uitbreiden en moet De Lansingh dé plek worden waar je je kinderfeestje viert. Ook wil hij het buitenterrein opnieuw inrichten, "maar eerst moeten we de basis op orde brengen. Als dat is gelukt, kunnen we stappen zetten."