Boekverkoop

gouderak/ouderkerk • De bibliotheken van Ouderkerk en Gouderak ruimen op. Tijdens openingstijden worden oude boeken voor 0,50 cent per stuk verkocht verkocht. Die moeten plaatsmaken voor nieuwe boeken op de planken. De redenen om oude materialen te verkopen zijn divers. Het gaat om titels die niet of nauwelijks meer worden geleend of die informatie bevatten die niet meer actueel is. Oude, vieze, kapotte en stukgelezen boeken gaan rechtstreeks naar het oud papier.


Huttendorp

krimpen a/d lek • Op initiatief van Stichting KRAK is er van maandag 26 tot vrijdag 30 augustus een huttendorp in Krimpen aan de Lek. Zoals ieder jaar belooft het weer een mooi feest te worden. Alle klassiekers zijn aanwezig; het bouwen van een mooie hut, de rommelmarkt en de gezellige familieavond met als afsluiting het kampvuur. Wie de voorinschrijving heeft gemist kan zich tijdens de speelweek zelf inschrijven. Deelname kost 12,50 euro per deelnemer of 1,50 euro per dagdeel.


Open Tuinendag

krimpen a/d ijssel • Op initiatief van Operatie Steenbreek komt er dit najaar weer een open tuinendag in Krimpen aan den IJssel. Ter inspiratie zullen er deze dag meerdere tuinen worden opengesteld voor bezoekers. Tuineigenaren die mee willen doen, kunnen zich aanmelden bij Jacqueline Veltman: 06-54213988 of e-mail: steenbreekkrimpenaandenijssel@outlook.com.


Walking Football

krimpen a/d ijssel • Voetbalvereniging DCV, KrimpenerWijzer en Synerkri starten in augustus met Walking Football. Walking Football is een voetbalvariant waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, niet gerend wordt. Er wordt gespeeld zonder keepers en de bal komt niet boven heuphoogte. De spelvariant leent zich bij uitstek voor 60-plussers; de aangepaste speelwijze beperkt namelijk het risico op vervelende blessures. Na het voetbal is het tijd voor een kopje koffie in de voetbalkantine. Op woensdag 28 augustus om 09.00 uur is de eerste training bij DCV. Wie interesse heeft om mee te doen, kan een mail sturen naar Siemen de Wilde (voorzitter@dcvkrimpen.nl) of Ellen van Pelt (ellenvanpelt@krimpenerwijzer.nl).


Wijkbuffet

lekkerkerk • In restaurant 'de gevulde Hendrick' is donderdag 25 juli weer een wijkbuffet. Vanaf 17.00 uur zijn bezoekers welkom in zorgcentrum de Breeje Hendrick voor een barbecue. Kosten zijn 13,50 euro voor leden van het servicepakket en 14,50 euro voor niet-leden. Opgeven kan bij de balie of via: 0180-661544.


Juridisch spreekuur

lekkerkerk • Het juridisch spreekuur op vrijdagavond in de bibliotheek van Lekkerkerk vervalt in de zomermaanden juli en augustus. Het is in deze periode wel mogelijk om telefonisch gratis juridisch advies te krijgen. Ook voor het maken van een afspraak kan men bellen. Tijdens kantooruren zijn de medewerkers van Roozemond Advocatuur bereikbaar via: 06-46789190 om vragen te beantwoorden op het gebied van bijvoorbeeld letselschade, arbeidsrecht, bijstandsrecht of erfrecht. Vanaf vrijdag 6 september is het spreekuur weer wekelijks van 19.00 tot 20.00 uur in de bibliotheek van Lekkerkerk.