Kraai vast in Krimpen

FOTO

krimpen a/d ijssel • Op een bouwterrein in Krimpen is zondag een kraai aangetroffen die met zijn pootje nogal ongelukkig vastzat tussen twee draden staal. De vogel is door de politie bevrijd en naar de opvang van Vogelklas Karel Schot gebracht.

Foto: wijkagent Albert Maas


Horecabedrijven in de fout

krimpenerwaard • Bij een grote horecacontrole in Krimpenerwaard zijn vrijdag verschillende overtredingen geconstateerd. De gemeente voerde de controle uit samen met de politie en inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Bij drie bedrijven bleek er geen leidinggevende aanwezig te zijn. Verder werd er in één inrichting gerookt. Bij één bedrijf bleek dat er alcohol werd geschonken aan minderjarigen. De bedrijven die in de fout zijn gegaan, kunnen een stevige boete verwachten.


Man met scootmobiel te water

krimpen a/d lek • Een 84-jarige man is dinsdagmiddag aan de Speenhoffstraat in Krimpen aan de Lek met zijn scootmobiel te water geraakt. Omstanders wisten het slachtoffer uit het water te halen. De man is door ambulancepersoneel nagekeken en teruggebracht naar het verzorgingshuis.


Breuk in persleiding

krimpen a/d ijssel • Bij het gemaal aan de Moderato in Krimpen aan den IJssel is woensdagochtend een persleiding van het riool gesprongen. Er bleek een grote doekprop in de leiding te zitten. Na constatering van de breuk besloot het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de pompen meteen stil te zetten. Inmiddels lag er al een flinke plas afvalwater op straat. Een deel van het afvalwater kon worden afgevoerd via putten in de buurt. Een ander deel belandde in een sloot naast het gemaal. Het waterschap besloot daarop deze sloot dicht te zetten, om te voorkomen dat dit water in het watersysteem terecht zou komen. Er zijn maatregelen getroffen om de sloot schoon te maken.


Pluim voor bridgekampioene

krimpen a/d ijssel • Linda Molle kreeg woensdag een Krimpense Pluim uitgereikt. Zij kreeg de onderscheiding omdat zij begin april samen met haar bridgepartner Marco ter Laare de eerste plaats behaalde bij het Nederlands Kampioenschap Bridge in Utrecht. Dat deed het paar in de allerhoogste categorie: de Meesterklasse. Hier mogen slechts 22 paren aan meedoen. Dat een vrouw meedraait op dit hoge niveau is helemaal bijzonder, want het merendeel van degenen die bridge als topsport speelt, is man. Toch weet Molle zich al jaren te handhaven terwijl zij nog maar veertien jaar actief is in de bridgesport.