donderdag 27 juni

Fietsdagtocht KBO
10:30, IJsselstein. De Oase, Benschopperweg 342
Fietstocht voor senioren (50+) uit IJsselstein en Lopik. Er staat een bezoek gepland aan Museum Hoge Woerd in het Castellum in Leidsche Rijn. Afstand is ongeveer 40 km. Deelname is op eigen risico. Informatie: http://ijsselstein.kboprovincieutrecht.nl.

Bingo
14:00, Stolwijk, Het Kwartier
Bingo georganiseerd door de lokale seniorencommissie. Er zijn leuke prijzen te winnen. Dit is de laatste bingomiddag voor de zomervakantie.

Slotavond Alzheimer Café Lopik
19:30-21:30, Cabauw, Zorgboerderij Both, Cabauwsekade 13
Tijdens de feestelijke laatste avond van het seizoen krijgen bezoekers informatie over het 'IK-BEN-boek'. Dit boek is speciaal voor mensen met dementie en hun naasten en verzorgers ontwikkeld. Naast het levensverhaal staan er in het 'IK BEN-boek' iemands waarden en gewoonten. Familie, muzikale voorkeur, geloof en hobby's bijvoorbeeld. De volgorde is niet van belang. Een paar foto's en beknopte teksten worden in een heldere vorm gegoten die begrijpelijk is voor mensen met dementie. Door het 'IK-BEN-boek' kan de levensfase met dementie weer gerelateerd worden aan mooie eerdere periodes uit het iemands leven. Het boek is dus een goed hulpmiddel om herinneringen weer levend en bespreekbaar te maken. Dit draagt bij aan het beter begrijpen van een persoon met dementie en zorgt voor een completer beeld van hoe iemand was voordat er sprake was van dementie.
De toegang is vrij en de koffie is gratis.

zaterdag 29 juni

Rommelmarkt
10:00-14:00, Stolwijk, Hervormde Kerk
De markt bestaat uit zo'n dertig kramen die zijn gevuld met antiek, boeken, kleding, elektra, speelgoed en huishoudelijke artikelen. het is tevens mogelijk een kopje koffie te komen drinken. Verder zijn er verse oliebollen en broodjes hamburger verkrijgbaar. Bij het rad van avontuur zijn mooie prijzen te winnen. De opbrengst van de markt is voor de kerk.

Boekenmarkt
10:00-14:00, Schoonhoven, De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2
Duidelijk gesorteerd op de verschillende genres staan duizenden boeken, cd's en dvd's overzichtelijk uitgestald op tafelhoogte. Voor iedereen die van lezen houdt, van jong tot ouder, heeft de markt wel iets te bieden. De opbrengst komt ten goede aan projecten binnen en buiten de Hoeksteengemeente.

Inzameling spullen
10:00-12:00, Jaarsveld, Verenigingsgebouw, Kerkstraat 7
Wie nog bruikbare spullen heeft staan, kan deze inleveren voor de jaarlijkse rommelmarkt. Ook kleding is welkom. Grote spullen worden op afspraak opgehaald. Voor een afspraak kan contact worden opgenomen met B. Groothedde. 0348-702928.

Kinder Muziek Festival Krimpen
11:00-16:00, Krimpen aan den IJssel, Tuyterplein
Tweede editie van dit muziekfestijn van Muziekschool Krimpen, Synerkri en de Cultuurwerkplaats. Dit jaar is het thema: Circus! De hele dag door zijn er kinderconcerten van onder andere 4Beat en Jeroen Schipper, optredens van scholen en leerlingen van de muziekschool, workshops, een muziekspeeltuin, een circusspeelplaats en knutselactiviteiten. Er is een kindercafé waar kinderen zelf hun pizza kunnen bakken. De toegang tot het festival en de deelname aan de muziekworkshops zijn gratis.
www.facebook.com/kindermuziekfestivalkrimpen

Uitvoering KDO Krimpen
13:30, Krimpen aan den IJssel, sporthal de Boog, Krimpenerbosweg
Jaarlijkse uitvoering van KDO Krimpen. De leden hebben flink getraind om een wervelende show neer te zetten in de sporthal. Bijna alle disciplines doen mee. Bezoekers worden onder andere getrakteerd op turnoefeningen, freerun series, een show van de rhönradturners en optredens van de liefste kleutergroepen. Er is een uitvoering van 13.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.30 uur. Entree aan de deur is 2 euro.

Stadswandeling
14:30, Schoonhoven, Café Proef, Haven 43
Stadswandeling met gids verzorgd door Stichting Stadswandeling Schoonhoven. Deelname is 3 euro. De gids leidt de deelnemers langs de bezienswaardigheden van de Zilverstad. Er wordt verteld over het roerige verleden van de stad en natuurlijk over de zilversmeden. Kaartjes zijn te koop in het café.

Pleinconcert
15:30, Benschop, Dorpsplein
Leden van Muziekvereniging Onderling Genoegen geven een pleinconcert. De harmonie en de slagwerkgroep zullen gezamenlijke stukken spelen, maar de twee onderdelen spelen ook apart van elkaar muziekstukken. Toegang is vrij.

zondag 30 juni

Jeu de boulestoernooi
10:00-17:00, Lekkerkerk, Sportpark Tiendweg West
Jaarlijkse Lektoernooi van JBV Nederlek. Het gaat om een open toernooi, dus iedereen mag meedoen. Er wordt gespeeld met doublettes (teams van twee spelers). De kosten zijn 10 euro per doublette. Inschrijven kan telefonisch via: 06-52461594/0180-662494, per mail: postbus@jbvnederlek.nl of via de website.
www.jbvnederlek.nl/ontip

dinsdag 2 juli

Brei- en haakcafé Schoonhoven
10:00-12:00, Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3a
Wie het leuk vindt om te breien of haken, kan langskomen. Tijdens het breicafé kunnen deelnemers ideeën, tips en patronen uitwisselen en onder het genot van een kopje koffie of thee aan de slag gaan.

Spellenmiddag KBO
13:30, IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Spellenmiddag voor senioren (50+) uit IJsselstein en Lopik. Entree is 2 euro, inclusief een kopje koffie of thee.
Zie ook: http://ijsselstein.kboprovincieutrecht.nl