Aanvraag voor ontheffing Janson

krimpen a/d ijssel • Wethouder John Janson mag waarschijnlijk nog minstens een jaar in Capelle aan den IJssel blijven wonen. De gemeenteraad moet dan nog wel ontheffing verlenen. Een wethouder hoeft niet uit de gemeente zelf te komen, maar zal na benoeming daar wel moeten gaan wonen. Janson, wethouders namens Leefbaar Krimpen, woont in de wijk 's Gravenland die is gelegen net over de Algerabrug.


Sluiting 't Onderdak

krimpen a/d ijssel • Het dak van 't Onderdak aan de Groenendaal in Krimpen aan den IJssel verkeert in zo'n slechte staat dat de gemeente overgaat tot sluiting van het gebouw.

Er bestaat volgens het college een reëel risico dat de dakconstructie het begeeft, met alle gevolgen van dien. De voorste lokalen zijn om die reden al eerder buiten gebruik gesteld. De gebruikers zullen gefaseerd het gebouw verlaten. Synerkri is op 1 september vertrokken. Met de overige gebruikers (Jeugdnatuurwacht, Crimpen Inn, YMCA en Stichting Veteranen) vinden op korte termijn gesprekken plaats. Er zal actief worden meegedacht over oplossingen, maar het college wijst erop dat de huurders zelf verantwoordelijk zijn voor vervangende huisvesting. Direct na het vertrek van de laatste huurder wil het college overgaan tot (gedeeltelijke) sloop van het gebouw. De verwachting is dat met name het omleggen van leidingen veel tijd gaat kosten.


Skaeve huse

krimpenerwaard • Het plaatsen van skaeve huse voor inwoners met afwijkend gedrag ligt weliswaar stil, maar is niet van de baan. Dat verklaarde wethouder Leon de Wit van de gemeente Krimpenerwaard. "We gaan dat opnieuw onderzoeken, maar dat gebeurt in regionaal verband. We gaan in Gouda in gesprek met andere gemeenten over een bredere aanpak. Het is onze wettelijke plicht om voor huisvesting te zorgen." Het gaat om mensen die overlast veroorzaken en nu vaak nog in wijken wonen. Dat is volgens wooncorporaties geen goede ontwikkeling. De mogelijke realisatie van twee skaeve huse - in de volksmond asowiningen genoemd - aan de Veerweg in Bergambacht zorgde eerder voor veel weerstand. De Wit verwacht dat er in de toekomst meer dan twee skaeve huse gaan komen in de gemeente.


'Klachten Kerkweg zijn bekend'

lekkerkerk • De klachten van bewoners van de Kerkweg in Lekkerkerk over geluidshinder en trillingsoverlast hebben de aandacht. Dat verklaart een woordvoerder van de gemeente Krimpenerwaard naar aanleiding van een artikel van vorige week in deze krant.

"In voorbereiding op de sloop- en nieuwbouwwerkzaamheden van QuaWonen aan de Kerkweg 5-91 zijn tussen de gemeente en QuaWonen afspraken gemaakt om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Er zijn, voordat de werkzaamheden in fase 2 van start zijn gegaan, trillingsmeters opgehangen en bouwkundige opnames gedaan van de omliggende woningen. Met bewoners is QuaWonen in overleg gegaan en er zijn heldere afspraken gemaakt. QuaWonen heeft het besluit genomen om met lichter materieel de sloop voort te zetten." Er is volgens de woordvoerder op dit moment (nog) geen technische aanleiding om onderhoud te plegen aan de Kerkweg zelf. "De weg staat ook niet in de korte termijn beheerplannen."