Inschrijven voor kunstprijs La Lecq

krimpenerwaard • De inschrijving voor de beeldende kunstprijs La Lecq van kunstenaarsvereniging Krimpener Kunstwaard is geopend. Alle inzendingen worden in het weekend van 4 tot en met 6 oktober geëxposeerd in de oude Hollandia-loods in Krimpen aan den IJssel. Deelname staat open voor zowel leden als niet-leden van Krimpener Kunstwaard. Het thema voor La Lecq is: Grid - Onder constructie. Inschrijven kan via de website.

q www.kunstwaard.nl


Geen verbod op verkoop aan deur

krimpen a/d ijssel • Er komt geen verbod op deur-aan-deur verkoop in Krimpen aan den IJssel. Een initiatiefvoorstel van Leefbaar Krimpen om hiervoor de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan te passen gaat veel partijen te ver.

Volgens de lokale partij klagen inwoners regelmatig over verkopers van bedrijven of instellingen die ongevraagd aanbellen om een product of dienst te verkopen. Leefbaar Krimpen pleitte daarom voor een verbod op deur-aan-deur verkoop. Dit om kwetsbare inwoners te beschermen en ter voorkoming van overlast en agressie aan de deur. Alleen de verkoop van bijvoorbeeld stroopwafels of oliebollen van lokale verenigingen, stichtingen of goede doelen zou worden uitgesloten van een dergelijk verbod. Veel raadsleden verklaarden het een sympathiek voorstel te vinden. Het was hen echter niet duidelijk of de verkoop een groot probleem is in Krimpen aan den IJssel. Ook zou een verbod goed bedoelde commerciële verkopers treffen, zoals de aardappel- en eierboer. Na het debat besloot Leefbaar Krimpen het voorstel in te trekken. Wie ervaringen heeft met opdringerige verkopers aan de deur kan een e-mail sturen naar: secretariaat@leefbaarkrimpen.nl.