Kinder Muziek Festival Krimpen

krimpen a/d ijssel • Het Tuyterplein in Krimpen aan den IJssel is zaterdag 29 juni de 'place to be'. Daar is van 11.00 tot 16.00 uur het jaarlijkse Kinder Muziek Festival Krimpen. Dit jaar is het thema: 'Circus!'

De hele dag door zijn er optredens van artiesten, workshops en activiteiten. Het podiumprogramma staat garant voor een mix van lokaal talent en gevestigde namen. Diverse groepen van Krimpense basisscholen - De Groeiplaneet, Het Mozaïek, Het Octaaf, Het Kompas en de Rudolf Steinerschool - geven een vrolijke muzikale voorstelling en optredens in samenwerking met Muziekschool Krimpen.

Talent van de muziekschool zelf geeft eveneens een muzikaal visitekaartje af. Zo zijn er optredens van het Young Metropole, Pop4Kids en het Gitaar Orkest. Tijdens de show 'Waar is mijn trommel?' van percussieband 4Beat is stilzitten bijna onmogelijk. Verder geeft Jeroen Schipper een muzikaal feestje met zijn voorstelling 'Chocokrokodil'.

Het Tuyterplein is deze dag ingericht als festivalterrein met allerlei activiteiten. Zo kunnen bezoekers een pizza maken in het kindercafé, een glaasje limonade halen bij de limonade clown en met hulp van de docenten van kindercircus Rotjeknor circustrucs leren. Bert van Bommel is aanwezig met zijn muzikale speeltuin. Met zijn zelfgemaakte houten muziekinstrumenten mag naar hartenlust muziek gemaakt worden. Verder kunnen kinderen knutselen, meedoen met allerlei workshops of dansen in de Silent Disco.

Het festival wordt om 11.00 uur geopend met een feestelijke optocht van basisschoolleerlingen die meespelen in de voorstelling 'De directeur is z'n hoedje kwijt'. Het Kinder Muziek Festival is een samenwerking van Muziekschool Krimpen met de Cultuurwerkplaats Krimpen aan den IJssel, Synerkri, de Rabobank, het Prins Bernhard cultuurfonds en het VSB fonds. Toegang is gratis.