Beveiliger feestweek veroordeeld voor mishandeling

lekkerkerk • Een 39-jarige medewerker van een beveiligingsbedrijf is vrijdag door de Haagse politierechter veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van zes weken. Dit voor de mishandeling van een 22-jarige Krimpenaar tijdens de feestweek van Lekkerkerk.

Het slachtoffer werd na een incident door medewerkers van het beveiligingsbedrijf hardhandig de tent uitgewerkt. Buiten de tent sloeg één van de beveiligers de Krimpenaar meermaals tegen het hoofd waarbij hij bewusteloos raakte. Omstanders wisten het slachtoffer uiteindelijk te ontzetten. In het ziekenhuis bleek dat de Krimpenaar een zware hersenschudding had opgelopen. Ook werden uitvalsverschijnselen geconstateerd. Naast een celstraf moet de beveiliger een schadevergoeding van 1.000 euro aan het slachtoffer betalen.

Feestelijk onthaal Roparunteam

krimpen a/d ijssel • Het Krimpense 'supermarktteam' dat meedeed aan de Roparun is maandagavond op feestelijke wijze ontvangen in het dorp.

Een groot aantal familieleden, collega's en belangstellenden stond bij supermarkt Jumbo Ernst Dijkman op De Olm klaar om het team te verwelkomen. Hun geduld werd aardig op de proef gesteld, want de bus kwam pas twee uur na de geplande aankomsttijd het parkeerterrein op rijden. Het maakte de feestvreugde er niet minder om. De teamleden werden op een oplegger langdurig toegejuicht. Burgemeester Martijn Vroom sprak een paar mooie woorden waarna gezamenlijk het beroemde lied You'll never walk alone werd ingezet.

Voor de Roparun trokken de hardlopers, fietsers, navigators, chauffeurs en verzorgers van Team Jumbo dit Pinksterweekend vanuit Hamburg richting Rotterdam. Ze legden de 560 kilometer af om geld op te halen voor mensen met kanker. Team Jumbo haalde een bedrag van maar liefst 27.560 euro binnen.

Team KC

Het Krimpenerwaard College deed voor de derde keer met een team mee aan de Roparun. Team KC, bestaande uit medewerkers en oud-leerlingen, vertrok vanuit Parijs en haalde een bedrag van 4.000 euro op voor het goede doel. Stichting Roparun gebruikt het ingezamelde geld voor allerlei landelijke doelen die zich inzetten om het leven van kankerpatiënten en hun naasten te vergemakkelijken. De totale opbrengst van de Roparun wordt eind juni door de organisatie bekendgemaakt.


q www.roparun.nl