woensdag 12 juni

Kleuterkijkochtend
08:30, Krimpen aan den IJssel, basisschool Het Octaaf
Op deze ochtend kunnen peuters samen met hun ouders een uurtje meedraaien. Wie deel wil nemen kan een mail sturen naar: info@hetoctaafkrimpen.nl.
www.hetoctaafkrimpen.nl

Buitenspeeldag (1)
12:30, Krimpen aan den IJssel, Tuyterplein
Samen met lokale organisaties zorgt Synerkri dit jaar weer voor veel buitenspeelplezier op het Tuyterplein. Het wordt een middag vol sport, spel, natuur ontdekken, XL bellenblazen en stoepkrijten. Deelname aan de buitenspeeldag is gratis.

Buitenspeeldag (2)
14:00-16:30, Berkenwoude, Dreef
Deze middag mogen alle kinderen tot en met 12 jaar heerlijk op straat spelen. Er is van alles te zien en te doen. Het thema is: 'Welkom in de jungle...' Ouders blijven tijdens de buitenspeeldag zelf verantwoordelijk voor hun kind(eren).

Klassiek optreden
19:30, Ouderkerk aan den IJssel, Trefpunt van Geerestein, Burgemeester Neetstraat 8
Op uitnodiging van Stichting Trefpunt verzorgt het fluit- en pianoduo Aad en Anke samen met fluitkoor Dwars een klassiek optreden. Er wordt onder andere muziek gespeeld van Dvorak, Schubert en Fauré. Entree is 4,50 euro, inclusief consumptie.

Klankbord Benschop
20:00 Benschop, Dorpshuis.
Klankbord Benschop komt weer bij elkaar. Er wordt om 20.00 uur gestart met het inloopkwartiertje. Bewoners van Benschop kunnen hiervan gebruik maken als zij vragen, opmerkingen en/of klachten hebben. Ook kunnen bewoners suggesties doorgeven waar het Klankbord zich op kan richten.

zaterdag 15 juni

Lopikerwaard jeugdtoernooi
08:30-16:30, Lopik, velden S.V. Lopik
Met dit toernooi wordt traditioneel door de jeugdspelers van de vier voetbalverenigingen uit de gemeente Lopik het voetbalseizoen sportief afgesloten. Vanwege de indeling in verschillende knvb-districten voetballen deze jeugdspelers uit de vier kernen van Lopik in competitieverband niet tegen elkaar. Er wordt daarom altijd met veel plezier uitgekeken naar deze Lopikse derby-dag. De volgende voetbalverenigingen doen mee aan het toernooi: Benschop, Cabauw, Polsbroek en Lopik.
www.lopikerwaardtoernooi.nl

Fietstocht langs negen dorpen
09:00, clubhuizen van ijsclubs in Krimpener- en Lopikerwaard
Fietsliefhebbers kunnen meedoen aan de 9Dorpenfietstoertocht. De route gaat over de dijken langs de Hollandsche IJssel en Lek, over polderwegen en door de fraaie buurtschappen. Deelnemers kunnen kiezen uit vier fietstochten, drie van ongeveer 45 km en de lange versie van 85 km. Vijftien ijsclubs in zowel de Krimpener- als Lopikerwaard doen mee aan het evenement dat wordt georganiseerd door Verwaal Transport uit Stolwijk. De fietstoertocht is een afgeleide van de befaamde Negen Dorpen Schaatstocht. Fietsers kunnen bij de volgende ijsclubs starten tussen 09.00 en 13.30 uur: Stolwijk, Beijersche, Achterbroek, Gouderak, Ouderkerk aan den IJssel (Lageweg en Dorp), Lekkerkerk, Berkenwoude, Bergambacht, Ammerstol, Schoonhoven, Polsbroekerdam, Polsbroek (start Noordzijdseweg 97a), Vlist en Haastrecht. Bij elke club kunnen deelnemers tot 17.00 uur een stempel halen en bij de laatste stempelpost ligt een aandenken klaar. Deelname bedraagt 5 euro en kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis meefietsen. Informatie op Facebook: 9dorpentocht of e-mail: 9dorpenfietstocht@gmail.com.

Jaarmarkt Lopik
10:00-16:00, Lopik, dorpscentrum
Naast veel plaatselijke winkeliers en verenigingen verkopen diverse handelaren van buitenaf hun artikelen op deze jaarmarkt. Er staan stands met trendy kleding, parfum, sieraden, scrunchies, woonaccessoires, wanddecoratie, fossielen en mineralen en nog veel meer. Tijdens de jaarmarkt zijn er ook stands aanwezig op het gebied van duurzaamheid. Huiseigenaren kunnen hier informatie krijgen over het verduurzamen van hun woning (besparen en opwekken van energie). Bij de diverse etenskraampjes zijn onder andere poffertjes, oliebollen, ijs en Turkse pizza's verkrijgbaar. Kinderen kunnen touwtje trekken, in de draaimolen of zich uitleven op een luchtkussen. Zij mogen deze dag ook hun gebruikte spulletjes verkopen op de kindermarkt aan het Binnenhof. Een gratis kraampje kan worden gereserveerd met het inschrijfformulier dat bij Keyzer Reizen kan worden afgehaald.

Midzomermarkt en open
10:00-14:00, Lekkerkerk, woon- en werklocatie de Elsenhoeve, Tiendweg West 6
Op de Midzomermarkt kunnen bezoekers terecht voor lokale producten, zoals eigengemaakte decoratieproducten en tuinproducten. Voor de kinderen zijn er oud-Hollandse spelletjes, een kleedjesmarkt en een springkussen. Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen van de Elsenhoeve. Sinds een paar jaar is het voor ondernemers en particulieren uit de omgeving mogelijk om een marktkraam te huren. De kosten zijn 25 euro voor een marktkraam van ongeveer één bij twee meter met voldoende ruimte om de kraam heen. Voor kinderen is er een kleedjesmarkt. Ligt de zolder of schuur vol met spullen die een ander nog goed kan gebruiken? Reserveer dan een plekje (gratis). Meer informatie is verkrijgbaar bij Jaap de Haas: 0180-445999 of e-mail: jaap.de.haas@gemiva-svg.nl.

Midzomeravondconcert
20:30, Krimpen aan den IJssel, IJsseldijkkerk, IJsseldijk 232
Het concertorkest van Concordia geeft voor de derde keer een sfeervol Midzomeravondconcert in de tuin van de kerk. De stichting IJsseldijkkerkconcerten en Concordia vieren met het concert de langste dag van het jaar. Met het theatrale pianoduo Beth en Flo en sopraan Anneke Luyten verzorgt het orkest een afwisselend programma, met onder andere muziek van George Gershwin en Leonard Bernstein. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de aula van het Krimpenerwaard College. Het concert is gratis toegankelijk.

zondag 16 juni

Jeugddienst
18:30, Lopik, hervormde kerk
Spreker is ds. G.J. Glismeijer. Hij gaat in op het thema van de dienst: 'Vaderdag'. Muzikale begeleiding en zang wordt verzorgd door Next Generation. Na de dienst is er voor jong en oud een plek om na te praten onder het genot van koffie, thee of fris.

maandag 17 juni

Klaverjassen
19:30, Bergambacht, De Waard
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. De kaarters komen iedere maandagavond bijeen, aanvang 19.30 uur. Nieuwe belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Cor van Rees, 5513 punten; 2. Jan Piet van de Bas, 5428; 3. Ineke Zwijnenburg, 5391.

dinsdag 18 juni

Veteranencafé
19:00-21:00, Krimpen aan den IJssel, 't Onderdak, Groenendaal 5
Speciaal voor veteranen uit Krimpen aan den IJssel en omstreken zijn de deuren geopend. De avond is bedoeld om zowel de oude als jonge veteranen uit de regio, op een ongedwongen wijze onderling kennis te laten maken. Wie op de hoogte wil blijven van het nieuws en de activiteiten van Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief via: www.veteranenkrimpen.nl/nieuwsbrief/.

woensdag 19 juni

Wereldvluchtelingendag
09:00-12:00, Schoonhoven, welzijnscentrum Oranjeplaats 45
Krimpenerwaard Intercultureel, Vluchtelingen Werk Krimpenerwaard en de SWOS vieren Wereldvluchtelingendag. De ochtend staat in het teken van verbinding. Aanmelden voor de dag kan door een e-mail te sturen naar: h.dejong@krimpenerwaardintercultureel.nl, estam@vluchtelingenwerk.nl of n.zaidi@swoschoonhoven.nl.

Bingo 18+
19:00, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Laatste bingoavond van het seizoen. Er zijn leuke prijzen te winnen. Een boekje met tien kaarten kost 10 euro, inclusief een kopje koffie. Eerste ronde om 19.30 uur.

donderdag 20 juni

Midzomernachtevent
19:00, Haastrecht, Concordiaplein
Midzomernachtevent van Beauty&Brains Krimpenerwaard voor haar ondernemende leden. Ook onderneemsters uit de Krimpenerwaard die geen lid zijn, kunnen zich aanmelden. Het event start met een wandeling van 4 kilometer vanaf het Concordiaplein inaar de eventloctie bij 'het Witte Huisje' aan de Goudseweg 108 in Stolwijk. Na een glaasje 'gezonde bubbels' kunnen de deelnemers kiezen uit vier workshops: schilderen, smoothies maken, netwerken bij de varkens of wijn proeven in de boomhut. Voor Beauty & Brains leden is deelname gratis; niet leden betalen 20 euro. Aanmelden kan via de website.
www.beautybrains.nl

zaterdag 22 juni

Rechtstreex Proeverijen-route
09:00-17:00, Krimpenerwaard
Fietstocht langs verschillende afhaalpunten van Rechtstreex. Daar kunnen deelnemers kennismaken met de boer en boerin om van hen het verhaal te horen achter het product. Drie afhaalpunten in het westelijke deel van de Krimpenerwaard doen mee. Bij Rechtstreex Lekkerkerk (Achterweg 34) ontvangt gastvrouw Sybrich Burggraaf haar gasten tussen 09.00 en 12.00 uur met een high tea. Bij Gemaal Reinier Blok (Breekade 2) in Krimpen aan den IJssel staan Lisette van Cappellen en boer Ab Vonk tussen 09.00 en 16.00 uur klaar om gasten te ontvangen. In Streekmuseum Krimpenerwaard (IJsseldijk 312) in Krimpen aan den IJssel trakteert wijkchef Linda Lobbe bezoekers vanaf 14.00 uur op een mini kaasfondue en blauwe bes verrassing.

Taptoe Krimpen
19:00-21:00, Krimpen aan de Lek, terrein voetbalvereniging Dilettant
De drumfanfare van muziekvereniging Crescendo heeft de afgelopen maanden hard gerepeteerd aan een nieuwe show: 'Let's dance!'. In deze taptoe show passeren bekende nummers de revue, zoals 'Blame it on the Boogie', 'Wake me up' en 'Samba the Janeiro'. Tussendoor laat het slagwerk verschillende swingende ritmes horen van over de hele wereld. De toegang is gratis.

Psalmzangavond met bovenstem
19:30, Ouderkerk aan den IJssel, hersteld hervormde kerk, Abelenlaan 41
Medewerking wordt verleend door de Bovenstemgroep Katwijk. Organist André Nieuwkoop begeleidt de samenzang. Op deze avond heeft ds. B. Reinders de algehele leiding (opening en meditatie). De collecte is bestemd voor MAF Nederland. Toegang is gratis.

'Choral Evensong'
20:00, Haastrecht, Hervormde Kerk, Kerkplein 9
Koor C en D van de Koorschool en het Meisjeskoor van Ars Musica verzorgen een Choral Evensong. De Evensong is gratis toegankelijk. Vanwege het beperkt aantal plaatsen in de kerk wordt geadviseerd vooraf plaatsen te reserveren via de website.
www.arsmusica.nl