Derde editie Midzomeravondconcert

krimpen a/d ijssel • Het Midzomeravondconcert op zaterdag 15 juni in de tuin van de Krimpense IJsseldijkkerk belooft weer een feestelijke happening te worden.

Voor deze derde editie heeft de organisatie drie aansprekende solisten weten te strikken die met het orkest van Concordia zullen optreden. Het gaat om het theatrale pianoduo Beth en Flo en de Belgische sopraan Anneke Luyten. Volgens Huib Neven van Stichting IJsseldijkkerkconcerten een dame met een 'dijk van een stem' die prachtig harmonieert met het orkest. "We kijken dan ook uit naar haar optreden." Hij merkt dat het concert elk jaar weer kan rekenen op veel belangstelling. Hoe dat komt? "Er wordt licht klassieke muziek gespeeld die een breed publiek aanspreekt. Daarnaast hangt er een ontzettend leuk sfeertje tijdens het concert. Je ziet bezoekers genieten van de muziek, zo leuk om te zien."

Scandinavië

Het idee voor het Midzomerconcert is afkomstig van Concordialid Ries Jansen (zie interview hierboven) die regelmatig door Scandinavië reist. "De midzomernacht wordt daar uitgebreid gevierd, met grote vuren en muziek. Toen ik Huib vertelde over mijn idee (de twee kennen elkaar al 25 jaar, red.) was hij direct enthousiast. Zo is er een samenwerking ontstaan tussen Concordia en Stichting IJsseldijkkerkconcerten. Het is leuk dat zo'n concert langzaamaan uitgroeit tot een traditie."

Het concert begint 20.30 uur en is gratis toegankelijk. Een zitplaats aan tafel reserveren met een drankje en hapje kan voor 15 euro. Reserveren van een tafel kan bij Huib Neven: 06-51122623 of Ries Jansen: 06-21280940. Bij slecht weer zal worden uitgeweken naar de aula van het Krimpenerwaard College.