• Een afvaardiging van Team Import uit Lekkerkerk.
• Een afvaardiging van Team Import uit Lekkerkerk. Foto: Jan Timmer

Spelletjes voor goed doel

lekkerkerk • Ze noemen zichzelf 'Team Import' en gaan op zaterdag 22 juni een spelletjesmiddag voor kinderen organiseren in de stal aan de Tiendweg-West 37b te Lekkerkerk. De opbrengst gaat volledig naar De SamenLoop voor Hoop.

Eerst iets over die intrigerende naam: Team Import. "De meeste van onze 21 groepsleden zijn oorspronkelijk niet afkomstig uit Lekkerkerk", vertelt Monique Raateland-De Groot. "We hebben één ding gemeen: we zijn echt van dit dorp gaan houden en willen er nooit meer weg. De gezelligheid, de openheid van de mensen en de saamhorigheid zijn hier absoluut uniek." Het was teamgenoot Maayke Tax die samen met Erna Mansveld het initiatief nam om met Team Import mee te gaan doen aan de SamenLoop voor Hoop, een 24 uurs-wandelestafette ten behoeve van KWF Kankerbestrijding op 29 en 30 juni op sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk. "Ik zou in eerste instantie met een ander team meedoen, maar dat kregen we niet van de grond. Met Team Import lukte het wel."

"We gaan niet alleen meedoen aan de Samenloop zelf, we willen ook wat extra's ondernemen om meer geld in het laatje te brengen voor het goede doel", vertelt Erna Mansveld, geboren en getogen Lekkerkerkse. "Om die reden organiseren we zaterdag 22 juni een spelletjesmiddag voor kinderen in de stal van Eva Tax. Kinderen zijn in twee shifts welkom van 12.00 tot 14.00 en van 14.00 tot 16.00 uur. Er staan veel leuke dingen op het programma zoals: hoefijzer gooien, schminken en nagels lakken, limonadekoe melken, paardjes borstelen, kalfjes aaien, het knikkerraadspel, de grabbelton, voetballen, sjoelen en pannenkoeken eten. Ook verkopen we cupcakes, koffie, thee en limonade en kunnen de kids genieten van een springkussen. Kinderen die willen meedoen betalen 7,50 euro. Voor dat geld krijgen ze een strippenkaart. Een volle kaart levert een leuk cadeautje op."


Opgeven voor de spelletjesmiddag/strippenkaart bestellen kan telefonisch via: 06-41188729 of 06-41453194 of via de Facebookpagina's van Erna Mansveld, Maayke Tax en Monique Raateland. Er zijn in totaal 80 plaatsen beschikbaar.

Jan Timmer