'Modekriebels' in Ouderkerk

ouderkerk a/d ijssel • 'Modekriebels' heet het event dat op vrijdag 24 mei van 18.00 tot 21.00 uur plaatsvindt op het plein van winkelcentrum De Wetering in Ouderkerk aan den IJssel. Hoogtepunt vormen de drie modeshows waarbij ook modellen van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard meelopen.

Het idee voor Modekriebels komt uit de koker van Christel van der Poel en Linda Ruseler eigenaren van Winkeltje Vol, een nieuwe zaak voor vrouwenmode, woonaccessoires en cadeauartikelen. "We zijn nu een half jaar actief op het winkelcentrum en zijn gevestigd naast lunchroom De Heerlijkheid, waar mensen met een beperking hun dagbesteding hebben", vertelt Christel. "Super fijne buren met wie wij het uitstekend kunnen vinden. Wat is er dan leuker om samen op te trekken bij 'Modekriebels', bedachten we ons. We raakten er over in gesprek en het gave resultaat is dat vijf dagbestedingsdeelnemers op 24 mei op de catwalk verschijnen. Zij én de andere modellen showen de zomermode van onze zaak, worden van fraaie kapsels voorzien door door MaTaJoy en opgemaakt door Enjoy."


Zomerjurkjes

"Ik heb er al heel veel zin in", zegt Annemiek, één van de dagbestedingsdeelnemers die straks op de catwalk te bewonderen zal zijn. "Ik heb de afgelopen weken al verschillende zomerjurkjes gepast en vind het erg leuk om die straks te laten zien. Voor mijn collega's geldt precies hetzelfde. Het wordt écht een avond om je op te verheugen!" Het idee van een gratis toegankelijke modeshow in de open lucht leverde meteen ook enthousiaste reacties op van andere Ouderkerkse ondernemers, waaronder De Berekuil, Plus Vergeer, Aart Boers Groente & Fruit en Drogisterij Ceelen. Zij sieren het feestplein op met gezellige kraampjes waar mensen terecht kunnen voor onder meer een hapje en een drankje én leuke aanbiedingen. Uiteraard is ook De Heerlijkheid die vrijdag tot 21.00 uur open. "We gaan er met z'n alleen een mooie avond van maken en hopen en rekenen natuurlijk op flink wat belangstelling voor de show", besluit Linda Ruseler.